Rebecca Black wordt constant gepest

Succes smaakt niet altijd zoet, en Rebecca Black drinkt haar bittere beker tot op de bodem.

Overnachtsensatie is een fenomeen dat te plotseling is om in zich op te nemen, maar toen de 14-jarige Rebecca Black op YouTube meteen haar stempel drukte op haar nummer, verwachtte ze nauwelijks dat het haar uit haar school zou verdrijven! De internet-hitmaker bekende aan Nightline van ABC dat haar leven op school zoveel met pesten was geteisterd dat ze homeschooling moest aanvragen.

Ze zegt dat haar klasgenoten het hebben gedaan om vrijdag in vervormde stemmen uit te barsten bij het spotten van haar of haar vragen te vragen of ze weet welke dag het is.

De moeder van het meisje, Georgina Marquez, zei tegen ABC dat zij homeschooling beschouwde als de enige manier om haar dochter uit ongewenste druk te halen.

Hoewel het relatief gemakkelijk was om op school uit het vuur te raken, is online pellen een heel ander verhaal. Internetpesten blijft maar komen en bereikt het hoogste punt in mei met het gemene gerucht over de zwangerschap van de tiener. Geslagen worden door een gerucht over de zwangerschap terwijl ze nog steeds hartkloppend is over haar eerste kus, zegt Black, "is gewoon frustrerend." Toch zei ze verder, het helpt haar allemaal om te leren een pantser te laten groeien en niet te buigen onder druk.

Het succes van Black is vanaf het begin een tweesnijdend zwaard gebleken toen het in maart een sensatie creëerde. Het leidde tot een onmiddellijke golf van beschuldiging met mensen die beweerden dat het het slechtste nummer was dat ze ooit hoorden of bespotten Black's 'kickin' op de voorstoel, zittend op de achterbank 'teksten.

Aan de andere kant had de tienerzangeres haar lied in een van de Glee-afleveringen en ontving een uitnodiging van Katy Perry om deel te nemen aan de clip voor haar Last Friday Night (TGIF).