Hoe uw ideeën te gebruiken om succesvol te worden?

Wetenschappers zeggen dat ongeveer 50.000 gedachten dagelijks door het hoofd van een volwassen persoon "rennen". Maar herinneren mensen zich aan het einde van de dag nog minstens tien van hen? In feite is dit heel normaal - het menselijk brein beschermt zichzelf gewoon tegen overbelasting. Maar het probleem is dat mensen vaak de meest prachtige en waardevolle ideeën vergeten die van pas kunnen komen. Deze recensie gaat over het vinden van een manier om geen briljante ideeën te verliezen en deze op de juiste manier te gebruiken.

Archimedes zeiden altijd dat goede ideeën vaak spontaan zijn.

Meestal ontstaan ​​ideeën wanneer het brein zich in een diffuse of ontspannen modus bevindt, dat wil zeggen wanneer een persoon nergens op gefocust is (bijvoorbeeld wanneer iemand droomt of gewoon ontspant onder de douche). Creatieve ideeën komen precies in deze gemoedstoestand. In feite verbindt het brein verschillende neurale paden om nieuwe ideeën te bedenken. Het probleem is dat, omdat de hersenen ontspannen zijn, het geen doel heeft om op de een of andere manier goede ideeën onder de aandacht te brengen.

Minder vertrouwen in je hersenen en meer nadruk op geheugen

Heel vaak kunnen de ideeën die bij ons opkomen in een diffuse modus vrij abstract zijn. In feite is dit de beste inhoud. Sublieme, creatieve, nieuwe ideeën verschijnen zelden in deze wereld. Een paar woorden over slechte dingen nu. Het is de moeite waard om te proberen het ingenieuze innovatieve idee te onthouden dat u te binnen schoot onder de douche - een idee dat een revolutie in de wereld zou kunnen veroorzaken. Natuurlijk kan niemand het onthouden. Dit monumentale idee flitste tenslotte gewoon door de herinnering en werd meteen vergeten omdat de persoon te lui was om het op te schrijven.

Trouwens, veel mensen komen met geweldige ideeën in een snelle slaapfase. Dit is precies het moment waarop je hersenen het meest ontspannen zijn, maar nog niet echt slapen. Het grootste probleem op dit moment is om wakker te worden en de gedachte op te schrijven.

In de constante tijdrace van vandaag vinden mensen eenvoudigweg geen extra minuut om de ideeën op te schrijven die constant in hun opkomen. Sommige mensen denken misschien dat dit tijdverspilling is. Trouwens, iedereen gelooft dat als de gedachte echt belangrijk is, deze zal worden onthouden. Dit gebeurt echter niet. Wees niet lui en schrijf altijd een geweldig idee op, ongeacht hoe zeker je bent dat je het zult onthouden.

Er moet altijd een pen binnen handbereik zijn (een organizer in een smartphone, een laptop enz.), Maar deze opnameapparaten moeten niet letterlijk bij de hand zijn. Als je een schrift en een pen voor je legt, zullen je hersenen niet langer in een diffuse modus zijn en zullen de gedachten niet vrij stromen. Smartphone-applicaties, zoals Evernote, een waterdichte laptop voor de douche en elke andere oplossing zullen nuttig zijn.

U hoeft niet alles te organiseren

Het is heel gemakkelijk om "gevangen" te worden door de wens om je gedachten onmiddellijk te organiseren wanneer ze in je opkomen. U hoeft dit niet te doen. Organisatie is een afzonderlijke taak die later van pas komt wanneer een persoon overschakelt naar de focusmodus (na de diffuse modus). Je moet je houden aan het proces van vrij denken en schrijven van ideeën (daarna moet je ze met rust laten). Als je ideeën probeert te ordenen zodra ze binnenkomen, zul je veel gedachten verliezen omdat je te gefocust bent op een ervan. Je verliest ook motivatie omdat je met werk wordt belast.

Controleer uw ideeën van tijd tot tijd

Nu er een heleboel geschreven ideeën zijn, moeten ze worden ontwikkeld om er iets groters van te maken. U moet uw ideeën ongeveer zes keer in zes maanden doornemen. Terwijl u dit doet, kunt u een aantal van de minder nuttige ideeën uitfilteren, deze organiseren en potentieel succesvolle ideeën ontwikkelen. Je moet altijd onthouden dat de meeste mensen veel prachtige ideeën hebben, en slechts een paar van hen nemen de moeite om deze ideeën op te schrijven. Degenen die wel succesvol zijn geworden.