De gezondheidsvoordelen van een koolhydraatarm dieet verklaard

Koolhydraatarme diëten, zoals het ketogeen dieet, bestaan ​​al jaren en voor sommigen klinkt de gedachte om meer vetten in je dieet te consumeren helemaal niet gezond. Diëten met weinig koolhydraten helpen u niet alleen om af te vallen, maar ze hebben ook een aantal voordelen, zoals het verlagen van het risico op hartaandoeningen door uw cholesterol te verlagen. Hier zijn slechts vier van de grote voordelen voor de gezondheid van een koolhydraatarm dieet uitgelegd.

Lagere insulinespiegel en bloedsuikerspiegel

Keto is een populair dieet waarvan bekend is dat het weinig koolhydraten volgt met een hoge vetinname. Het volgen van dit dieet kan nuttig zijn voor mensen met insulineresistentie of diabetes, of voor diegenen die risico lopen op diabetes. Diabetes Type 2 treft miljarden mensen wereldwijd en het volgen van het juiste dieet en het verliezen van overgewicht kan uw kansen om deze ziekte te krijgen verminderen. Er zijn veel onderzoeken die hebben aangetoond dat het verminderen van uw dagelijkse inname van koolhydraten zowel uw insuline als uw bloedsuikerspiegel dramatisch verlaagt.

Als u aan een van deze problemen lijdt, kunt u het beste een arts raadplegen voordat u doorgaat met het dieet. Het is vooral belangrijk om het dieet correct te volgen om ervoor te zorgen dat u de voordelen krijgt die u wilt en dat u geen schade aan uw gezondheid toebrengt. Als u zelf medicatie gebruikt met bloedsuikermedicatie, moet uw arts mogelijk uw dosering aanpassen wanneer u uw dieet verandert om te voorkomen dat uw lichaam hypoglycemisch wordt (met lage bloedsuikerspiegels).

Gewichtsverlies door uw maag

Afvallen vanuit je buik is niet alleen waar de meeste mensen vet van willen verliezen, het is ook een van de meest gunstige plaatsen om af te vallen, want het kan gevaarlijk zijn. Vet in je lichaam is niet overal hetzelfde, in feite waar je vet wordt opgeslagen, kan veel dingen bepalen, zoals hoe het je algehele gezondheid beïnvloedt en het risico op bepaalde ziekten.

Visceraal vet is het vet dat zich rond uw buik bevindt en komt het meest voor bij mannen met overgewicht, hoewel het ook vrouwen treft. Dit vet kan rond sommige organen kamperen en wordt geassocieerd met veel ziekten zoals insulineresistentie die tot diabetes type 2 kan leiden. Diëten met weinig koolhydraten zijn het meest effectief in het verbannen van dit visceraal vet. Dit schadelijke vet kan ook leiden tot enkele metabole problemen, wat betekent dat het volgen van een dieet, zoals het ketogeen dieet, ook uw risico op metabole aandoeningen kan verminderen.

Kan helpen bij hersenstoornissen

Hoewel we een gezonder dieet koppelen aan een betere gemoedstoestand, kan een koolhydraatarm dieet eigenlijk veel andere hersenvoordelen hebben, vooral voor mensen die lijden aan epilepsie. Als u lijdt aan deze aandoening of iemand kent die dat is, heeft uw arts mogelijk al met u gesproken over het ketogeen dieet en de voordelen ervan. Eén studie heeft aangetoond hoe goed dit dieet kan zijn voor veel kinderen met epilepsie, hoewel het niet voor elk kind zal werken, omdat het afhankelijk is van de ernst van de aanvallen en andere factoren.

Je hersenen hebben glucose nodig om het vervolgens op te splitsen in energie om reguliere lichaamsfuncties uit te voeren. Je lever kan glucose produceren uit voedingsmiddelen die eiwitten bevatten als je niet veel koolhydraten eet. Dit gezegd hebbende, kan een groot deel van je hersenen ketonen gebruiken voor energie en deze worden gevormd wanneer je lichaam een ​​proces doorloopt dat ketose wordt genoemd. Ketose gebeurt wanneer uw koolhydraatinname laag is.

Kan helpen met hypertensie

Hypertensie, ook bekend als hoge bloeddruk, brengt veel risico's met zich mee, zoals hartaanvallen, beroertes en vasculaire dementie. Als u lijdt aan hypertensie, kan een koolhydraatarm dieet u ten goede komen. Het verminderen van de hoeveelheid koolhydraten in uw dieet kan leiden tot een verlaging van de bloeddruk en vermindert daarom uw risico op veel levensbedreigende aandoeningen.

Als u hypertensie heeft en wilt beginnen met het volgen van een koolhydraatarm dieet, heeft u mogelijk hulp nodig bij een koolhydraat-teller. Het kan moeilijk zijn om onze dagelijkse inname van koolhydraten te meten, maar het gebruik van een teller voor koolhydraten kan ervoor zorgen dat u nooit uw dagelijkse inname van koolhydraten overneemt en u het dieet effectief volgt. Met de carb-teller van KetoLogic, gevonden op Ketologic.com, kunt u voor elke dag een vetarm dieet met weinig koolhydraten samenstellen en leert u welke voedingsmiddelen u moet vermijden.

Een koolhydraatarm dieet heeft veel gezondheidsvoordelen en de vier hierboven genoemde zijn slechts het begin. Als u op zoek bent naar een dieet dat u kan helpen snel gewicht te verliezen, evenals gewicht op uw maaggebied te verliezen, kan een koolhydraatarm dieet voor u zijn. Als je iemand kent die lijdt aan diabetes of epilepsie, is het de moeite waard om ook een koolhydraatarm dieet aan te bevelen. Vergeet niet om het dieet specifiek te volgen om alle voordelen te krijgen.