Keukenrobot Samsung Bot Chef

Het Zuid-Koreaanse Samsung-bedrijf is erin geslaagd om een ​​grootse presentatie van nieuwe mobiele apparaten in de Verenigde Staten te organiseren, waaronder de Galaxy Text S10-vlaggenschip-smartphonelijn en een speciale Galaxy S10-versie met 5G-ondersteuning, Galaxy Buds draadloze hoofdtelefoons, Galaxy Active smartwatch en Galaxy Fit fitness armbanden. Vervolgens demonstreerde het de Bot Chef keukenrobot op de Kitchen & Bath Industry Show in Las Vegas! De nieuwigheid is heel geschikt als assistent en helpt veel bij het koken.

Volgens de fabrikant kunnen gebruikers verschillende keukenapparatuur op de arm van de robot bevestigen. De gadget kan gerechten vullen met sauzen, plakjes producten en recepten downloaden van het netwerk. Samsung is ervan overtuigd dat hun nakomelingen bijna een perfecte oplossing zijn voor mensen met een handicap die hulp nodig hebben in de keuken.

De robotarm heeft lichtsensoren en lidars en is perfect georiënteerd in de ruimte. Na verloop van tijd kan de nieuwigheid een harmonieus onderdeel van het 'slimme' huis worden. Deze robotkok was echter niet het enige dat de fabrikant demonstreerde op The Kitchen & Bath Industry Show.

Chef Garden verscheen ook op de show. In deze koelkast kunnen consumenten kleine groenten en basilicum verbouwen. Met behulp van de software die in het apparaat is ingebouwd, kunt u de temperatuur, verlichting en vochtigheid regelen en ideale omstandigheden bieden voor het kweken van planten.

Robot Clean, een reinigingsrobot, uitgerust met een ruimteherkenningssensor, werd ook getoond op de tentoonstelling. Het maakt gebruik van emoticons op het ingebouwde display om de gebruiker te vertellen welke modus actief is en hoe de taak wordt uitgevoerd.

Maar dat is niet alles. Ze toonden ook Bot Air van Samsung. Deze mobiele robot reinigt de lucht. En het daar gepresenteerde GEMS-robotexoskelet is ontworpen om ouderen met loop- en evenwichtsstoornissen te helpen. De naam GEMS is afgeleid van de afkorting Gait Enhancing and Motivating System.