10 vaardigheden essentieel voor elke vacature

Het is geen geheim dat HR-managers vaak een standaardgesprek voeren met een kandidaat, ongeacht welke functie de persoon probeert te krijgen. Ze controleren ook hoe mensen omgaan met stress en welke interpersoonlijke vaardigheden ze tonen. Dit is redelijk; sommige van deze vaardigheden zullen nuttig zijn in uw werk. Het artikel zal je vertellen welke vaardigheden van pas kunnen komen.

In elke andere cv schrijven de werkzoekenden dat ze creatief en ambitieus zijn en dat ze willen werken ten behoeve van het bedrijf. De helft van deze vaardigheden wordt als formaliteit toegevoegd, maar de standaardvaardigheden kunnen die zijn die voor iedereen nuttig zijn.

10. Het vermogen om de gedachten schriftelijk uit te drukken

Er zijn veel copywriters, journalisten en schrijvers in ons land, dus waarom moet je leren schrijven als je werk op geen enkele manier gerelateerd is aan teksten? Het antwoord is dat 36% van de werkgevers geen sollicitatiegesprek regelt en zelfs niet aan het cv denkt, als de sollicitatiebrief met fouten is geschreven.

Als u uw gedachten niet schriftelijk kenbaar maakt, kan dit een muur worden op weg naar promotie. Een beginnende ingenieur kan meerdere jaren met niets anders dan hardware werken. Maar het werk van een baas bestaat uit managen in plaats van ontwikkelen. Het betekent dat we brieven, memo's, taken, rapporten ... moeten schrijven en ons best moeten doen om de moedertaal te bestuderen om de nieuwe positie en het salaris te behouden.

9. Een vaardigheid om te spreken

Het mondeling uitdrukken van gedachten gaat hand in hand met het vorige punt in onze beoordeling. Spreekvaardigheden zijn niet alleen nuttig op het werk. Als uw taken het houden van presentaties of het houden van vergaderingen omvatten, is een bekwame toespraak een essentiële voorwaarde. Als u in stilte op kantoor of in een laboratorium zit, helpt het vermogen om te praten zich aan te passen aan de werkplek. Sombere en stille individuen zijn alleen populair onder andere sombere mensen.

U hoeft geen gedichten te reciteren of voortdurend te kletsen om te laten zien dat u goed kunt spreken. De regels voor een goede mondelinge communicatie zijn anders:

  • Een glimlach
  • Een mogelijkheid om te luisteren zonder de gesprekspartner te onderbreken
  • De andere persoon bij naam aanspreken
  • Eenvoudige en beknopte antwoorden op vragen
  • De mogelijkheid om de feiten consistent en logisch te presenteren

Eigenlijk is dat alles. Probeer geen grapjes te maken als je jezelf nog nooit als cabaretier hebt geprobeerd.

8. Zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen

Zelfvertrouwen lijkt een aangeboren eigenschap te zijn - of je het hebt of niet. Maar in feite kan het worden ontwikkeld.

Je hebt het meer nodig dan de werkgever, want je bouwt geen carrière op zonder een gezond portie vertrouwen. Met iedereen eens zijn en luisteren naar de instructies van anderen is goed voor iedereen behalve voor jou. De waarheid is dat je in jezelf moet geloven om iets te bereiken. Er is echter een grens tussen vertrouwen en arrogantie, dus probeer niet te laten zien hoe cool je bent tijdens het interview. Leer geleidelijk en probeer op zijn minst je rug recht te trekken in een rij voor het interview.

7. Een mogelijkheid om tijd te beheren

Dit is een van de hoekstenen van het productief zijn. Zelfs als u niet geïnteresseerd bent in dit onderwerp, moet u nog steeds werken en de resultaten van uw arbeid presenteren. Daarom moet u uw tijd verstandig toewijzen.

Volgens statistieken kost het gebruik van sociale netwerken gemiddeld twee en een half (!) Uur per dag. Natuurlijk hangen je prestaties en je prijs niet alleen af ​​van hoe wijs je een schema maakt. Maar je weet beter hoe je de tijd kunt spenderen die je hebt opgedaan als gevolg van een zorgvuldige planning.

6. Communicatie met de professionele gemeenschap

In feite is deze vaardigheid bijna onmogelijk te vinden in de lijst met vereisten voor werkzoekenden omdat weinig mensen een direct verband zien tussen communicatie in de professionele gemeenschap en werk. Maar het kan de prestaties beïnvloeden. Als u bijvoorbeeld betrokken bent bij een gebied dat zich snel ontwikkelt en de vooruitgang wilt bijhouden, moet u voortdurend leren van de ervaring van anderen. En als u een conferentie bezoekt, kunt u daar klanten en partners vinden. Bovendien maakt de kennis van de gemeenschap het mogelijk om experts te vinden en met hen te overleggen.

5. Inleiding tot technologie

Grappen over de confrontatie van accountants en beheerders zijn nog steeds populair, hoe vreemd het ook lijkt. Er wordt verwacht dat iedereen zonder uitzondering ervaring moet hebben met het gebruik van technologie.

En als u naar kantoor komt, moet u er op de eerste dag achter komen waar het bedrijf elektronische documenten opslaat en welke messenger de afdelingen gebruiken om met elkaar te communiceren. Bovendien is het niet respectvol om contact op te nemen met de technische ondersteuning met de woorden: "Ik heb niets verkeerd gedaan, het is de software", wijzend op een bevriezende computer.

Hoe beter je vaardigheden in het gebruik van technologie zijn, hoe meer kansen je hebt voor doorgroeimogelijkheden. Het is niet nodig om een ​​nerd te worden, maar het kennen van de basis is net zo noodzakelijk als de lucht zelf.

4. Kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden

Veel mensen weten hoe ze strikt volgens de instructies moeten werken, maar echt aantrekkelijke en winstgevende projecten en posities behoren tot degenen die dingen vanuit een ongewone hoek kunnen bekijken en snel moeilijke problemen kunnen oplossen. Deze vaardigheid alleen kan uw beroep worden, en als u de mogelijkheid hebt om snel een uitweg te vinden en vervolgens andere kwaliteiten ten voordele te demonstreren, bent u een zeer waardevolle werknemer.

3. Een vermogen om dingen te verkopen

Nee, nee, nee, dit betekent niet dat iedereen naar klanten moet zoeken en de meesters van cold calls moet zijn. Je moet gewoon weten hoe je moet onderhandelen. Bijvoorbeeld wanneer u het heeft over het verhogen van lonen of onderhandelt over het toekomstige salaris. Leer je tijd te verkopen en krijg comfort als beloning. U moet een goede verkoper zijn om de deadline uit te stellen, de door uw team voorgestelde wijzigingen in het project te coördineren of in te stemmen met extern werk.

2. Het vermogen om in een team te werken

Recruiters lijken de afgelopen jaren geobsedeerd te zijn door de teamworkvaardigheden. Ze willen een teamspeler zien, zelfs in de beroepen waar individueel werk belangrijk is.

Teamwerk, evenals andere items uit de lijst, is echter een kans om carrièregroei te bereiken. Zelfs als u niet streeft naar leiderschapsposities, vergt het begrijpen van de gemeenschappelijke doelen in een team intens werk.

1. Emotionele intelligentie

Het is de belangrijkste niet-basisvaardigheid die helpt om te leven en te werken. Intelligentie is uw kennis en uw vermogen om met informatie te werken; emotionele intelligentie is het vermogen om kennis toe te passen in echte situaties. Empathie helpt om te communiceren met anderen, en vooral - het is ook mogelijk om het te ontwikkelen.