7 lucratieve carrières waar u het verschil kunt maken

Misschien loont je huidige baan redelijk goed, maar heb je het gevoel dat het betekenis mist. Misschien werk je liever voor een non-profitorganisatie of maakt je baan de wereld wel een betere plek, maar heb je rekeningen om te betalen en geliefden om te ondersteunen. Het goede nieuws is dat u het beste van beide werelden kunt krijgen.
Een baan hebben waarbij je bijdraagt ​​aan de samenleving en daarvoor goed wordt gecompenseerd, is voor velen een droom. Wat de meeste mensen stopt, zijn de educatieve vereisten, vooral voor een loopbaan op medisch gebied. Maar deze bestaan ​​om ervoor te zorgen dat alleen de meest gepassioneerde en capabele werknemers in staat zijn om hun werk uit te voeren, dus dit zou geen uitdaging voor u moeten zijn.

Bijdragen aan de samenleving is in elk geval een fundamenteel aspect van veel verschillende sectoren waaraan u misschien nog niet had gedacht. Laten we eens kijken naar 7 carrières waar je het verschil kunt maken en tegelijkertijd een comfortabel salaris kunt verdienen.

911 Dispatcher

Als je je bij de troepen wilt voegen maar momenteel geen officier kunt worden, of als je liever niet in de frontlinie staat, kun je als 911-dispatcher mensen helpen in moeilijke tijden door noodoproepen te evalueren en de juiste diensten te leiden . Van het sturen van brandweer- en ambulancediensten tot het aansturen van de politie om misdaad te bestrijden, de taak van een 911-dispatcher is van cruciaal belang voor de algemene veiligheid van de samenleving.

Geestelijke gezondheid counselor

Naarmate het bewustzijn rond geestelijke gezondheid onder de algemene bevolking toeneemt, zijn meer mensen bereid om hulp te zoeken tijdens stressvolle tijden. Dit maakt het werk van een geestelijke gezondheidsadviseur zowel uiterst waardevol als zeer lucratief. Als mentor voor geestelijke gezondheid houdt je in je baan mensen helpen met huwelijksproblemen, drugsmisbruik en stoornissen.

Sommigen werken ook op scholen om kinderen te helpen hun zelfvertrouwen op te bouwen, geschikte carrières te vinden en een beter leven te leiden. Om een ​​geestelijke gezondheidsadviseur te worden, moet je de juiste opleiding hebben. Voor een idee van wat te verwachten, neem een ​​kijkje op deze geaccrediteerde geestelijke gezondheid counseling programma's die online kunnen worden genomen.

Fotovoltaïsche zonne-installatie

Als u nog steeds spaart om te studeren en u een baan nodig heeft om u te helpen uw doelen te bereiken, is het een aanzienlijke manier om fotovoltaïsche installateur te worden. De vraag naar werknemers op dit gebied stijgt en de eisen zijn zo laag als een middelbare schooldiploma. Uw inspanningen zullen helpen het milieu te sparen door bij te dragen aan het toegenomen gebruik van hernieuwbare energie.

Ethiek officier

Ethiekfunctionarissen helpen organisaties te functioneren in overeenstemming met de normen van de bedrijfspraktijk. Dit houdt in dat de informatie van een bedrijf nauwkeurig en correct moet worden opgeslagen om schade aan belanghebbenden te voorkomen. Als functionaris voor ethiek, zult u ook problemen op de werkplek behandelen, zoals geschillen, pesterijen, discriminatie en antitrustproblemen.

De belangrijkste rol van een ethische functionaris is het ontwikkelen van een geschikte ethische code voor een organisatie. Ze kunnen ook helpen bij het samenstellen van trainingsprogramma's en initiatieven om mensen bewust te maken van het belang van ethiek op de werkplek. Zonder hen zouden veel bedrijven moeite hebben om te blijven drijven vanwege problemen met werknemers en belanghebbenden.

Milieu ingenieur

Milieutechnici helpen bedrijven hun impact op het milieu te minimaliseren door duurzame ontwikkelingsplannen te adviseren. Uw inspanningen helpen water, geluid en luchtvervuiling te voorkomen. Je helpt ook bij het vormen van beleid rond milieuproblemen. Degenen met projectmanagementervaring maken vaak zes cijfers op dit gebied.

voedingsdeskundige

Volgens de Diabetes Council geven de VS meer dan het dubbele uit van de gemiddelde zorguitgaven van alle landen die in de studie zijn opgenomen. Obesitas en de daaropvolgende gezondheidsproblemen worden een ernstige epidemie en kosten belastingbetalers elk jaar miljarden. Als voedingsdeskundige kunt u op dit gebied het verschil maken.

Uw taak omvat het beoordelen van patiënten en hen adviseren over gezonde eetgewoonten om hun doelstellingen voor gewichtsverlies te ondersteunen of ziekten zoals diabetes te beheren. Ze doen ook follow-ups om ervoor te zorgen dat hun plannen werken. Voedingsdeskundigen hebben meestal een bachelordiploma en degenen die gespecialiseerde velden betreden worden bijzonder goed betaald.

Stedenbouwkundige

Wilt u helpen uw stad een schonere, veiligere en minder stressvolle omgeving te maken voor iedereen die er woont? Dan is het een behoorlijk carrièrepad om stadsplanner te worden. Stedenbouwkundigen werken vaak onafhankelijk om plannen voor landgebruik te maken op basis van ecologische en economische factoren. Het is vermeldenswaard dat stedenbouwkundigen meestal een masteropleiding hebben.

Er zijn veel meer carrières die je in staat stellen het verschil te maken in het leven van talloze mensen. Zoek er een die bij uw kennis, vaardigheden en persoonlijkheid past en ga ervoor.