De ketogene keuze: wat het Keto-dieet voor u kan doen

Voor degenen die het niet weten, maakt het keto-dieet gebruik van het vermogen van de lever om ketonen te produceren - een alternatieve energiebron voor glucose en insuline. Om uw lichaam deze ketonen te laten produceren, is een koolhydraatarm dieet nodig. Voedingsmiddelen met veel koolhydraten produceren glucose en insuline, wat betekent dat het vet dat wordt opgeslagen en de ketonen geen kans krijgen om als energie te worden gebruikt.

Het proces van het verlagen van koolhydraten tot het punt dat de lever ketonen begint te produceren, wordt ketose genoemd. Het is niet noodzakelijkerwijs verhongering, want je zult nog steeds consistent koolhydraatarm voedsel eten. In plaats daarvan is het de uithongering van koolhydraten die het lichaam in een goede metabolische toestand dwingt. Sinds de oprichting is het keto-dieetplan een praktische methode gebleken voor de meesten - en voor degenen die nog steeds op het hek zijn, zijn hier slechts enkele van de voordelen van het maken van de ketogene keuze.

Verhoogde mentale focus rondom

Hoewel het gemiddelde koolhydraatrijke dieet meer dan genoeg energie produceert om de dag door te komen, brengt het een zekere traagheid met zich mee waardoor het een uitdaging is om gefocust te blijven. Deze uiteindelijke energiedaling is vaak onvermijdelijk voor mensen met een dieet met veel koolhydraten, maar voor degenen die in de toestand van ketose worden beoefend, is het verschil dag en nacht. De pieken in uw bloedsuiker die vaak zowel lichamelijke als mentale lethargie veroorzaken, worden volledig vermeden met het keto-dieet, waardoor uw hersenen de brandstof krijgen die het nodig heeft om de hele dag geconcentreerd te blijven.

Gewichtsverlies

Hoewel dit vanzelfsprekend is, is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat het gewichtsverlies van het keto-dieet verschilt van de meeste andere soorten dieet. Het keto-dieet maakt gebruik van de vetten van het lichaam via ketonen als een bron van energie - terwijl tegelijkertijd honger wordt vermeden. Het betekent dat het lichaam spierafbraak vermijdt om het gebrek aan koolhydraten te compenseren. In plaats daarvan zal het het vet afbreken met behulp van de lever.

Gecontroleerde bloedsuiker

Een van de grootste redenen om voor een keto-dieet te gaan, is dat het gebrek aan insuline en glucose betekent dat uw lichaam geen last heeft van pieken in de bloedsuikerspiegel. Als de bloedsuikerspiegel in het lichaam constant op een hoog niveau is, kan dit leiden tot ernstiger aandoeningen zoals diabetes. In een toestand van ketose maakt het lichaam geen gebruik van insuline of glucose, waardoor het lichaam rust krijgt en het helpt te herstellen. Het is een win-win situatie omdat uw lichaam niet alleen gewicht verliest, maar ook de problemen met bloedsuiker vermijdt.

Tot slot, het is altijd een goede keuze om te kiezen voor een koolhydraatarm dieet. Zelfs als je de koolhydraten niet volledig beperkt, kan het toestaan ​​van je lichaam om te rusten van de constante stroom van bloedsuiker je een stuk gezonder maken. Aan de andere kant zullen degenen die voor het keto-dieet gaan, profiteren van alles wat het te bieden heeft.