7 tekenen van emotionele onvolwassenheid en manieren waarop het uw carrière beïnvloedt

Het is onwaarschijnlijk dat iemand kan beweren dat leeftijd slechts een cijfer in het paspoort is. Zelfs jonge wezens kunnen eruit zien alsof ze vele, vele jaren hebben geleefd en de zin van het leven hebben geleerd. Integendeel, actieve, positieve en zelfbewuste volwassenen zullen hun leeftijdsgenoten niet aantrekken. In plaats daarvan zullen ze degenen trekken die veel jonger zijn. Als je nog steeds niet hebt geleerd hoe je onafhankelijke beslissingen kunt nemen, in de hoop dat volwassenen alles voor je doen, wees dan niet verbaasd waarom je niet vertrouwd bent met verantwoordelijke projecten en nooit serieus genomen wordt. wil je graag vertellen wat emotionele onvolwassenheid is en hoe dit je carrière kan beïnvloeden.

“Je gedraagt ​​je als een kind!” “Het is geen kleuterschool!”. Heb je zulke zinnen gehoord? Of misschien heb je ze uitgesproken in relatie tot anderen?

Het lichaam is gegroeid, maar het gedrag blijft kinderachtig. Verwarring, misverstand, emotionele stupor zijn wat we voelen wanneer we geconfronteerd worden met emotioneel onvolwassen mensen.

Hier zijn de belangrijkste tekenen van een emotioneel onvolwassen persoon (controleer of je iets uit deze lijst hebt):

  • Je bent niet in staat om moeilijkheden en problemen psychologisch te overwinnen. Mensen lijken in een probleem te vallen (zelfs het kleinste) en begraven zichzelf erin. Je kunt jezelf niet steunen. De volwassene in je is erg zwak.
  • U kunt problemen en taken niet alleen oplossen en bent op zoek naar kant-en-klare instructies. Als de instructie niet wordt gevonden, voelt u zich verloren en doet u niets, terwijl u jaren met problemen blijft leven.
  • Je wordt zelfbewust ten koste van anderen. Het wordt gemakkelijker voor een persoon wanneer hij opzettelijk de deugden en verdiensten van anderen degradeert. Het is gemakkelijker om uw inactiviteit te rechtvaardigen.
  • Je kunt je leven niet plannen. Stel je voor dat je in een boot zit en de riemen nog niet hebt aangeraakt. De boot zweeft gewoon en je wacht erop om je naar een of ander schateiland te brengen.
  • Je bent vatbaar voor verslavingen. Roken, alcohol, te veel eten etc. Dit is de gemakkelijkste, zij het schadelijke manier om van het leven te genieten.
  • U kunt geen verantwoordelijkheid nemen. In het ideale geval moet u iemand vinden die verantwoordelijk zal zijn voor iets in uw leven. U wilt gewoon afstand nemen van alle beslissingen. Dit is de belangrijkste tactiek van 'onvolwassen' volwassenen.
  • Je ontleent plezier aan lijden, de positie van een slachtoffer, wanneer de omstandigheden en andere mensen de schuld hebben, en een gevoel van oneindig zelfmedelijden! Het ergste is dat een persoon zich ellendig voelt, maar tegelijkertijd erg goed in deze positie, omdat het in elk geval gemakkelijker is om op die manier te leven.

Emotionele onvolwassenheid wordt weerspiegeld in alle lagen van de bevolking. Het interfereert met loopbaangroei. Zulke mensen klagen over onvoldoende salaris en geven de leider de schuld van alles. Ze kunnen geen bedrijf starten of stoppen ermee en falen in het begin.

Hoe zich te ontdoen van emotionele onvolwassenheid:

Het vermogen om doelen te plannen en te stellen. Beginnend met de kleinste. Dit is een van de belangrijkste vaardigheden van persoonlijke effectiviteit. Het principe van doelontleding is hier zeer nuttig: we ontmantelen het doel in kleine stukjes. Dit is duidelijk te zien in het meest duidelijke voorbeeld van het bakken van brood. Om het te maken, moet je: ingrediënten kopen, het deeg kneden, in vorm brengen en bakken. Om een ​​doel te bereiken, moet het alleen in kleinere stappen worden onderverdeeld. Begin met eenvoudige taken. Bijvoorbeeld met het plannen van een vrije dag, wat ongebruikelijk moet zijn, met iets nieuws erin.

De beruchte uitweg uit de comfortzone is hoe een persoon opgroeit. Zelfs als je ouder bent dan 30-40-50, is het nooit te laat om op te groeien! Kinderen ontwikkelen zich ongelooflijk krachtig wanneer ze leren kruipen of in een stoel klimmen. Een volwassene heeft nieuwe horizonten nodig die onbereikbaar zijn om zich te ontwikkelen en volwassen te worden! Stop niet met je baan om je leven drastisch te veranderen. Laat het allereerst een nieuw gerecht zijn, een nieuwe manier van werken, nieuwe mensen in de omgeving die je inspireren, nieuwe muziek, een nieuw genre van films dat je nog nooit hebt bekeken. Geleidelijk zal je je vermogen om op een nieuwe manier te handelen uitbreiden, en dit zal je helpen naar de volgende ontwikkelingsfase te gaan!

De mogelijkheid om met jezelf te onderhandelen. De interne dialoog ziet er zo uit: ik wil echt een chocoladereep. - Wil je niet afvallen? - Maar de chocoladereep is al in mijn handen, en ik wil het echt eten! - Je moet kiezen - een mooi figuur of tijdelijk plezier. (Wat ga je kiezen?)

Ons leven bestaat uit dergelijke dialogen. Het bestaat uit het kiezen en bereiken van overeenkomsten. Een kind kan dit niet. Hij zal tien snoepjes eten zonder na te denken. Maar we zijn volwassenen! Neem geen overhaaste beslissingen, stop en denk na, praat tegen jezelf. Dit is een teken van een volwassen persoonlijkheid.

Werk in je favoriete bedrijf. Als je doet wat je echt leuk vindt, is opgroeien gemakkelijk. Net als in een game, wanneer het interessant is om het volgende niveau te bereiken! Het vinden van de zaken van je leven die plezier geven, zinvol zijn en een goed inkomen opleveren, is een van de belangrijkste taken van een persoon!

Proactief gedrag. Stel je voor dat je een kind op de weg ziet rennen. Je voorziet een mogelijke uitkomst en stopt het kind abrupt. Het is allemaal hetzelfde met jezelf. Als u ziet dat er iets fout gaat of kan gaan, is het belangrijk dit te voorkomen door van tevoren actie te ondernemen. De meeste mensen werken met gevolgen, wanneer er al dingen gebeuren. Proactieve volwassenen handelen van tevoren en voorkomen problemen!

Probeer een plan van vijf stappen te maken waar je je de komende 72 uur aan zult houden. Zo zul je de mechanismen starten die je zullen helpen je leven ten goede te veranderen.