Wanneer een scheiding is de beste oplossing

Hoewel het waar is dat je je huwelijk niet zonder slag of stoot zou moeten opgeven, zijn er situaties waarin echtscheiding de beste oplossing is. En voordat je begint te spreken over 'voor de kinderen' bij elkaar blijven, moet je weten dat het veel minder schadelijk is voor de psyche van een kind om de scheiding van de ouders te doorstaan ​​dan om te worden opgevoed in een huis met een slecht huwelijk (Scientific American).

Daarom is het het beste om je relatie kritisch te beoordelen en op basis daarvan een beslissing te nemen.

Wanneer het indienen van een scheiding is de beste oplossing

  • Geweldadige relatie
  • Wrok
  • ontrouw
  • Seksuele ontevredenheid
  • Onvermogen om conflicten op te lossen

Merk op dat in alle gevallen, behalve bij een misbruikrelatie, je een gokje kunt wagen en de problemen die je hebt met een huwelijksconsulent kunt oplossen. De kans is echter groot dat je je liefde niet kunt herstellen en dan zullen wrok en andere negatieve emoties gewoon blijven groeien.

Zelfs als er geen sprake is van negativiteit, beroof je jezelf in een leeg huwelijk van een kans om gelukkig te zijn. Dit is misschien de beste tijd om vriendschappelijk uit elkaar te gaan en vrienden te blijven als je geen romantische partners meer kunt zijn.

Er is ook de kwestie van ontrouw, die een veel voorkomende reden voor echtscheiding is. Maar zelfs dat is voor sommige paren geen dealbreaker. Daarom, als je de emotionele kracht hebt en besluit om dit te proberen, is het een poging waard.

Hoe u uw scheiding soepel maakt

Als u hebt vastgesteld dat een scheiding de beste optie is, moet u proberen het zo pijnloos mogelijk te maken. Allereerst moet u praten en proberen tot een redelijke regeling te komen zonder een advocaat in te huren, omdat dit u veel geld bespaart.

Omdat u mogelijk juridische begeleiding nodig heeft, kunt u verschillende moderne oplossingen gebruiken om u te helpen, zoals online scheidingsdiensten. Merk op dat deze platforms u kunnen helpen bij de juridische aspecten van het proces, maar u blijft nog steeds beperkt tot de wetten van uw staat. Een niet-betwiste scheiding in Florida kan bijvoorbeeld iets meer dan 20 dagen duren, maar een foutloze scheiding in Wisconsin duurt niet minder dan 120 dagen vanwege de verplichte wachttijd. En in New York kunt u alleen een scheiding aanvragen nadat de relatie niet minder dan zes maanden "onherroepelijk is verbroken".

Het zijn dit soort wetteksten die problemen kunnen veroorzaken en waarom u begeleiding nodig hebt, zelfs als het proces voor het aanvragen van een minnelijke scheiding eenvoudig lijkt. Ze mogen u echter niet dwingen om $ 10.000 + aan advocaatkosten te betalen, terwijl er andere mogelijkheden zijn.

Maar geld en vreemd geformuleerde juridische documenten zijn niet het enige waar u zich zorgen over hoeft te maken tijdens een scheiding. Om de hele beproeving gemakkelijker te maken, moet je je erop voorbereiden door alles goed te plannen.

Overweeg indien mogelijk eerst uw nieuwe woningen te scheiden en te vestigen. Op deze manier zal de stress van een verhuizing voor een of jullie beiden niet bijdragen aan de stress van juridische echtscheidingsprocedures. En het is het beste als u niet samenwoont wanneer u een scheiding aanvraagt. Hoe vriendelijk je ook bent, deze tijd is ongemakkelijk en samenwonen kan conflicten veroorzaken.

Om de emotionele impact van de scheiding te verminderen, moet u advies krijgen. Begin bij voorkeur voordat u bij de daadwerkelijke scheiding komt. Dit helpt u bij het navigeren door problemen die anders argumenten kunnen veroorzaken, zoals ondersteuning voor kinderen en de verdeling van middelen.

Als je kinderen hebt, zorg er dan voor dat ze counseling krijgen. U moet dit in ieder geval met de schooladviseur bespreken en uw kind door deze overgang helpen. Hoe sneller uw kind hulp krijgt bij het omgaan met de scheiding, hoe minder impact het zal hebben op zijn toekomstige leven.