Wanneer is het juiste moment voor weduwnaars om te beginnen met daten?

Het antwoord op deze vraag hangt van persoon tot persoon af. Na het verliezen van een geliefde kost het tijd voor iemand om terug te keren naar het hele datingproces, en we zijn vaak terughoudend om dit te doen. Voor de meeste weduwnaars lijkt dating eng, om maar te zwijgen van het feit dat ze het gevoel hebben dat alle ogen op hen gericht zijn en dat het oordeel van de samenleving nooit ver achterblijft. Maar zo zou het niet moeten zijn, we willen allemaal liefhebben en ons geliefd voelen en als het eenmaal is gebeurd, betekent dit niet dat het niet meer zal gebeuren, het is belangrijk om open te blijven en het juiste moment te vinden om weer te beginnen met daten .

Zorg ervoor dat je weer emotioneel stabiel bent

Het kost veel tijd om emotioneel te genezen na een groot verlies, en het is belangrijk om jezelf die tijd te geven. Je bent pas klaar voor een nieuwe relatie als je dat doet. Het vinden van een nieuwe partner voordat je helemaal over je oude bent, kan schadelijk zijn voor die persoon en voor je relatie. Ze zullen het gevoel hebben dat ze te allen tijde concurreren met uw overleden echtgenoot, en dat is geen goede manier om een ​​relatie te beginnen. Als je erover nadenkt, betekent het daten met een weduwnaar dat er een bepaald niveau van emotionele bagage bij betrokken zal zijn. Maar je moet niet al het gewicht op die nieuwe persoon laten vallen die je leven binnenkomt. Nee, het is beter om te wachten tot je emotioneel op een plaats bent waar je kunt liefhebben en bemind worden als jezelf en niet als een echtgenoot van een overleden vrouw.

Speel het vergelijkingsspel niet

Dit is een van de grootste valkuilen voor iedereen die terugkeert in het datingspel na het verliezen van zijn levenspartner. In de meeste gevallen is het niet eens vrijwillig, alle weduwnaars gaan er op een gegeven moment doorheen. Wat belangrijk is, is erkennen dat je het doet en er gewoon een einde aan maken. Je mogelijke nieuwe partner vergelijken met je oude is nooit een goed idee, vooral nadat je oude is overleden. We hebben de neiging om alleen de goede dingen eraan te herinneren en ze te verafgoden, en dat schept onrealistische verwachtingen van de volgende persoon in je leven. Dus als je denkt dat je de drang om het vergelijkingsspel te spelen kunt beheersen, ben je misschien klaar om opnieuw te gaan daten. Maar als je eerste reactie nog steeds denkt dat deze nieuwe persoon niet zoiets is als je overleden vrouw, wil je misschien wat langer wachten of zelfs therapie zoeken zodat je het rouwproces op de juiste manier kunt doorlopen.

Wees klaar voor het 'nieuwe normaal'

Dit is waarschijnlijk het beste wat u voor uzelf en uw toekomstige partner kunt doen. Met iemand getrouwd zijn, of het nu een paar jaar of een paar decennia was, betekent dat je een bepaalde dagelijkse routine hebt die jullie twee in de loop van de tijd hebben gecreëerd. Daarom zal het enige tijd duren om je eraan aan te passen. Het is niet realistisch dat iemand anders gewoon in die bestaande routine springt. Je moet klaar zijn om het 'nieuwe normaal' te creëren, een routine die de behoeften van de nieuwe persoon in je leven omvat. Als je nog niet helemaal klaar bent om ruimte te maken in je dagelijkse leven en tegemoet komt aan de eisen van iemand anders, ben je misschien nog niet klaar om verder te gaan.

Neem de tijd en overweeg alles wat in dit artikel is besproken. Haast je niet naar iets nieuws als je niet helemaal klaar bent, maar verstop je ook niet voor altijd. Vind je eigen ritme en ga terug in het datingspel in je eigen tempo, dat is de enige manier om eerlijk te zijn voor jezelf en je toekomstige partner.