12 dwingende redenen waarom mensen apotheektechnici worden

Apotheektechnicus worden heeft veel voordelen. Ontdek twaalf dwingende redenen waarom mensen hier apotheektechnici worden.

Op zoek naar een carrière in de gezondheidszorg, maar weet u niet precies wat u moet doen?

Bekijk dan de voordelen van apothekerstechnicus worden. Het is niet alleen een stabiele en goedbetaalde carrière, maar het is ook de moeite waard!

Apotheektechnici kunnen deelnemen in de gezondheidszorg zonder de stress van het uitvoeren van klinische verantwoordelijkheden. U hoeft geen noodsituaties, bloed of andere kwalen te behandelen die artsen en verpleegkundigen gedurende hun hele loopbaan ervaren.

Er is ruimte om te groeien in de apotheekindustrie. Beginnend als een apotheek-tech kunt u de taken en verantwoordelijkheden in het veld zien die nodig zijn. Het is een geweldig carrièrepad om ervaring op te doen en te groeien in de gezondheidszorg.

Een andere reden waarom mensen apotheektechnici worden, is de snelle groei in de gezondheidszorg. Meer banen komen beschikbaar in de apotheeksector. Bovendien is het loon concurrerend.

Nog steeds niet verkocht? Hier zijn nog 12 redenen waarom u een carrière als apothekerstechnicus zou moeten overwegen.

Hoe ziet een apotheektechnicus eruit?

Apotheektechnici helpen bij het verzamelen van patiëntinformatie van zorgverleners om de voorschriften van de patiënt in te vullen. Dit omvat het meten, verpakken en labelen van de medicijnen.

De taken omvatten ook het uitvoeren van administratieve taken en inventaris samen met de klantenservice. Afhankelijk van de apotheek kunnen deze taken veranderen of verschillen.

Apotheektechnici moeten oog hebben voor detail. Omdat ze met voorgeschreven medicijnen werken, moet elk recept de juiste medicatie, hoeveelheid en etiket hebben. U kunt ook met klanten werken en hen een geweldige ervaring bieden telkens wanneer ze de apotheek bezoeken.

Training is vereist in deze carrière om ervoor te zorgen dat u privacy, wetten, berekeningen, terminologie en meer begrijpt. Je kunt hoger onderwijs volgen terwijl je werkt als apothekerstechnicus om te groeien in je carrière.

1. Meer apotheektechnici verschijnen in de gezondheidszorg

De vraag naar farmaceutische recepten zal blijven groeien naarmate generaties ouder worden. Vooruitgang in medische technologie en medicatie zal ook de behoefte aan meer apotheekbanen vergroten.

Volgens het Bureau of Labor Statistics zullen de banen van technici in de apotheek in 2028 met 7% groeien. Deze groei is sneller dan het nationale gemiddelde van alle banen en beroepen.

2. Certificering is snel

Apotheektechnicus worden kan een snel proces zijn. Je hebt geen associate's of bachelor's degree nodig, dus dat scheelt je tussen twee en vier jaar. U moet zich echter nog steeds inschrijven voor een technicusprogramma.

Sommige programma's duren slechts vier maanden, terwijl andere 1-2 jaar kunnen duren. Veel bieden flexibele lessen waarmee u kunt leren rond uw bestaande schema's.

De laatste stap is het ontvangen van uw certificering en het behalen van het Pharmacy Technician Certification Exam (PTCE).

3. Onderwijs is betaalbaar

Het snelle certificeringsproces - afhankelijk van het programma dat u nastreeft - en de flexibele lesroosters stellen u in staat om te werken terwijl u uw opleiding voortzet.

Stel dat u uw apothekerscertificering hebt, maar een diploma wilt behalen om naar een apotheker te gaan. U kunt stages en externe stages volgen om waardevolle praktijkervaring op te doen. Velen bieden een vergoeding om u te helpen met uw kosten voor scholing en levensonderhoud.

Als je een zware klasbelasting hebt die full-time werken moeilijk maakt, bekijk dan de beurs en bied kansen voor apotheektechnici en studenten.

4. Hulp en werken met mensen

Ben je een mensenmens? Vind je het leuk om anderen te helpen?

Apotheektechnici voelen zich meer vervuld dan de meeste banen, omdat je aan het werk gaat en de mensen ziet die je elke dag helpt. Je helpt mensen de juiste medicijnen te krijgen en zorgt ervoor dat ze weten hoe ze de medicijnen veilig moeten innemen en gebruiken.

Zelfs als u de regie voert of met klanten praat, maakt u het verschil in hun dag.

5. Werk met uw handen

Apotheektechnici bewegen tijdens hun dienst in plaats van de hele dag naar een computerscherm te staren.

Je gaat rond met het meten van medicijnen, het labelen van recepten, het helpen van klanten en meer! Natuurlijk moet je een deel van je tijd op een computer werken voor inventaris en documentatie. Door met je handen te werken, kun je het werk zien dat je doet, wat een behoorlijk lonend gevoel is.

6. Werkomgevingopties

Als u denkt aan een baan als technicus in een apotheek, ziet u dan professionals in een apotheek in de detailhandel?

Als dat zo is, zult u misschien blij zijn om te horen dat technici in de apotheek zich kunnen uitbreiden naar vele andere taakinstellingen. U kunt werk vinden in ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, correctiefaciliteiten, postorderapotheken en nucleaire apotheken.

Misschien vindt u de werktijden ook flexibel. Dit is een geweldige optie voor mensen met gezinnen, die een hogere opleiding volgen, of mensen die van een goede balans tussen werk en privé houden.

Sommige apotheken zijn 24 uur per dag geopend en andere zijn alleen open tijdens de gebruikelijke openingstijden. U kunt uren en een regelmatig schema vinden dat het beste voor u werkt.

Wat uw interesses ook zijn, u zult zeker de juiste omgeving voor u vinden.

7. Elke dag is anders

Aangezien de taken van een apotheker-technicus talrijk zijn, zult u er elke dag een beetje anders uitzien. Sommige dagen vereisen mogelijk meer klantenservice, terwijl u op andere dagen achter de schermen de taken uitvoert.

Met verschillende verantwoordelijkheden zul je merken dat je het te druk hebt om je te vervelen. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee die je leren tijdens je hele carrière.

8. Mogelijkheden om uw carrière te bevorderen

Een carrière in de farmacie biedt veel mogelijkheden om verder te gaan in je carrière. De primaire manier om vooruit te gaan is door te gaan met je opleiding en training - de meeste kun je doen als je werkt als apothekerstechnicus.

Je ervaring zal waardevol zijn als je besluit om een ​​hogere rol in de apotheek na te streven of van pad te veranderen naar een ander gebied van de gezondheidszorg. Vooruitgang omvat het worden van een apotheker, management en het volgen van een opleiding in verpleegkunde.

Er is geen limiet voor doorgroeimogelijkheden in de gezondheidszorg.

9. Vacatures bij Stabiele apotheektechnicus

Met de verwachte groei van banen in de farmacie in de komende negen jaar, is er geen tekort aan banen voor technici in de apotheek.

Als je plezier hebt in of ervaring hebt met de klantenservice, kun je een baan in een apotheek in de detailhandel volgen.

Je vindt een baan als apothekerstechnicus tot een betrouwbare en stabiele baan. De gemiddelde omzet voor apothekers daalde in 2013 tot 5,6%.

De banen van apothekerstechnici hebben echter een iets hogere omzet. Er is geen tekort aan jobs voor technici in de apotheek en de meeste apotheken verwelkomen iemand die een paar jaar wil blijven.

10. Leer hoe medicijnen het lichaam beïnvloeden

Een leuk aspect van werken als apotheker-technicus is dat je leert hoe medicijnen het menselijk lichaam beïnvloeden. Tijdens je trainingsprogramma leer je hoe verschillende medicijnen het lichaam beïnvloeden. Voordat u met medicijnen begint te werken, moet u weten wat verschillende medicijnen doen. Als apothekerstechnicus controleert u mogelijk het werk van apothekers. Dit zorgt ervoor dat alles nauwkeurig en veilig is. Hoewel u geen recepten of medisch advies kunt geven, kunt u mensen helpen voorkomen dat u verkeerde medicijnen gebruikt. In zekere zin helpt u mensenlevens te redden. Leren hoe medicijnen het lichaam beïnvloeden, zal uw opleiding helpen als u besluit een ander gebied in de gezondheidszorg na te streven. Ervaring als apothekerstechnicus is waardevol, ongeacht je carrièrepad.

11. Apotheek Technicus Pay

De meeste apotheektechnici ontvangen een uurloon. De voordelen hiervan zijn dat u wordt betaald voor eventuele extra uren die u in een dag of week moet werken.

Het is moeilijk om een ​​gemiddeld loon te bepalen, omdat de lonen verschillen per staat en stad. Het nationale gemiddelde salaris van een apotheek-technologie is $ 33,060. Het opdoen van ervaring en extra training zal uw betalingen in de loop van de tijd een boost geven.

Sommige apotheken bieden commissie- en bonusbetalingen, die enkele honderden dollars kunnen toevoegen aan uw basisloon.

Dan zijn er de voordelen van werken als apothekerstechnicus. Een grote is winkelbrede kortingen. Als u bij een apotheek werkt, kunt u in de hele winkel genieten van kortingen!

Kortingen en andere voordelen variëren afhankelijk van de apotheek.

12. Vind overal werk

Sommige banen zijn alleen beschikbaar in grote steden of langs de oost- en westkust. Banen in de apotheektechnicus zijn bijna overal beschikbaar.

Elke stad en stad heeft toegang nodig tot een apotheek. Als je naar een warmer deel van het land wilt verhuizen, vind je zeker beschikbare banen. Als uw partner een baan in het hele land krijgt, kunt u met hem mee gaan en ook in dat gebied een baan in de apotheektechnologie vinden.

Beter nog, technische banen bij de openbare apotheek hebben zeer vergelijkbare vereisten. In de meeste gevallen hoeft u niet opnieuw te worden gecertificeerd om in een bepaalde staat te werken.

Begin met een spannende en lonende carrière!

Of je nu net klaar bent met je middelbare school, universiteit of op zoek bent naar een carrièreverandering, werken als apothekerstechnicus is een leuke en lonende job! De uitdagingen, ervaring en training als apotheker-technicus zullen je klaarstomen voor een succesvolle carrière.

Wil je meer weten? Bekijk onze nieuwste vacature- en carrièreartikelen om op de hoogte te blijven van de nieuwste functietrends en carrières.