Tips om uw financiën weer op het goede spoor te houden

Als het budget ooit een gewoonte had, is het een gewoonte van voortdurende uitputting. Soms verwent het zich op een attente manier, maar je kunt er niet echt op vertrouwen: vaak kan het je binnensluipen en je berouwloos achterlaten. Als je er nog niet aan bent gekomen, overweeg dan om een ​​paar controlegewoonten te verwerven - dat is wat de financieel adviseur lang geleden heeft besteld.

Hoe kunnen we nu ons budget zo organiseren dat we er het beste uit halen? Het is de moeite waard om enkele tips aan boord te krijgen die we kunnen omzetten in een winstgevende spaarstrategie. Laten we ons daarom concentreren op wat er kan worden gedaan om geldproblemen op te lossen.

1. Zorg ervoor dat u echt controle over uw portemonnee hebt

Het punt is dat wanneer mensen geld gaan uitgeven, ze niet vaak financieel denken - ze zien nog een item dat er goed uitziet en grijpen het. Om dit soort 'consumentenlogica' niet teniet te doen, moet je een herinnering oproepen - een foto of een citaat - die ervoor zorgt dat je onnodige dingen koopt. Wanneer u merkt dat de herinnering niet meer werkt, zoekt u naar een betere.

2. Zorg ervoor dat je geld terugkrijgt voor wat je weggeeft

Dit idee geldt ook voor belastingen. U kunt niet alleen belastingteruggaven ontvangen, maar deze ook laten opbouwen. Er zijn handige belastingtools beschikbaar waarmee u uw belastingen kunt afhandelen en die tot een minimum beperkt kunnen worden. Leer alle inhoudingen, inhoudingen, alle fijnere punten - en u zult meer geld hebben om gelukkig aan uw behoeften te besteden.

3. Ken uw exacte financiële positie

Weet je zeker dat je weet waaraan je geld wordt uitgegeven? Als u zich zorgen maakt om uw bankmanager maandelijks uit uw haar te krijgen, kijk dan wat u terugbrengt - bestudeer uw rekeningen en bankafschriften van de afgelopen maanden om een ​​perfecte kennis te krijgen van de instroom en uitstroom van uw geld . U kunt foutieve uitgaven opsporen en de klep sluiten.

4. Stel het geld-werksaldo in

Terwijl je klaar blijft, zoek je uit hoe lang je moest werken om dat geld te krijgen. Als je begint na te denken over dingen waar je voor betaalt, in termen van hoe lang je zwoegde om dit bedrag te krijgen, krijg je misschien een tweede idee of je echt je zuurverdiende dollars wilt weggeven. Misschien ga je je beter (en rijker) voelen als je je geld toch vasthoudt.

5. Zorg dat u schuldenvrij bent

Mensen die nalaten goed naar hun financiën te kijken, kunnen merken dat ze schulden hebben opgelopen, hoe hoog hun salarissen ook zijn. Het is dan verstandig om alle schulden af ​​te lossen, vooral als u overweegt om te investeren of geld te sparen. Je weet hoe hoog de rentetarieven zijn; erachter te komen hoeveel meer je moet betalen met het verstrijken van de tijd. Dit een item dat u zeker uit uw lijst met uitgaven wilt.

U kunt nu echt gaan sparen

Om snel een mooie vette som te krijgen voor toekomstige uitgaven, maak een regelmatig spaarprogramma en zet een deel van uw inkomsten over op een spaarrekening. U hoeft er niet eens over na te denken als u een automatisch spaarsysteem opzet met uw bank: een deel van uw salaris wordt elke keer opgeslagen, terwijl u uw cache gewoon gestaag ziet groeien.

Vergeet plezier niet

Zelfs als je een van nature gierige workaholic bent die een beetje recreatie koestert, moet je af en toe ontspannen. Je moet wat plezier in je leven hebben en daar is ook geld voor. Dus waarom zou u niet nog een spaarrekening openen die is ontworpen om te betalen voor uw entertainment? Het zal je helpen uitgeven zonder angst om het doel te overschrijden, wetende dat je je budget niet ondermijnt door op een spree te gaan.

Eindelijk verkopen

Zoek een gratis avond om over je spullen te gaan - er zijn zeker dingen die je niet langer gebruikt. Koop een grote kartonnen doos en stapel alles wat je een tijdje niet hebt gebruikt. Laat het ergens uit de weg liggen, zodat u dergelijke items kunt toevoegen wanneer u ze tegenkomt. Zodra je je doos vol hebt, verkoop je de spullen op een Facebook-werfverkoop, Craigslist, Ebay of met behulp van verschillende apps (LetGo, bijvoorbeeld).

Geef niet toe aan de verdwaalde gedachte dat je het ding misschien nog nodig hebt - mensen bedriegen zichzelf al heel lang op deze manier. Bedenk hoe u het geld in plaats daarvan zou gebruiken.