Tips om een ​​goede laptop te kopen

De laptop is compact en veelzijdig genoeg om mee te nemen. Hiermee kunt u onderweg, thuis of op kantoor werken voor serieus werk. Mensen vinden het vaak moeilijk om een ​​nieuwe laptop te kopen omdat er talloze opties op de markt zijn. U kunt het voordeel krijgen van laptoprecensies om te vergelijken, prijzen, functies en grootte van laptops voordat u een aankoopbeslissing neemt. In de eerste stap moet u één platform kiezen, zoals Chrome OS, Windows en Mac. Windows 10 is een flexibel besturingssysteem dan Mac OS X en Chrome OS. Windows-laptop kan variëren in prijs en functies. Mac OS is beschikbaar in de MacBooks van Apple. Als u een goedkope laptop wilt, kunnen Chromebooks met Chrome OS een goede keuze zijn. Als u een nieuwe laptop wilt kopen, zijn hier enkele ideeën voor uw hulp.

2-in-1 laptop

Tegenwoordig vallen talloze laptops in de 2-in-1-categorie. U kunt uw apparaat schakelen tussen tabletmodus, clamshellmodus en andere posities tussen stand- en tentmodus. Het komt in twee stijlen, zoals een afneembaar scherm en flexibele notebooks met scharnieren. Als u uw laptop niet als leisteen wilt gebruiken, kunt u een betere productiviteit krijgen met een clamshell-laptop.

Selecteer de juiste maat

Voordat u de prijs en specificaties van een laptop controleert, is het essentieel om de grootte te controleren. Een laptop moet draagbaar en gemakkelijk mee te nemen zijn. U kunt kiezen uit verschillende schermgroottes, zoals een scherm van 11 - 12 inch en 2,5 - 3,5 pond. Als u de perfecte balans tussen bruikbaarheid en draagbaarheid nodig hebt, kunt u kiezen voor een scherm van 13 - 14 inch. De laptop weegt minder dan vier pond. De meest bekende maat is 15 inch en hij weegt tussen de 4,5 - 6,5 pond. Als u uw laptop een hele dag op het bureau wilt houden, kunt u een laptop kiezen met een scherm van 17 tot 18 inch met een betere verwerkingscapaciteit.

Controleer het touchpad en toetsenbord

Als je veel werk op een laptop wilt doen, zorg dan dat je een toetsenbord kiest met solide tastbare feedback, voldoende ruimte tussen toetsen en verticale verplaatsing. Het is essentieel om een ​​perfect touchpad te kiezen dat geen nerveuze cursor mag geven en consequent moet reageren op multi-touch gebaren zoals knijpen om te zoomen. Als u een zakelijke laptop nodig heeft, overweeg dan een nub aka aanwijsstok tussen G- en H-toetsen. Hiermee kunt u op uw bureaublad navigeren zonder uw vingers van het toetsenbord te halen.

Overweeg componenten

Laptopcomponenten, zoals een grafische chip, RAM, harde schijf en processor, kunnen u verwarren bij het nemen van een aankoopbeslissing. Het is essentieel om de CPU, RAM en opslag van uw laptop in de gaten te houden. CPU is het brein van een laptop en deze processor heeft grote invloed op de prestaties van uw laptop. U kunt kiezen uit Intel Core i5, Intel Core i7, Intel Core i3 en Intel Atom-serie. Om de prestaties van uw laptop te verbeteren, moet u maximale opslagruimte hebben. Denk aan display, touchscreen, grafische chips en batterijduur van uw laptop voordat u een aankoopbeslissing neemt.