10 dingen die uw huis rommelig maken

Ondanks het feit dat iedereen de noodzaak begrijpt om netheid en orde in het huis te handhaven, is dit voor veel mensen geen prioriteit en daarom ziet hun huis er niet altijd op de beste manier uit: in de hoeken verzamelen zich stofjes en zo zijn overal verspreid (wat een nog groter gevoel van chaos creëert). Zelfs als u regelmatig opruimt, zijn er enkele lastige dingen, die een indruk van een rommelig huis geven.

Spiegels en spiegeloppervlakken

Grote spiegels en spiegeloppervlakken zien er echt spectaculair uit en vergroten zelfs de ruimte visueel, wat vooral belangrijk is voor kleine appartementen of studio's. Stel je echter eens voor hoe slordig en vuil een spiegel met vlekken is. Als u niet van plan bent veel tijd te besteden aan het reinigen van alle spiegeloppervlakken in uw huis, geef ze dan gewoon op. Anders zal het zien van vuile spiegels erg deprimerend zijn en al uw inspanningen tot niets verminderen.

Klein (of oncomfortabel) schoenenrek

Het lijkt erop, wie zou om je schoenenrek (of het gebrek daaraan) moeten geven? Met dit specifieke meubelstuk kunt u echter de orde in de hal handhaven. Verspreide schoenen kunnen immers ook de indruk van uw huis bederven, hoe gezellig en netjes de rest van de kamers ook zijn. Ze zeggen dat een theater begint met een hanger en een huis begint met de hal. Er is inderdaad een goede reden voor. Dus probeer je hal netjes te houden.

Licht behang (of lichte muurverf)

Lichte interieurs (klassiek of Scandinavisch) zijn nog steeds op het hoogtepunt van populariteit, en dit is niet verwonderlijk. De wit-beige schaal ziet er immers veel eleganter uit, voegt lucht en licht toe en vergroot de ruimte visueel. Alles zou goed zijn, behalve voor het feit dat licht behang of lichtgekleurde muren speciale zorg vereisen. Het is voldoende om gewoon tegen dergelijk behang te leunen (raak het aan met vettige vingers, laat een teken achter met gekleurde kleding of schoenen enz.) En het ziet er onmiddellijk vies en slordig uit. Zelfs als u voor wasbare opties kiest, schrobt u uw muren niet vaak, dus houd hier rekening mee bij het renoveren van uw huis. Sommige vlekken die moeilijk te verwijderen zijn, hoeven alleen te worden verwijderd door de muren opnieuw te schilderen.

Donkere tegels in de badkamer

Zwarte, donkergrijze, diepblauwe of zelfs donkere chocoladetegels zien er erg indrukwekkend uit in de badkamer. Vlekken, vuil en stof zullen echter niet lang op zich wachten en het uiterlijk van uw badkamer bederven. Helaas zijn gebreken veel merkbaarder op donkere oppervlakken dan op lichte. Dus denk twee keer na de volgende keer dat je het interieur van je badkamer verandert: ben je klaar om de donkere tegels heel vaak te schrobben?

Kleine kraan (en wastafel) in de badkamer

Natuurlijk is de vorm (en grootte) van de kraan en gootsteen een kwestie van smaak, maar als ze te klein zijn, blijven er waterspatten achter op het meubilair, de muren en de vloer. Naast het ongemak zijn ze niet zo gemakkelijk schoon te maken, en het algemene beeld van de badkamer zal ook erg slordig zijn.

Lichtgekleurd meubilair

Lichtgekleurd meubilair ziet er indrukwekkend uit totdat u het gaat gebruiken. Vooral als we het hebben over sneeuwwitte keukens. Met één druk op de handgreep van de kast of een plons over de gevel, krijgt u onmiddellijk lelijke vettige plekken op het oppervlak die niet zo gemakkelijk te verwijderen zijn. Zelfs speciale sprays en life hacks van internet helpen niet. Als gevolg hiervan ziet uw keuken er rommelig en slordig uit.

Tapijt vloeren

Dit type vloer begint langzaam zijn positie op te geven en maakt plaats voor compacte gezellige tapijten, laminaat of parket. Veel mensen verlaten het idee van vloerbedekking omdat het veel meer moeite kost dan goed. Als je bijvoorbeeld plotseling begint te niezen van het stof dat zich in het tapijt heeft verzameld, kun je het naar de stomerij brengen, het zelf schoonmaken of gewoon oprollen en ergens opbergen. Met de vloerbedekking is alles een beetje ingewikkelder - je kunt het niet zomaar oprollen en schoonmaken. Zelfs het dagelijkse gebruik van een stofzuiger garandeert niet dat de vloerbedekking er perfect schoon zal uitzien (vooral als er kinderen en huisdieren in huis zijn).

Open planken en rekken

Hoe mooi en handig de open planken ook zijn, bereid u voor op het feit dat zich voortdurend stof en vuil ophopen. Om de algehele indruk van het appartement niet te bederven, moet u ze regelmatig wissen en ervoor zorgen dat ze alleen die items bevatten die u aan anderen wilt laten zien. Al het andere moet worden verborgen in een dressoir of kast.

Kunststof plafondlampen (te donker of te licht)

Stof en vuil zijn zeer merkbaar op donkere of lichte plastic lampen, dus ze moeten zo vaak mogelijk worden schoongemaakt (anders zien ze er lelijk uit, wat aangeeft dat u een slechte huishoudster bent). Bovendien laten donkere plafondlampen het licht zeer slecht door, waardoor de ruimte er somber en depressief uitziet.

Een tas met plastic zakken en oud textiel

Hoe vaak we ook horen dat plastic zakken veel schade toebrengen aan het milieu, velen van ons blijven ze gebruiken en verzamelen in hun keuken. Daarom, als je ook zo'n tas met plastic zakken hebt, zorg er dan in ieder geval voor dat deze niet in het oog springt zodra je de drempel van de keuken overschrijdt. Anders kan het de indruk zelfs van het duurste interieur verpesten. Wat textiel betreft, onthoud dat vuile, vettige of gescheurde keukenhanddoeken, vervaagde tafelkleden of versleten koffers voor keukenkussens niet netjes aan uw huis toevoegen. Zorg ervoor dat alles schoon is en verwijder onmiddellijk oude items.