Repareren of vervangen? Leer precies hoe lang deze 6 grote huishoudelijke apparaten moeten meegaan

Huishoudelijke apparaten kunnen een fortuin kosten en mensen hebben vaak het gevoel dat ze elke keer dat ze een nieuwe kopen een gok wagen. Zal die $ 1.000 wasmachine $ 1.000 aan waarde bieden? Hoe zit het met de koelkast van $ 2500? Een nog grotere oorzaak van geschil zijn de kosten van reparatie versus vervanging. Wat is de betere optie?

Voordat u een nieuw apparaat koopt, is het handig om te weten hoe lang u kunt verwachten dat het overleeft. U kunt vervolgens beslissen of het beter is om de reparateur te bellen of opnieuw te beginnen. Lees verder om de gemiddelde levensduur van de populairste huishoudelijke apparaten te ontdekken.

Inductiekachels

Inductiekachels, waarvoor u inductiekooksets aanschaft, worden steeds populairder in commerciële en residentiële keukens. Ze gebruiken elektromagnetische energie om uw voedsel te koken en hebben minder onderdelen dan gasfornuizen. Ze bieden ook tal van voordelen, zoals een gelijkmatige warmteverdeling en een betere voedselkwaliteit.

Inductiekachels lijden niet vaak aan catastrofale storingen, maar ze verminderen in de loop van de tijd in vermogen. Voedsel kan langer en langer duren om te koken, waardoor je een idee krijgt dat het einde nabij is. Afhankelijk van het merk en model kan uw inductiekachel tot 30.000 uur meegaan voordat deze slecht begint te presteren.

koelkasten

De constructie van uw koelkast en hoe goed u ervoor zorgt, werken samen om de levensduur te bepalen. De meeste koelkasten van normale grootte gaan langer mee dan hun compacte tegenhangers. U kunt verwachten dat uw koelkast gemiddeld tussen de 14 en 17 jaar meegaat. Goedkopere modellen gaan misschien maar tien jaar mee.

Wasmachines

Whirlpool begon in 1911 met de productie van elektrische motoraangedreven wasmachines en sindsdien hebben huismakers niet meer teruggekeken. Een traditioneel arbeidsintensieve taak is nu net zo eenvoudig als het indrukken van een knop. We nemen echter als vanzelfsprekend aan dat onze wasmachines voor altijd meegaan en jarenlange trouwe service bieden. De trieste waarheid is dat ze dat niet zullen doen.

De gemiddelde levensduur van een wasmachine is ongeveer 10-11 jaar. Na acht jaar moet u naar vervanging kijken.

LCD / LED-televisies

We houden van onze tv's (daarom hebben we er bijna 120 miljoen). Veel mensen wachten echter niet tot hun tv sterft voordat ze deze vervangen. Ze upgraden om te profiteren van nieuwe technologie, nieuwe formaten en betere compatibiliteit met andere apparaten.

Als je liever het lange spel speelt, zul je blij zijn te weten dat LCD / LED-tv's een lange levensduur hebben. U kunt ongeveer 100.000 gebruiksuren verwachten in standaard verlichtingsomstandigheden en temperaturen van ongeveer 77 graden Fahrenheit.

Vaatwassers

Vaatwassers zijn de beste vriend van een familie. Waarom met de hand schrobben als er een machine voor is? Een gemiddelde vaatwasser gaat ongeveer tien jaar mee, maar dit hangt van veel variabelen af. Het merk, de gebruiksfrequentie, kwaliteit en onderhoud spelen allemaal een rol. Nieuwere modellen met verbeterde technologie gaan mogelijk langer mee.

HVAC systeem

Er is veel vraag naar HVAC-systemen, en daarom voorspellen experts een toename van 15 procent in HVAC-banen tegen 2026. Als u een HVAC-systeem hebt, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe lang het u op verzoek warm en koud houdt. Hoewel de meeste van deze eenheden de klok rond werken, zijn ze winterhard en gebouwd om lang mee te gaan. U moet echter overwegen om het minstens om de twee decennia te vervangen. Preventief onderhoud kan ook de levensduur verlengen en op zijn best houden.

Geen enkel apparaat gaat eeuwig mee, zelfs als u dat wilt. Onderdelen slijten, technologische veranderingen en efficiëntie-eisen zorgen ervoor dat veel modellen overbodig worden. Als u een van de bovenstaande apparaten bezit, kunt u er zeker van zijn dat ze er voor de lange termijn in zitten, maar niet voor altijd.