Keuken lay-out fouten die u moet vermijden

Het is heel belangrijk dat de keuken gezellig, comfortabel, functioneel en vooral gemakkelijk schoon te maken is. Helaas worden bij het plannen van een keuken meestal veel fouten gemaakt en deze kunnen later leiden tot langdurig ongemak en veelvuldig schoonmaken. Dus als u plotseling besluit om het fornuis in de buurt van de koelkast te plaatsen en linoleum op de vloer te leggen, is dit artikel iets voor u.

1. Keukenapparatuur op de verkeerde hoogte

De eerste fout bij het plannen van de keuken is het plaatsen van de benodigde apparatuur op de verkeerde hoogte. Het wordt vaak te hoog of te laag geplaatst, wat ongemak tijdens gebruik veroorzaakt. De beste oplossing is in dit geval om u te concentreren op uw lengte. Experts zeggen dat de optimale hoogte zich ter hoogte van uw riem bevindt. Als de oven zich bijvoorbeeld op het hoogteniveau bevindt in plaats van op de bodem, zoals we gewend zijn, hoeft u niet constant voorover te leunen om hem te openen.

2. Zware kasten op lichte muren

Wandkasten vormen de basis van elke keuken. Daarom moet u voordat u ze ophangt, zorgvuldig de betrouwbaarheid van de muur controleren. Geef onmiddellijk het idee op om het opslagsysteem op een gipsplaatwand te plaatsen - de muur zal zijn gewicht niet dragen. Hierdoor verlies je zowel de kasten als de muur. Het beste is om de kasten op de dragende muur te plaatsen, die de belasting van alle daarboven liggende elementen (balken, platen, vloeren, enz.) Draagt. Het is duurzaam, betrouwbaar en bestand tegen het gewicht van zowel de planken als de wandkasten met schalen erin.

3. "Verkeerde" gootsteen

Als u keukenapparatuur kiest, moet u eerst nadenken over de functionaliteit en bruikbaarheid, en vervolgens over het uiterlijk. Dit geldt met name voor de gootsteen, die praktisch en ruim moet zijn, zodat u gemakkelijk alle benodigde keukengerei kunt plaatsen in plaats van een paar borden. Experts zijn van mening dat de diepte van de gootsteen 160-200 mm moet zijn.

4. Lege hoeken

Als de keuken klein is, is uw belangrijkste taak om elke centimeter rationeel te gebruiken, inclusief lege hoeken. Je kunt hier eigenlijk alles plaatsen, zelfs een gootsteen of een fornuis, maar in dit geval moet je nadenken over goede verlichting voor dit gebied. Een meer traditionele oplossing voor het probleem is het draaien van carrousels in hoekkasten. Ze maken het leven gemakkelijker en zijn een geweldig alternatief voor ongemakkelijke laden. Slechts één beweging van de hand - en u kunt de schalen, potten en andere apparaten gebruiken die u vroeger in de kluisjes bewaarde. U kunt ook planken, hoek- of diagonale opbergsystemen in de hoek plaatsen.

5. Glazen keukenschort

De meeste huisvrouwen kiezen glazen schorten voor hun keukens, omdat ze er erg mooi en spectaculair uitzien. Bovendien kunt u elk fotobehang eronder plaatsen om de keuken nog aantrekkelijker te maken. Als u echter glas gebruikt, zult u niet in staat zijn om een ​​volledige dichtheid te bereiken en als gevolg hiervan zullen verschillende onzuiverheden zich achter het schort beginnen op te hopen.

Een ander nadeel is het verschijnen van vlekken door koken. Daarom moet u het glazen schort opgeven, want uiteindelijk ziet de keuken er niet representatief uit en wekt u het gevoel dat u een slordige eigenaar bent. Als u beslist hebt om glas te bestellen, koop dan één vel in plaats van 3-4 kleine, die aan elkaar liggen. Wat het soort materiaal betreft, is gehard glas het meest betrouwbaar. Hoewel het niet goedkoop is, zal het je vele jaren dienen.

6. Niet genoeg licht

Overweeg de verlichting om je comfortabel te voelen in de keuken en daar comfortabel te werken. Dit is vooral belangrijk als er geen raam in de kamer is of als het uitkomt op de binnenplaats van een gebouw met meerdere verdiepingen, waardoor de zon praktisch niet de kamer binnendringt. Ontwerpers adviseren om de keuken in heldere kleuren te hebben en hetzelfde meubilair te selecteren. De kamer ziet er ruimer, gezelliger en lichter uit. U moet ook rekening houden met het aantal lampen dat zich daar zal bevinden. Een ideale uitweg is verlichting met meerdere niveaus. Het gaat uit van de aanwezigheid van plafondlampen, een lamp gericht op het werkgebied en lampen boven de werktafel. Voor elk van de gebieden moet er een afzonderlijke schakelaar zijn zodat u de verlichting kunt aanpassen.

7. Geen bufferzones op het tafelblad

Bufferzones zijn delen van het werkoppervlak, gelegen tussen de koelkast, gootsteen en fornuis. Als dergelijke zones niet bestaan, kunt u de producten eenvoudigweg niet plaatsen nadat u ze uit de koelkast hebt gehaald. Bovendien heeft u een groot kookoppervlak nodig. Een klein tafelblad biedt niet de gewenste ruimte. Stel je voor dat je twee muffinplaten tegelijkertijd bakt. Je hebt gewoon nergens om ze te koelen.

8. Onjuiste opstelling van de koelkast, tegels en gootsteen

Plaats geen fornuis en oven in de buurt van de koelkast. Het zal snel opwarmen van hoge temperaturen en zal maximaal werken, in een poging om de kou te houden. Als gevolg hiervan zal de koelkast breken. Experts raden aan om een ​​kachel en gootsteen op een afstand van 400 mm of meer van elkaar te laten staan. Dit beschermt de kachel tegen verhoogd vocht en roest.

Nadat je de groenten hebt gewassen, moet je ze snijden en vervolgens in de pan gooien. Overweeg voldoende werkoppervlak, op basis van de complexiteit van de gerechten die u meestal kookt. Hoe meer ingrediënten, hoe meer ruimte je nodig hebt tussen de gootsteen en de kachel.

9. Verkeerde keukenvloer

Het selecteren van de vloerbedekking voor de keuken moet heel voorzichtig zijn, omdat uw veiligheid ervan afhangt. Laminaatvloeren zijn niet de beste oplossing voor de kamer, omdat een hoge luchtvochtigheid vroeg of laat de vloer kan beschadigen. Bovendien gaat het lopen op het laminaat gepaard met harde geluiden die zowel u als andere huurders van het appartement ongemak bezorgen. Wat betreft de tegel, deze is betrouwbaarder en beter bestand tegen externe negatieve factoren. Aan de andere kant is de tegel erg koud en ongemakkelijk. Als de gerechten per ongeluk op de vloer vallen, zullen ze zeker worden gebroken.

De ideale oplossing in dit geval is een combinatie van tegels en parket gemaakt van thermohout. De voormalige vloerbedekking moet in het werkgebied worden geplaatst en de laatste - in het eetgedeelte. Zo kunt u comfort en functionaliteit in de keuken combineren.