Buikdans - mooi, sensueel en gezond

Kunnen alleen degenen met een dikke buik buikdansen dansen ? Nee, dunne vrouwen kunnen het ook, zelfs mannen kunnen het. Hoewel buikdans is ontstaan ​​in Arabische landen waar vrouwen beperkte rechten hebben, hun seksualiteit moeten verbergen, hun lichaam bedekken en in sommige landen - zelfs gezichten, zodat niemand hun schoonheid ziet behalve hun man, IS het extreem sexy en fascinerend. Onder het artikel vind je een show hoe sexy buikdans is.

Wat is buikdans?

Buikdans heeft een lange geschiedenis in het Midden-Oosten en Afrika. Er bestaan ​​verschillende theorieën over de oorsprong van buikdans: sommigen zeggen dat het uit Griekenland kwam, een staat, uit Egypte, volgens de andere versie, het is afkomstig van Roma-mensen. Een van de theorieën verklaart zelfs de oorsprong van buikdans als een vorm van een religieuze dans. De ene is duidelijk: buikdans verbetert het welzijnsgevoel, een goed lichaamsbeeld, een hoog zelfbeeld - het maakt iemand mooi.

Buikdans omvat de volgende basisbewegingen: heuprotaties , heup shimmies , slangachtige hoofdbewegingen, slangachtige armen en abdominale golvingen. Elk van hen kan op verschillende manieren worden gecombineerd en ongelooflijke vloeiende bewegingen maken. De buikdans is, hoewel het zo wordt genoemd, de hele lichaamsdans.

Gezonde buikdans

Buikdans is erg goed voor de gezondheid van vrouwen. Het zorgt voor een betere bloedsomloop en bloedstroom in de dansgebieden en helpt dus veel vrouwen die last hebben van PMS en ander menstrueel ongemak. Tijdens een danscursus leer je een nieuwe manier van ademen, die je in het dagelijks leven niet oefent. Dit ademtype wordt gebruikt door zangers en blaasinstrumenten en vormt de basis van de buikdans (bijvoorbeeld tijdens de buikgolven concentreert de danser zich op ademhaling, maar niet op het bewegen van de spieren). Buikdansers moeten ademen met hun buik, niet met de longen, en dit brengt meer zuurstof naar de interne organen.

Dansen zorgt voor een goede cardiovasculaire training en verhoogt de flexibiliteit en kracht. Het betekent het vermogen om verschillende spieren of spiergroepen onafhankelijk van elkaar te bewegen. Je bouwt arm, vinger, schouder en algemene bovenlichaamskracht. Het is uitstekend voor alle leeftijden en lichaamstypes. De spieren van het lichaam worden ook sterker en zien er aantrekkelijker uit.

Veel vrouwen klagen dat wanneer ze lopen of rennen, hun buik begint te trillen en het ziet er walgelijk uit en soms kan het zelfs sommigen depressief maken, omdat ze niet weten hoe ze van het buikvet afkomen. Buikdans is de enige actie waarbij een trillende buik mooi is. Laat je buik dansen !

Hier is een bewijs van hoe sexy buikdans is - een van een van de concerten van Shakira met mijn favoriete nummer "Eyes like yours", dat helaas niet zo populair is geworden als haar andere hits.