De gevaren van online dating

Online dating is zo gewoon geworden dat de meesten van ons niet langer een ooglid vleien als iemand zegt dat ze de liefde van hun leven online hebben ontmoet. Datingplatforms op internet zijn een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten, maar dat betekent niet dat ze volledig veilig zijn.

Er zijn te veel mensen die online dating-apps gebruiken om ongewilde zielen te richten. En hoewel het mogelijk is om die meneer of mevrouw Perfect online te ontmoeten, is het het beste om te weten wat voor gevaren u op dergelijke platforms kunt tegenkomen.

Pas op voor oplichters

Statistieken tonen aan dat 10% van alle mensen op online datingplatforms erop uit zijn anderen te bedriegen. Een van de meest voorkomende oplichting is proberen geld te verdienen aan de mensen die ze online ontmoeten. Het proces begint met het opbouwen van vertrouwen en het creëren van een relatie. En dan, na een tijd, vindt er een ongeluk of een andere ongelukkige gebeurtenis plaats en vragen ze je om geld.

Pas op voor roofdieren en zedendelinquenten

Een andere statistiek laat zien dat zedendelinquenten 10% van alle online datingprofielen uitmaken. En ongeveer 25% van de verkrachters vinden hun slachtoffers online. Elk jaar worden meer dan 16.000 ontvoeringen, honderden moorden en duizenden verkrachtingen gepleegd door roofdieren via online datingsites.

Dit maakt het erg belangrijk dat je je onderzoek doet voordat je je date hebt. Hoe griezelig het ook klinkt, het is het beste om de lijst met zedendelinquenten die in openbare archieven beschikbaar is te bekijken voordat je uitnodigingen voor een persoon accepteert.

Identiteitsdiefstal

Het is het beste als u geen persoonlijke informatie verstrekt, zoals uw telefoonnummer, adres, sofi-nummer, creditcardnummer, uw geboortedatum enzovoort wanneer u online met iemand aan het chatten bent. Hoeveel vertrouwen er ook is opgebouwd. Dat is hoe identiteitsdiefstal plaatsvindt.

Het is beter om veilig te zijn dan om een ​​strafrechtadvocaat in te huren om u te beschermen nadat u merkt dat uw naam of uw persoonlijke gegevens zijn gebruikt in een strafbaar feit.

Pas op voor leugenaars

Meer dan de helft van alle online daters ligt op hun profiel. Hoewel de meeste van deze leugens kleine witte leugens kunnen zijn, zijn er leugens over iets ernstigers zoals hun relatiestatus.

Er zijn duizenden mensen die getrouwd zijn maar online datingwebsites gebruiken om hun echtgenoten en partners te bedriegen.

Doe zoveel onderzoek naar de persoon voordat je ermee instemt hem of haar te ontmoeten. Geef geen persoonlijke informatie, wat er ook gebeurt. Gebruik een vertrouwde, betaalde datingsite, een site die is aanbevolen door vrienden en familie, en een site die is gecontroleerd door gerenommeerde media.

Daten, of het nu in het echte leven is of online, kan gevaarlijk zijn. Er is geen garantie dat je veilig bent, alleen omdat je je date via mensen ontmoet in plaats van op een datingplatform. En het is mogelijk dat je echt geweldige mensen kunt ontmoeten via online dating-apps, het enige dat je hoeft te doen is voorzichtig zijn.