Prikkelbaar mannelijk syndroom - de fascinerende pscyhologie achter de stemming van je man

In de afgelopen jaren proberen specialisten en zorgverleners het concept van de "knorrige oude man" te doorbreken.

Dit idee heeft mannen eeuwenlang gevolgd als een schijnbaar "natuurlijke" manier waarop ze ouder worden. Dat verandert allemaal naarmate we meer te weten komen over het prikkelbare mannelijke syndroom.

Als je een vriend, familielid of partner wilt helpen, kan het helpen om meer te weten te komen over dit syndroom.

Dit is wat u moet weten.

Zie je tekens?

Als het lijkt alsof de mannen in je buurt altijd prikkelbaar zijn, kan het voelen alsof je op eieren moet lopen.

Je maakt je misschien zorgen dat je op het juiste moment het juiste moet zeggen om ervoor te zorgen dat ze niet overstuur of gestrest zijn. Het kan echter iets met hen zijn dat absoluut niets met jou te maken heeft.
Depressie en weinig vertrouwen kunnen leiden tot prikkelbaarheid.

Als je merkt dat mannen in je omgeving moeite hebben met concentreren, slapen of voldoende energie hebben om de dag door te komen, komen ze misschien in aanmerking. Hormonale veranderingen die het moeilijk maken om te herstellen na het sporten, ervoor zorgen dat ze gewicht behouden of zelfs tot erectiestoornissen leiden, kunnen er allemaal deel van uitmaken.

Bovendien hebben deze dingen invloed op uw interactie met uw partner.

Het is moeilijk om positief te voelen als je te maken hebt met iemand die geïrriteerd is vanwege gebrek aan slaap. Het kan ook het syndroom zijn dat slaapgebrek veroorzaakt.

Het herkennen van problemen met lichamelijke of geestelijke gezondheid kan de beste manier zijn om ervoor te zorgen dat u bereid bent uw vrienden en geliefden te ondersteunen. Als hun symptomen niet zijn gekoppeld aan een ander gezondheidsprobleem, kijk dan of het prikkelbare mannelijke syndroom de problemen veroorzaakt.

Spoor de oorzaken op

Als je je zorgen maakt, is dit het probleem, ook bekend als andropause, het is meestal gekoppeld aan een afname van testosteron. Testosteron wordt van nature in het voortplantingssysteem geproduceerd en is een natuurlijk onderdeel van de voortplantingsontwikkeling.

Het helpt bij het creëren van spiermassa en lichaamshaar bij mannen.

Veel mannen zien echter een geleidelijke achteruitgang vanaf hun dertigste. Terwijl sommige mannen dit op natuurlijke wijze aanpakken en de achteruitgang langzaam is, versnelt het bij andere mannen. Wanneer dit gebeurt, kan dit de manier veranderen waarop een man zichzelf lijkt.

Testosteron helpt met zelfvertrouwen, fitheid en libido, die cultureel aan mannen worden toegeschreven om bij hun geslachtsrol te passen.

Wanneer dit wordt vermist, kan het voor sommige mensen moeilijk zijn om zich te gedragen zoals ze worden verwacht of invloed hebben op hoe ze zich verhouden tot de mensen om hen heen. Het kost tijd en moeite om hun identiteit te hervormen en als ze zich hier niet prettig bij voelen, kunnen ze negatief reageren.

Diagnose van het prikkelbare mannelijke syndroom

Een manier om de diagnose hiervoor te starten, is door testosteronniveaus te controleren. Leeftijdsgebonden stemmingswisselingen zijn een van de meest voorkomende symptomen van dit syndroom en worden meestal in verband gebracht met hormoonverschuivingen.

Een bloedtest doen is de beste manier om te zien wat er aan de hand is met testosteron.

Wanneer uw arts bewijs heeft om hun theorieën te ondersteunen, kunnen ze beginnen met het helpen van stemmingswisselingen. Ze zorgen ervoor dat er geen diabetes, slaapapneu of andere gezondheidsproblemen zijn die leiden tot weinig energie en irritatie.

Als er problemen zijn met erectiestoornissen, moeten partners open gesprekken hebben over deze problemen. Open zijn met een partner is de beste manier om ervoor te zorgen dat zij begrijpen wat u ervaart.

Mannen zijn meestal ondergediagnosticeerd en behandeld voor psychische stoornissen. De enige groep mensen die het minst waarschijnlijk naar therapie gaan, zijn zelf-geïdentificeerde cis-mannen.

Wat zijn enkele behandelingen?

Als u merkt dat iemand om u heen met dit syndroom te maken heeft, is hormonale substitutietherapie een optie. Synthetische injecties van het hormoon kunnen sommige problemen helpen voorkomen.

Er zijn echter enkele bijwerkingen. Als er gezondheidsproblemen aanwezig zijn of problemen met agressie, worden deze problemen erger naarmate testosteron wordt toegevoegd.

Een van de beste en eenvoudigste manieren om het prikkelbare mannelijke syndroom te beheren, kan de meeste lezers verrassen. Het antwoord is goed gewichtsbeheersing en een gezonder dieet. Dit heeft uiteindelijk invloed op de kans op diabetes, hartaandoeningen, verbetert de slaap en verhoogt het energieniveau.

Het verminderen van alcoholinname, het stoppen met roken en het krijgen van regelmatige lichaamsbeweging verbetert het vermogen van testosteron om gezond te worden verwerkt en onderhouden. Zelfs een gezonder dieet kan een natuurlijke manier zijn om haarverlies te behandelen, wat invloed kan hebben op hoe sommige mannen zich over zichzelf voelen.

Het syndroom beheren

Om sommige mannen te helpen de verandering van hun lichaam te begrijpen, hebben ze mogelijk een gezondere relatie met hun partner nodig. Als u op zoek bent naar een gids om een ​​mannelijke partner of familielid te helpen begrijpen wat er gebeurt, kunt u helpen door het gesprek te openen.

Ze moeten leren de veranderingen in hun gemoedstoestand te herkennen en anderen hun perceptie laten delen. Een testosteronniveau en therapie kunnen nuttig zijn, maar sommige mensen willen dat niet horen.

Eenvoudige stressverlichtende activiteiten zoals yoga en ademhalingsoefeningen kunnen goed zijn. Als een vriend, familielid of partner kunnen deze activiteiten met hen nuttig zijn.

Begeleiding van koppels, voedingsadviezen of gewoon een personal trainer kunnen allemaal nuttige manieren zijn om de prikkelbaarheid te verbeteren.

Prikkelbaar mannelijk syndroom is niet onvermijdelijk

Hoewel het prikkelbare mannelijke syndroom iets is dat miljoenen mannen zullen behandelen, is het niet iets dat u of uw dierbaren moeten doen. Elkaar helpen om te gaan met de stress en veranderingen die gepaard gaan met de leeftijd is de beste manier om ervoor te zorgen dat we een langer en gelukkiger leven leiden.

Raadpleeg onze gids voor het omgaan met stress in gesprekken om er zeker van te zijn dat alle mogelijk stressvolle situaties kunnen worden onschadelijk gemaakt.