Uw uiterlijk en uw gezondheid beschermen tijdens het werken in een restaurant

Werken in een restaurantkeuken kan een opwindende ervaring zijn. Je kunt aan de slag gaan als keukenhand en overgaan tot chef-kok als je het talent en de toewijding hebt. Dan heb je de mogelijkheid om gerechten te creëren voor klanten om van te genieten, wat je een groot gevoel van voldoening geeft.

Er zijn echter nadelen aan het werken in de keuken van een restaurant. Het milieu kan bijvoorbeeld schadelijk zijn voor uw huid en uw kleding. Er is ook de kans dat er ongelukken gebeuren. Gelukkig zijn er manieren waarop u het risico voor uw gezondheid en uw uiterlijk kunt verminderen.
Beschermende kleding dragen

Een van de gemakkelijkste manieren om jezelf te beschermen in een keukenomgeving is het dragen van beschermende kleding. Professionele koksschorten zijn ontworpen om bescherming te bieden tegen het voedsel en de vloeistof die in elke professionele keuken gebruikelijk is. Het dragen van een van deze schorten helpt je te beschermen tegen brandwonden en beschermt ook je kleding tegen vlekken en beschadigingen.

Bescherming van de huid

Werken in een keuken in een restaurant kan slecht zijn voor de huid. Chef-koks en andere keukenmedewerkers lopen een verhoogd risico op het ontwikkelen van huidaandoeningen en letsel aan de huid.

Een van de belangrijkste problemen die een chef-kok kan ervaren, is contactdermatitis. Ontwikkeling van dit probleem gebeurt als gevolg van langdurige blootstelling aan nat werk, ontsmettingsmiddelen en andere chemicaliën die vaak in een keuken worden gebruikt. Acne is een ander probleem dat veel voorkomt in de keuken vanwege de toename van olie en vet.

Er is altijd een risico dat u last krijgt van een huidprobleem wanneer u in een keuken werkt, maar u kunt dit minder waarschijnlijk maken. Om dit te doen, moet u uw handen en onderarmen vaak wassen terwijl u werkt. Raak uw gezicht ook niet aan tijdens het bereiden van voedsel of terwijl u oppervlakken afspoelt.

Naast het nemen van deze acties tijdens het werk, moet u ook uw huid grondig wassen wanneer u thuis bent en een regelmatige hydraterende routine instellen. Al deze acties ondernemen helpt je huid te beschermen en er goed uit te laten zien.

Bewaken tegen letsel

Restaurantmedewerkers worden vaak blootgesteld aan letsel omdat ze regelmatig met scherpe voorwerpen en open vuur werken. Als je in een restaurantkeuken werkt, is het te gemakkelijk om je handen, vingers en armen te snijden of te verbranden. Als u letsel oploopt, kunt u ook een risico lopen op secundaire infecties, dus het is belangrijk om letsel zoveel mogelijk te voorkomen.

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om het risico op letsel te verminderen, waaronder:

  • Draag beschermende handschoenen bij het hanteren van hete pannen of bij het omgaan met hete olie.
  • Schoenen dragen die niet slippen.
  • Geen olie vervoeren als het heet is.
  • Leun nooit over een oppervlak dat heet is, zoals een brander.

Het is ook belangrijk dat u weet waar de brandblussers zijn en waar u toegang kunt krijgen tot eerste hulp.

Werken in een restaurantkeuken kan een geweldige ervaring zijn. Het werk heeft enkele nadelen, maar als u de juiste acties onderneemt, kunt u de manier waarop u eruit ziet en uw gezondheid beschermen terwijl u werkt.