Hoe kan een vrouw succesvol zijn in het bedrijfsleven en een dame blijven?

U moet wel eens zijn bijgewoond door het idee om een ​​eigen bedrijf te starten. Stel je voor dat je al een businessplan hebt bedacht met de belangrijkste prioriteiten en principes, maar je kunt niet "aan de slag" gaan. Of je hebt al een beslissing genomen, maar je weet niet zeker of het resultaat precies zal zijn wat je had verwacht. Het is de 'mannelijke' mening over zakendoen die de schuld kan krijgen. Mannen beweren zelf dat er geen ruimte is voor vrouwen in het bedrijfsleven. Is het echt zo?

Degenen die denken dat dames geen succesvol bedrijf kunnen vestigen, hebben het mis - ze kunnen dat doen, maar alleen als ze stoppen te doen alsof ze een "man in een rok" zijn. Het enige dat ze nodig hebben, is hun eigen speciale aanpak vinden voor het beheer van hun projecten. Niemand beweert natuurlijk dat vrouwen de positieve ervaring van mannen kunnen gebruiken, het als basis kunnen nemen en een paar vrouwelijke trucs kunnen toevoegen.

Talrijke studies van wetenschappers hebben aangetoond dat vrouwen het veel gemakkelijker vinden om met multitasking om te gaan dan mannen. Tegelijkertijd besteden dames veel aandacht aan details, terwijl mannen zich concentreren op de belangrijkste punten. Vrouwen lossen het conflict liever op door te onderhandelen en compromissen te zoeken, terwijl mannen vaak agressie vertonen, waardoor de situatie nog meer wordt verhit. Het is daarom logisch dat zij zaken anders behandelen. Dit betekent niet dat methoden voor mannen of vrouwen voordeliger zijn. Wat geschikt is voor het ene geslacht, werkt mogelijk niet goed voor het andere geslacht en omgekeerd.

De belangrijkste truc van het zakendoen door vrouwen is om te houden van wat je doet en niet alleen van het resultaat te genieten, maar ook van het proces zelf. Mannen zijn bijvoorbeeld gericht op cijfers en analyses. Maar vrouwen zijn gefocust op de atmosfeer. Als u erin slaagt om harmonie tussen deze twee componenten te bereiken, zal uw bedrijf behoorlijk succesvol en concurrerend zijn.

Experts in bedrijfsontwikkeling zijn het erover eens dat vrouwen veel zaken als een soort spel beschouwen. Met andere woorden, ze zullen enthousiast betrokken raken bij het proces als ze vreugde voelen over wat ze doen en tevreden zijn met het eindresultaat. Dames voelen bijvoorbeeld euforie en vreugde van 'ik wil', maar zodra ze dit concept vervangen door 'ik moet', schakelt een vrouw in hen uit. Hun ontwikkeling volgt een ander scenario. Voelt u het verschil tussen "Ik wil zaken doen" en "We moeten zaken doen"? De tweede optie impliceert een bepaald gewicht en verantwoordelijkheid, toch?

We stellen voor om uit te zoeken hoe dames een succesvol bedrijf kunnen opbouwen zonder hun vrouwelijkheid tegelijkertijd uit te schakelen. Wat moeten de individuen doen die ervan dromen hun bedrijf te runnen, maar bang zijn om het te proberen omdat ze niet zeker zijn van het resultaat?

Belangrijke punten om u te helpen de processen correct uit te voeren:

Markeer de belangrijkste processen van uw bedrijf. Bij het nastreven van het resultaat merken mensen het proces zelf niet op en ontlenen dienovereenkomstig niet de vreugde aan wat ze doen. Probeer de focus te verleggen en let op belangrijke punten waar u mogelijk nog niet eerder op heeft gelet.

Maak er een regel van om het woord 'aanbieding' te gebruiken in plaats van 'verkopen'. Verkopen, onder druk zetten en overtuigen zijn het voorrecht van mannen die gewend zijn hun eigen rigiditeit, onhandelbaarheid en doorzettingsvermogen te zoeken. "Aanbieding" klinkt zachter en comfortabeler. Veel dames zijn bijvoorbeeld in eerste instantie verlegen om iets te “verkopen”, het maakt dat ze de comfortzone verlaten en zich onzeker voelen. Daarom kunt u eraan wennen dat u niet "iets verkoopt / praat", maar aanbiedt.

Vergeet niet dat uw team uw familie is. Waardeer en respecteer de mensen met wie u werkt. Uw bedrijf is geen plek waar werknemers zich op hun gemak voelen, bang zijn om iets aan te bieden omdat ze denken dat ze ontslagen worden of gewoon niet serieus genomen worden. Er moet ruimte zijn voor dialoog, ondersteuning en kansen. Het is de vrouw die de sfeer creëert, en het hangt van haar af of wederzijds begrip en steun in het team zal zegevieren, of dat iedereen alleen zal staan, het bedrijf constant zal verraden en verlaten. Onthoud dit wanneer u relaties opbouwt in een team; onthoud dat het voorrecht van een vrouw (ongeacht in welke positie ze zich bevindt) om comfort te behouden en vreugde te geven (aan zichzelf en anderen). Als je een eigen bedrijf hebt, is dit geen reden om op te geven wat je vreugde geeft en mannelijke kwaliteiten omvat. Op deze manier zul je niet moediger en succesvoller worden.

Probeer thuis niet de baas te zijn. Zodra je de deur van je appartement opent, probeer je de commando-modus onmiddellijk "uit te schakelen" en je partner de kans te geven je te begeleiden en voor je te zorgen. Dames vergeten dat ze thuis vooral een vrouw en een moeder zijn. Ze blijven hun rol spelen, wat hun echtgenoot natuurlijk niet zal plezieren. Klink daarom niet als een baas, bewaar deze gewoonte voor werk. Probeer thuis te ontspannen en vertrouw volledig op uw partner.

Werk indien mogelijk niet thuis - zelfs als u een flexibel schema of een externe taak hebt, kies dan een café als uw werkplek enzovoort. Anders wordt het moeilijk voor u om tussen de rollen te "schakelen". Een privéruimte voor alleen werk kan ook nuttig zijn. Zodra je het verlaat, moet alles wat met je werk te maken heeft je hoofd verlaten en in die kamer blijven.

Vergeet je familie niet. Ongeacht hoe succesvol je bent, onthoud dat je voor je gezin een geliefde vrouw, een vrouw, een moeder bent. Leer daarom hoe u uw tijd correct kunt toewijzen, zodat het voldoende is voor werk en communicatie met de geliefden. Veel dames hebben er bijvoorbeeld vertrouwen in dat ze geen vrije tijd kunnen vinden voor zichzelf en hun families. Als gevolg hiervan denken ze dat ze bijna 24 uur moeten besteden aan bedrijfsontwikkeling. Het is deze gedachte die hen belet om indrukwekkende resultaten te bereiken en hun project naar een nieuw niveau te tillen.

Om te beslissen wat dit proces precies vertraagt, moet u twee basisvragen beantwoorden:

  • Hoe voel ik me in relatie tot degenen die erin geslaagd zijn om zaken en familie succesvol te combineren?
  • Welke attitudes verhinderen mij om mijn baan en communicatie op harmonieuze wijze te combineren met familieleden?

Als je de eerste vraag beantwoordt en jaloers bent op die individuen die hierin zijn geslaagd, moet je proberen deze energie in een creatieve stroom te organiseren. Hoewel van gevoelens niet wordt verwacht dat ze worden geëvalueerd, bestaan ​​ze nog steeds en is het noodzakelijk om te leren hoe ze te accepteren en ermee te leven. Leer bewust blij te zijn voor degenen die succesvol zijn geworden en iets meer hebben bereikt dan jij. Probeer uw gezin in het bedrijfsproces te 'betrekken'. Je zult dan zien dat je angst onredelijk was en dat je het goed doet.

De belangrijkste regels van een succesvol bedrijf:

  1. Denk aan succes (visualiseer het) en stem jezelf niet vanaf het begin af op falen.
  2. Houd van je werk en doe het niet alleen omdat het "noodzakelijk" is. Het zal niet tot iets goeds leiden.
  3. Doe dit niet alleen voor het geld. Geniet van het proces, ongeacht de inkomsten uit uw bedrijf. Vroeg of laat zal het groeien.
  4. Denk aan je sterke punten en gebruik ze actief in het proces.
  5. Geef uw doelen niet op, zelfs niet als iemand u probeert te overtuigen dat ze mislukken. Geloof gewoon in jezelf!
  6. Vergroot, leer en "update" uw contacten. Sluit jezelf niet op in jezelf, ontmoet nieuwe mensen en verbeter je vaardigheden.
  7. Leer zelfdiscipline en hard werken. Uw medewerkers kunnen het kantoor verlaten, zodra het 19.00 uur op de klok is, maar u moet constant bij het proces betrokken zijn. Zelfs wanneer u thuiskomt en een zakelijke damesmodus uitschakelt, moet u nog steeds op de hoogte zijn van wat er in uw bedrijf gebeurt.
  8. Plan! Veel mensen negeren dit punt per ongeluk. Planning helpt om iets belangrijks uit het oog te verliezen en om op tijd te reageren op bepaalde veranderingen (bijvoorbeeld door een alternatief te vinden).