IKEA en Orient werken samen aan robotmeubilair ROGNAN

Veel mensen moeten in kleine appartementen wonen, maar tegelijkertijd willen ze dat hun behuizing zo functioneel en comfortabel mogelijk is. Het IKEA-bedrijf besloot aan de behoeften van dergelijke burgers te voldoen. De specialisten van deze fabrikant besloten een speciaal robotmeubel te ontwikkelen dat zelfs aan de verwachtingen van de meest veeleisende gebruikers kan voldoen.

Het bedrijf zal niet onafhankelijk optreden, het gaat samenwerken met een startend bedrijf uit de VS, Ori. Deze fabrikant is al bezig met het maken van meubels die zijn ontworpen voor gebruik in appartementen van kleine omvang en die robotfuncties hebben.

Op het eerste gezicht lijkt dergelijk meubilair misschien wat fantastisch, maar in werkelijkheid lijkt het op de meest voorkomende meubels met wielen en zwenkwielen, die in IKEA zijn gemaakt. Dit bedrijf presenteerde zelfs de beelden van nieuwe modellen. Op deze foto ziet u een kast met aan de ene kant een bed en aan de andere kant een bank. Door op slechts één knop te drukken, wordt het bed eenvoudig verwijderd en maakt u de binnenruimte vrij. In dit ontwerp is er een voldoende aantal plaatsen om een ​​verscheidenheid aan dingen op te slaan, en er is zelfs een bureau.

Als u de werknemers van het bedrijf wilt geloven, laat het nieuwe robotmeubilair slechts tien vierkante meter aan behuizing toe om gemakkelijk kasten, een tafel, een bed en een bank te huisvesten, dat wil zeggen het meubilair dat noodzakelijk wordt geacht.

Een nieuw product heet ROGNAN. Als alles volgens plan verloopt, zullen de eerste robotmeubels pas in 2020 te koop worden aangeboden. Tegelijkertijd beloven de specialisten van het bedrijf meer te vertellen over hun nieuwe product in de zomer.