Inzicht in de manieren waarop uw metabolisme gewichtsverlies beïnvloedt

Een slank en strak lichaam is iets dat iedereen echt wenst. Als je het moeilijk hebt om wat extra vet op je lichaam af te geven, wil je misschien een goed begrip van je metabolisme en je lichaamsgewicht.

Metabolisme is gekoppeld aan alle chemische reacties in je lichaam. Je metabolisme is afhankelijk van het geslacht, voedingsgewoonten, de snelheid waarmee je de calorieën verbrandt die je per dag binnenkrijgt, en ook van je gezondheidstoestand. Dit artikel zal u informeren over enkele factoren die uw metabolisme en lichaamsgewicht beïnvloeden.

Ruststofwisseling / RMR

Rust metabolisme verwijst naar het metabolisme dat plaatsvindt wanneer uw lichaam in een rusttoestand is. In eenvoudiger woorden, de calorieën die u verbrandt terwijl u gewoon nutteloos zit, wordt RMR genoemd. In feite is RMR het bestanddeel dat uw gewichtstoename of gewichtsverlies definieert. Uw RMR en gewichtsverlies zijn direct evenredig, wat betekent dat u gewicht verliest als uw RMR hoog is en vice versa.

Er zijn verschillende online RMR-calculators beschikbaar op verschillende websites. Maar als u uw RMR nauwkeurig wilt berekenen, kunt u de RMR-calculator op GIGAcalculator.com gebruiken.

Wat u eet en in welke hoeveelheid beïnvloedt uw lichaamsgewicht

Als je vaak je ontbijt overslaat en dan aan het einde van de dag eten stopt, heb je je metabolisme waarschijnlijk al gesaboteerd. U moet uw maaltijd op de juiste tijdstippen verdelen. Veel 's nachts eten en je ontbijt overslaan, kan het vermogen van je lichaam om de metabolische activiteiten uit te voeren, beïnvloeden, wat kan leiden tot metabolismedisfunctie en uiteindelijk tot een toename van het lichaamsgewicht.

Volgens een beroemd gezegde, doe je ontbijt als een koning, lunch als een prins en diner als een dienaar. Dit is de sleutel tot een goede werking van het metabolisme en het verminderen van de kansen op gewichtstoename.

Gebruik niet veel eenvoudige koolhydraten

Eenvoudige koolhydraten zoals donuts, crackers en brood kunnen ook je metabolisme vertragen. Het is een feit dat meer inname van eenvoudige koolhydraten ervoor zorgt dat uw lichaam meer insuline afscheidt, wat op zijn beurt het aanmoedigt om het metabolisme te vertragen en ook vetten op te slaan.

Een grote inname van eenvoudige koolhydraten op een dagelijkse basis kan leiden tot vertraging van uw gewichtsverlies en kan de kans op diabetes verhogen.

Meer eiwit betekent een verhoogd metabolisme

De inname van eiwitrijk voedsel kan het metabolisme versnellen en kan ook leiden tot snel gewichtsverlies. Bovendien verhoogt het de hoeveelheid calorieën die u dagelijks verbrandt. Mensen met een eiwitrijk dieet hebben meestal een hogere RMR dan mensen zonder eiwitten in hun dieet.

Zoals eerder gezegd, RMR is recht evenredig met gewichtsverlies en het opnemen van eiwitten in uw dieet kan u helpen die extra kilo's af te werpen.

Meer spieren, hogere stofwisseling

Dit is de reden waarom mannen hogere metabole snelheden hebben dan vrouwen. Spieren hebben de neiging je lichaam aan te moedigen om steeds meer vet te verbranden, zelfs als het in rust is. Daarom moet u sporten opnemen in uw dagelijkse routine om uw lichaamsgewicht snel te verminderen.