Voors en tegens van Going Vegan for Weight Loss

Veganistisch zijn kan in het algemeen gunstig zijn voor gewichtsverlies en je gezondheid. Dit is echter geen magische remedie die je snel slank maakt. Een veganistisch dieet kan net zo ongezond zijn als dat met dierlijke producten. Het belangrijkste is dat een plantaardig maaltijdplan op zichzelf al tot gezondheidsproblemen kan leiden. Als je denkt om vegan te worden voor gewichtsverlies, overweeg dan de voor- en nadelen van dit dieet voordat je de definitieve beslissing neemt.

Voordelen van Going Vegan for Weight Loss

  • Een veganistisch dieet bevat minder vetten en calorieën.
  • Veganisten consumeren veel voedingsvezels, wat helpt bij het afvallen en je verzadigd houdt.
  • Het is gemakkelijker om gezond te eten als u zich houdt aan de vrij strikte richtlijnen van het veganistische dieet.

Veganistisch worden kan helpen bij het afvallen, omdat deze verandering ervoor zorgt dat je vlees en zuivelproducten dikker wordt. In plaats daarvan verhoog je je inname van fruit en groenten, die standaard gewichtsverlies verbeteren. Veel van de natuurlijke eetlustremmers zijn veganistisch. Avocado's, peulvruchten, appels en amandelen zijn bijvoorbeeld allemaal voedingsmiddelen die de honger helpen verminderen. Meestal komt dat omdat ze je voorzien van vezels die lang duren om te verteren. Daarom zorgen ze ervoor dat je je langer vol voelt.

Over het algemeen kun je zeker sneller afvallen als je vegan wordt, omdat je maaltijden minder calorieën en vetten bevatten. Toch zullen ze als geheel voedzamer worden, waardoor je meer energie krijgt om te trainen en het lichaam van je dromen te bereiken.

Je moet ook geen potentiële gezondheidsvoordelen van het veganistische dieet uitsluiten. Het verminderde risico op hart- en vaatziekten (The Permanente Journal) en type 2 diabetes (Journal of Geriatric Cardiology) maken het standaard een prima voedingskeuze. Gewichtsverlies is slechts een klein nevenvoordeel in vergelijking met dat.

Nadelen van Going Vegan for Weight Loss

  • Een veganistisch dieet bevat geen bronnen van vitamine B12. Voedselbronnen van calcium en vitamine D zijn ook beperkt.
  • Veganistisch voedsel kan ongezonde transvetten en lege calorieën bevatten.
  • Aanpassen aan een veganistisch dieet kan moeilijk zijn, wat de kansen verkleint om eraan vast te houden en het gewichtsverliesprogramma in het algemeen.

Het belangrijkste dat u moet begrijpen, is dat 'vegan' niet hetzelfde is als 'gezond'. Dit dieet hoeft niet eens caloriearm te zijn. Er zijn veel 'slechte' bewerkte veganistische voedingsmiddelen die rijk zijn aan transvetten en lege calorieën.

Het risico op het ontwikkelen van voedingstekorten is ook erg hoog als je een veganist bent. Sommige voedingsstoffen zijn alleen aanwezig in dierlijke producten. Daarom moet je op supplementen en verrijkte voedingsmiddelen vertrouwen om alle essentiële vitamines en mineralen te krijgen.

Als je al je hele leven vlees, eieren, zuivel en honing eet, zal vegan worden een extreme verandering zijn. Je moet een nieuwe manier van koken leren en je lichaam zal lang moeten wennen aan het nieuwe voedsel.

Zal Going Vegan je helpen af ​​te vallen?

Veganistisch worden kan je helpen om af te vallen en dit snel te doen. Om dit te bereiken, moet u zich echter houden aan een gezond veganistisch dieet dat meestal uit vers, volledig voedsel bestaat. Verwerkte producten zijn slecht voor uw gezondheid en gewichtsverlies, ongeacht of ze veganistisch zijn of niet.

Daarom ben jij de enige persoon die kan bepalen of vegan eten voor gewichtsverlies geschikt is voor jou. Als je bereid bent je aan een gezond, uitgebalanceerd dieet te houden, zul je kunnen slagen. Maar onthoud dat het vinden van die essentiële balans van voedingsstoffen moeilijker zal zijn als je je beperkt tot alleen plantaardig voedsel.

Aan de andere kant, als je je aan bevroren maaltijden en junk-snacks wilt houden, maakt het niet uit of je een vlees- of vegetarische burger eet. Om af te vallen moet je gezond eten. Het opnemen van dierlijke producten is erg belangrijk voor uw succes.