Jobs of the Future

Sommige beroepen konden voorheen worden gedacht als onderdeel van een futuristisch universum, maar niet van het dagelijks leven. Velen van hen zijn echter echt en worden vandaag geëist.

Een UAV-operator

UAV staat voor Unmanned Aerial Vehicle. Deze apparaten, ook wel drones genoemd, hebben een groot potentieel en we gaan ze op alle gebieden van het leven gebruiken: van militair tot dagelijks leven. Mark Zuckerberg wil bijvoorbeeld de internetverbinding tot stand brengen met drones en sommige online retailers testen de levering van goederen door de lucht. Hoe dan ook, het beroep van een UAV-operator wordt steeds populairder. Dus als je zo'n apparaat prima kunt bedienen, maak je dan klaar om een ​​cv in te dienen.

Een kledingontwerper, gedrukt op een 3D-printer

Vroeger heette het een 'mode-experiment', maar vandaag zijn we gewend geraakt aan de kleding, afgedrukt op een 3D-printer. Het is verschenen op alle catwalks van Milaan naar New York, en de decoraties die op deze manier zijn gemaakt, zijn gemeengoed geworden voor fashionista's. Hoe meer deze technologie beschikbaar komt, des te nuttiger de ontwerpers zullen zijn als ze weten hoe ze met 3D-printers moeten werken.

Een augmented reality-architect

Virtual reality en augmented reality zijn de termen die worden gebruikt door filmregisseurs, gamemakers, artsen en therapeuten. Een augmented reality-architect bouwt in feite een nieuwe wereld vol kansen en emoties. Dit beroep zal zeer snel populair worden, omdat de technologie van augmented en virtual reality niet alleen wordt gebruikt voor entertainment, maar ook om mensen te behandelen.

Een persoonlijke indicatorenanalist

Elke dag tellen we alles wat kan worden geteld. De hoeveelheid calorieën die we eten, stappen die we zetten of liters water dat we drinken. We verkrijgen informatie over onze eigen gezondheid: de hartslag, de kwaliteit van de slaap, de activiteitenfase ... Het is nog steeds niet genoeg. Het is belangrijk om niet alleen de indicatoren te kennen, maar ook om te begrijpen wat ze betekenen. Voor dit doel heeft u een persoonlijke analist nodig - iemand die de gegevens kan interpreteren en een aangepast plan kan opstellen om een ​​gezonde levensstijl te behouden. Te oordelen naar hoe populair fitness-trackers en slimme horloges zijn, kunnen we allemaal binnenkort een specialist nodig hebben.

Een slimme stadsplanner

Het is tijd voor architecten om rekening te houden met de ontwikkeling van slimme technologieën bij stadsplanning en deze in gebouwen, straten en parkeerplaatsen te implementeren. Er moet een passende stadsinfrastructuur worden opgezet. Banen met deze naam verschijnen steeds vaker op de toonaangevende zoeksites voor banen; dit betekent dat de wereld stadsplanners van een radicaal nieuw niveau nodig heeft.

Een tester van slimme meetsystemen

Omdat onze appartementen slim worden, hebben we een nieuw meetsysteem nodig dat digitale technologie en huisvesting en gemeenschappelijke diensten met elkaar zou verbinden. Dus als u het werk van overeenkomstige apparaten en bijvoorbeeld uw watertoevoer moet aansluiten, moet u ze leren communiceren. In Engeland is een soortgelijk meetsysteem gecreëerd en gepresenteerd dit najaar.

Een slimme netwerkarchitect

Slimme netwerken zijn een concept dat steeds populairder wordt bij architecten. Het idee is om de meest effectieve middelen, moderne ecotechnologie en wetenschappelijke kennis te combineren en tegelijkertijd schone en groene steden te creëren. De positie van een slimme netwerkarchitect zal geschikt zijn voor een persoon die even goed is in het ontwerpen en plannen van steden.

Een database-architect

Het analyseproces van de gegevens verandert. De hoeveelheid informatie die nodig is voor normale prestaties is veel groter geworden. Daarom zal degene die enorme hoeveelheden gegevens kan interpreteren en organiseren een van de meest gewilde werknemers zijn.

Een expert op het gebied van alternatieve valuta

Bankiers kunnen zich zorgen maken: zeer binnenkort zullen hun diensten niet zo veel gevraagd worden als nu. Misschien blijft de dollar voor een tijdje interessanter voor ons dan wat dan ook. Maar het zal niet lang duren omdat alternatieve valuta's, zoals bitcoins, steeds invloedrijker worden. Bepaalde specialisten zouden helpen om fluctuaties te begrijpen, om te leren het gedrag van de wisselkoers te voorspellen en, nog belangrijker, om winst te maken met behulp van alternatief geld. De diensten van zo iemand worden steeds noodzakelijker.

Managers op het gebied van e-commerce

Winkels hebben de neiging om hun kantoren te verlaten en volledig online te werken. Er is een verklaring: een verscheidenheid aan verkoopplatforms en een ongelooflijk aantal tools om klanten aan te trekken die de traditionele methoden van zakendoen vervangen. Zulke winkels hebben een expert en een manager nodig die in staat zijn om adequaat online zaken te doen. Hoewel deze niche eerder niet serieus werd genomen, staat de toekomst van e-commerce vandaag buiten redelijke twijfel.