7 Gevaren op de loer in uw huis

Uw huis is een plaats van comfort en erbij horen. U wilt dat uw familie en gasten zich daar veilig voelen. Maar wat als uw huis vol ongelukken staat te wachten?

De meeste huizen zijn geen spreekwoordelijke doodsvallen, maar ze bevatten wel gevaren die je misschien niet meteen herkent. Het laatste wat je wilt is dat iemand gewond raakt. Je zou je niet alleen vreselijk voelen, maar je zou ook een rechtszaak tegen persoonlijk letsel kunnen krijgen.

Voor de veiligheid van uw gezin en al uw bezoekers, moet u de risico's in uw huis herkennen en stappen ondernemen om deze te corrigeren. Hier zijn een paar dingen die u moet doen:

1. Rickety trapleuningen

Slip- en valongevallen behoren tot de meest voorkomende in huis. Ze kunnen optreden omdat iemand onhandig is, dus daar kun je niets aan doen. Als het ongeval echter het gevolg is van een gammele trapleuning, hebt u een fout.

Let op andere gevaren waardoor iemand kan vallen. Natte vloeren, voorwerpen in het looppad, gaten in de vloer en andere voor de hand liggende gevaren moeten worden verwijderd.

2. Defecte bedrading

Volgens FEMA wordt 31 procent van de elektrische woningbranden veroorzaakt door defecte bedrading. Oude bedrading die niet goed is geïsoleerd, kan vonken veroorzaken en brand veroorzaken. Het is extreem gevaarlijk, en hoewel het een dure update is, is het essentieel voor de veiligheid van je huis.

3. Geen koolmonoxidedetectors

Koolmonoxide is een stil, reukloos gas dat uiterst gevaarlijk is. Een lek in uw huis kan dodelijk zijn. Deze tragedie is goed voor 430 doden en 50.000 spoedeisende hulp bezoeken elk jaar, volgens CDC-onderzoek.

Uw familie en anderen beschermen tegen koolmonoxidevergiftiging is net zo eenvoudig als het installeren van detectoren in uw huis. Ze waarschuwen u voor eventuele lekken, zodat u het huis kunt evacueren voordat het te laat is.

4. Raambehandelingskoorden

Lange raamkoorden die de grond bereiken, vormen een verwurgingsgevaar voor honden, baby's en kleine kinderen. Ze kunnen verstrikt raken en niet in staat zijn zichzelf te bevrijden. Dit is goed voor twee ER-bezoeken per dag - soms is de verwonding dodelijk.

U kunt dit probleem voorkomen door snoeren buiten bereik te verplaatsen. U kunt ook overwegen uw zonwering uit te schakelen voor een veiliger alternatief, zoals gordijnen die de grond niet bereiken.

5. Ontgrendelde chemicaliën

We denken niet dat onze schoonmaakproducten gevaarlijk zijn, maar dat zijn ze wel. Bij inname kunnen huishoudelijke schoonmaakmiddelen ernstige GI-stress veroorzaken. In sommige gevallen kan het fataal zijn.

Wanneer kinderen aanwezig zijn, moeten chemicaliën in een kast worden opgeborgen of op een hoge, gesloten plank zitten. Als uw kinderen waarschijnlijk pods voor wasmiddel eten, moeten deze ook worden opgeborgen voor hun veiligheid.

6. Onbeveiligd zwembad

Een zwembad is een bron van plezier en ontspanning voor uw familie en vrienden, maar het is ook een bron van gevaar. Kinderen die niet kunnen zwemmen, kunnen gemakkelijk verdrinken, vooral als er niemand aanwezig is om hen te redden.

Neem veiligheidsmaatregelen voor het zwembad om rampen te voorkomen. Installeer een hek rond het zwembad om kleine kinderen buiten te houden. Gebruik zwemvesten en drijvend speelgoed voor kinderen om onder toezicht te gebruiken.

U wilt er ook voor zorgen dat uw kinderen zwemlessen krijgen. U kunt een regel instellen dat alleen degenen die kunnen zwemmen uw zwembad als extra voorzorgsmaatregel kunnen gebruiken.

7. Objecten niet op hun plaats

Een slordig, ongeorganiseerd huis en tuin is niet onschadelijk. Het kan talloze ongelukken veroorzaken, van vallen tot snijwonden. Het is belangrijk om items van de vloer en buiten bereik van kinderen te houden, vooral wanneer anderen op bezoek zijn.

Dit gaat verder dan struikelgevaren. Stel je bijvoorbeeld een kruipende baby voor die stikt in een Lego-stuk dat was weggelaten. Of een kind kan een handzaag van een vorig project oppakken en zichzelf snijden.

Opruimen na jezelf en een ordelijk huis houden zijn de sleutel tot bescherming van iedereen die aanwezig is op uw eigendom. Je zult dankbaar zijn dat je de tijd hebt genomen om eventuele gevaren te corrigeren voordat een ernstig ongeval plaatsvond.