Waarom u HIIT aan uw training zou moeten toevoegen

Heb je een aantal koppige extra kilo's die je wanhopig wilt verliezen? Of misschien sta je net aan het begin van je reis om af te vallen en ben je op zoek naar de meest effectieve manieren om af te vallen? Waar u ook bent in uw reis naar gewichtsverlies / gezondheid en fitness, iedereen kan enorm profiteren van het opnemen van HIIT-workouts in hun fitnessroutine. HIIT staat voor intervaltraining met hoge intensiteit en deze rage wordt door veel sportbezoekers beoefend. Met dit type training, zult u zowel hoge-intensieve als lage-intensieve trainingen in een korte tijd opnemen. Als u niet zeker weet of HIIT wel of niet de juiste optie voor u is, lees dan verder om alle fantastische voordelen te ontdekken die u kunt behalen met dit type training en hoe u deze gemakkelijk kunt integreren.

Het is een tijdsbesparing

We leiden allemaal een druk, hectisch leven tussen het zorgen voor de kinderen en naar het werk gaan, dus het laatste wat velen van ons willen doen, is gaan en een uur in de sportschool doorbrengen. Dit is echter waar HIIT-trainingen van pas komen! HIIT kan een enorme tijdsbesparing zijn en de langste training die u zult doen, is slechts 30 minuten. Gedurende deze tijd kun je net zoveel calorieën verbranden als een uur matige cardio. Dit is de perfecte workout als je er lang op drukt, zodat je een goed trainingsschema kunt opstellen zonder dat je het gevoel hebt dat je jezelf te veel belast en te veel in je toch al strakke schema zit. Als u thuis een HIIT-training kunt doen, bespaart u nog meer tijd omdat u de reistijd verkort! Wat we zo leuk vinden aan HIIT is dat je het echt overal kunt doen. Waarom niet investeren in een Bowflex Max Trainer-machine die perfect is voor HIIT-trainingen en zowel uw boven- als onderlichaamspieren zal trainen. AllWorkoutRoutines heeft het hier beoordeeld, dus zorg ervoor dat je alle geweldige voordelen bekijkt voordat je een aankoop doet.

HIIT verbetert uw metabolisme

Een van de grootste redenen waarom u HIIT in uw training wilt opnemen, is omdat dit type training uw metabolisme verhoogt! Wanneer u het regelmatig in uw dag opneemt, zal het uw fysieke energie verhogen en omdat het menselijke groeihormonen stimuleert, kunt u genieten van een gestimuleerd metabolisme. Het versnellen van je metabolisme is een van de gemakkelijkste manieren om extra calorieën te verbranden, dus zorg ervoor dat je dit actief probeert te doen via HIIT.

Geniet van de grote gezondheidsvoordelen

Hoewel HIIT geweldig is om af te vallen, zijn het de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen die je uiteindelijk zullen overtuigen om het in je routine op te nemen. Krachttraining is geweldig voor het opbouwen van spiermassa, maar HIIT biedt u voordelen op cellulair niveau. Wanneer u fysieke activiteit doet, zal dit ontstekingen in uw lichaam verminderen en uw hartgezondheid verbeteren. Dit is in wezen de sleutel om u te helpen jong te blijven na uw jaren!

Behoud spier en verbrand vet

Als je veel hebt gefocust op krachttraining, is HIIT de perfecte cardio die je kunt gebruiken om vet te verliezen maar je spieren te behouden. Wat gymbezoekers leuk vinden aan HIIT is dat het niet alleen je spieren niet opeet, het kan ook spiergroei bevorderen! Tijdens het herstel na de training blijft u calorieën verbranden terwijl uw spieren worden gerepareerd. Dit is nog steeds het geval, zelfs als u slechts korte tijd aan het trainen bent.

Daag jezelf uit

Het is gemakkelijk om je tijdens je fitnessreis echt te vervelen wanneer je herhaaldelijk dezelfde trainingen doet. Wat meer is, je lichaam kan wennen aan herhaalde trainingen en ze zijn misschien niet zo effectief als ze ooit waren. Dus waarom zou u de zaken niet veranderen door HIIT in uw trainingsregime op te nemen? Deze zeer intensieve stijltraining is een echte uitdaging omdat je extreem hard zult werken voor de duur van de training. Dit soort uitdagingen zullen je atletische vaardigheden testen en het is een geweldige manier om je resultaten te laten renderen. Met deze workout hoef je niet eens een seconde te overwegen om je te vervelen!

Krijg snel resultaten

Ten slotte bevelen we HIIT-trainingen aan, omdat u uw voortgang zeer snel kunt zien. Wanneer je vooruitgang en verandering ziet gebeuren, zal dit je alleen maar verder brengen in de richting van het bereiken van je gezondheids- en fitnessdoelen en zal je ervoor zorgen dat je op de juiste weg naar succes blijft. HIIT helpt u snel gewicht te verliezen en zodat u in korte tijd van veranderingen kunt genieten.