Meest voorkomende blondjes Mythe betrapt

Blondjes zijn niet zo dom als ze worden afgebeeld in grappen en sommige films. Wetenschappers van Stanford University hebben aangetoond dat de haarkleur van een persoon geen invloed heeft op zijn of haar karakter of intelligentie.

Zoals u weet, “heren geven de voorkeur aan blondines” omdat ze charmant, sexy en gek zijn. Voor een man is er niets mooiers dan zijn intellectuele superioriteit ten opzichte van vrouwen te voelen. Dit stereotype is echter verstoken van enig wetenschappelijk bewijs, zoals Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt.

Haarkleur hangt af van slechts één "letter" in het DNA, en dat is wat een vrouw een blonde of een brunette maakt. Wetenschappers hebben ontdekt dat het geen enkel effect kan hebben op menselijke intelligentie of karakter. Haarkleur is dus niet gekoppeld aan persoonlijke kenmerken, dus de bekrompenheid van blondines is een mythe.

Het genetische mechanisme dat het uiterlijk van blond haar regelt, heeft volgens professor David Kingsley, de auteur van de studie, geen effect op andere aspecten van het menselijk lichaam. Hij zegt dat het een oppervlakkig, oppervlakkig oordeel is gebaseerd op vooroordelen. Experimenten met muizen toonden aan dat ze door haarkleur niet van elkaar verschillen.

Misschien bezwijken sommige blonde meisjes slechts aan het heersende sociale stereotype. En sommigen gedragen zich zelfs graag als een blondine om mannelijke aandacht te trekken.