Klaar voor verandering? Overweeg om terug naar school te gaan

Er is een populair idee dat je nooit te oud bent om terug naar school te gaan, omdat leren een levenslang proces is, maar als je een gezin steunt, is het niet zo eenvoudig om gewoon lessen te volgen en in te schrijven. Nee, je moet zorgvuldig overwegen wat je kunt winnen als je teruggaat naar school en hoe veranderende paden invloed hebben op je hele gezin. Als je overweegt om na een tijdje terug naar school te gaan, kan het stellen van deze 4 vragen je helpen het proces te begrijpen en te bepalen of teruggaan naar school geschikt is voor jou.

Wat is je carrièredoel?

De meeste volwassenen die besluiten terug naar school te gaan doen dit omdat ze hun loopbaanperspectieven willen verbeteren, en daarom is deze vraag een goede plek om te beginnen. Afhankelijk van de wijziging die je wilt doorvoeren, hoef je misschien geen volledige opleiding te volgen; veel mensen kunnen hun professionele opties uitbreiden door alleen een certificaatprogramma te volgen. Mensen die volledig van vakgebied willen veranderen, zoals degenen die geïnteresseerd zijn in een carrière in de verpleegkunde, moeten daarentegen kiezen voor een meer traditionele baccalaureaat.

Hoelang zal het duren?

De meeste volwassenen die naar school terugkeren, willen geen jaren van hun leven, fulltime, aan hun training binden - of zelfs als ze dat wilden, kunnen de meesten dit niet betalen. Bij het beoordelen van de programma's die voor u beschikbaar zijn, is het belangrijk om te overwegen hoe lang u op school kunt doorbrengen. Dat omvat hoeveel credits je tegelijkertijd kunt nemen, en hoe lang je programma zal duren om te voltooien.

Vraag je opnameadviseur wat de verwachtingen zijn voor deeltijd- en voltijdstudenten. Het volgen van een gericht trainingsprogramma in plaats van een conventionele hogeschool kan de hoeveelheid tijd verminderen die nodig is om je doelen te bereiken. Als je eerder naar school bent geweest zonder een diploma te hebben behaald, kun je misschien ook een deel van je studiepunten overdragen, waardoor je je certificering of diploma sneller kunt voltooien.

Online of op de campus?

Zelfs in vergelijking met slechts een paar jaar geleden, bieden meer scholen online programma's aan, evenals het combineren van on-campus en online lessen in wat bekend staat als blended learning-programma's. Net als bij de beslissing tussen traditionele opleidingen en certificaatprogramma's, hangt deze beslissing vaak af van of je op school moet werken - maar dat is niet de enige overweging. Veel beheerders merken op dat oudere studenten niet altijd over de technische vaardigheden beschikken die nodig zijn om te gedijen in online programma's. Als u niet zeker bent van uw technische vaardigheden, kan het minder stressvol zijn om te kiezen voor een persoonlijk programma.

Heb je ondersteuning?

Misschien is de belangrijkste factor bij het teruggaan naar school de ondersteuning die je nodig hebt om door het proces te navigeren, inclusief middelen op school en emotionele ondersteuning thuis. Als je familie je niet ondersteunt om terug naar school te gaan, betekent dit niet dat je dat niet zou moeten doen, maar je moet wel duidelijke grenzen met hen stellen aan wat je gedurende deze tijd van hen verwacht en nodig hebt. Je familie en vrienden zouden je moeten aanmoedigen terwijl je verder onderwijs volgt. Je doet iets geweldigs en opwindends om je leven en je toekomst te verbeteren.

Teruggaan naar school is niet iets om lichtvaardig te ondernemen, maar door deze vragen te stellen, kun je er beter voor zorgen dat je de juiste keuze voor je maakt. Meer volwassenen gaan terug naar school dan ooit, dus je bent in goed gezelschap.