Werken gezichtsreinigingsborstels?

Clarisonic, Olay en Clinique zijn gerenommeerde merken die moderne gadgets produceren voor het reinigen van de gezichtshuid. Heb je een borstel voor het gezicht nodig? We hebben besloten om de voor- en nadelen te evalueren. De Clarisonic-borstel is opgenomen in de lijst met must-have-producten bij beroemdheden, schoonheidsbloggers en schoonheidsspecialisten. Er zijn echter een aantal experts die geen haast hebben om deze cosmetische innovatie aan iedereen aan te bevelen. Waar is de waarheid?

Wat is een gezichtsreinigingsborstel?

Dit is een elektrische tandenborstel, die dezelfde technologie gebruikt als de elektrische tandenborstel. Het trilt en roteert en zorgt voor de reinigingsbeweging. Een gezichtsborstel heeft natuurlijk zachtere en zachtere haren dan een tandenborstel.

Volgens een studie uit 2006 uitgevoerd door de makers van de Clarisonic-borstel, bestaat het resultaat van het gebruik van deze borstel uit het verzachten van comedonen en de uitscheiding van talg en vuil uit de poriën van de huid. De borstel verwijdert resten van make-up en dode huidcellen.

Voordeel of schade?

Elektrische gezichtsborstels zijn gepositioneerd als een gadget voor reiniging in plaats van peeling. En dus voelen vrouwen zich vrij om ze twee keer per dag te gebruiken, terwijl ze hun gezicht 's morgens en' s avonds wassen. Fabrikanten voegen eraan toe dat borstels elke keer kunnen worden gebruikt bij het reinigen van de huid - zelfs zonder reinigingsproduct. Zoals uit de testresultaten volgt, reinigt de borstel echter niet ook, maar exfolieert hij ook. Zulke frequente peeling doet meer kwaad dan voordeel voor de huid, vooral in het geval van een droge en gevoelige huid.

Enerzijds is peeling goed voor de huid. Dit is een feit. Het verwijderen van de bovenste laag dode cellen van het huidoppervlak leidt tot een vernieuwde, heldere, gladde huid met een gelijkmatige tint. Afschilfering vermindert ook fijne rimpels en egaliseert de huid. Bovendien is de procedure nuttig voor de huid, omdat het de penetratie van huidverzorgingsproducten verbetert en de effectiviteit van crèmes en serums verhoogt. Bovendien houdt het de huidporiën schoon en helpt het acne te voorkomen. Kort gezegd worden enkele voordelen verkregen. Waarom is frequent schillen schadelijk?

Samen met de dode cellen wordt ook de beschermende huidlaag verwijderd. Intensieve peeling onthult de huidlagen die niet klaar zijn om naar de oppervlakte te komen, en dit wordt weerspiegeld in de rode en geïrriteerde huid met een pijnlijke reactie. De huid zonder een beschermende barrière is vatbaar voor infecties en slechte genezing; als gevolg hiervan verandert het in een constante wond in plaats van vernieuwd en helder te worden.

Hoe vaak moeten borstels worden gebruikt?

Het is duidelijk dat schillen nodig is, maar u moet de juiste frequentie van de procedure volgen. En het hangt allemaal af van je huidtype:

Als je huid vrij dik is, kan de elektrische borstel twee keer per dag worden gebruikt, zonder angst voor bijwerkingen. Trouwens, het zijn mannen die de dikste gezichtshuid hebben, en daarom produceren sommige merken borstels voor mannen.

Als de huid droog of gevoelig is, zou de perfecte regelmaat van peeling 2-3 keer per week zijn. Maar het is belangrijk om de individuele reactie van de huid op de borstel te controleren. Voor sommige mensen is peeling twee keer per week buitensporig.

Normale huid kan 3-4 keer per week worden geëxfolieerd, en in sommige gevallen - elke dag.

Dus, zoals de fabrikant zegt, zijn elektrische tandenborstels goed voor de meesten van ons. Er zijn echter gevallen waarin het gebruik van borstels moet worden gestopt of ten minste moet worden opgeschort:

Als een elektrische borstel wordt gebruikt in combinatie met de reinigingsmiddelen die AHA of BHA bevatten (alfa-hydroxy of beta-hydroxyzuren), leidt dit vaak tot extreme afschilfering die schadelijk is voor de huid. Als uw huidverzorgingsproducten deze zuren bevatten, moet u de borstel ook met uiterste voorzichtigheid gebruiken. Bij de eerste tekenen van huidirritatie moet het gebruik van de borstel worden gestopt.

Bij rosacea. De websites van de borstelfabrikanten geven aan dat dit product kan worden gebruikt in geval van rosacea, zoals blijkt uit hun onderzoek. Er is echter een mening van een onafhankelijke dermatoloog. Dr. Leslie Baumann, gepubliceerd in haar artikel over Yahoo Health; ze staat erop dat het gebruik van gezichtsborstels moet worden vermeden als vrouwen een gevoelige huid, acne en rosacea hebben.

Wat maakt gezichtsreinigingsborstels goed voor het gezicht?

Fabrikanten van elektrische borstels voor de huid controleren continu de effectiviteit van hun producten. En de resultaten van hun onderzoek zijn vaak erg indrukwekkend. De Clarisonic-fabrikant heeft bijvoorbeeld laboratoriumtests uitgevoerd, waaruit bleek dat de borstel de resten make-up 6 keer beter verwijdert dan handmatige reiniging. Dit geeft de reden om te geloven dat elektrische borstels effectiever zijn voor het verwijderen van olie- en waterbestendige producten.

Over het algemeen is het goede nieuws dat de reacties van professionele schoonheidsspecialisten voor het nieuwe product meestal positief zijn. Bestudering van de websites van bekende schoonheidsspecialisten, kan geen enkele sterk negatieve verwijzing worden gevonden. En de gebruikers die de Clinique-borstel hebben geprobeerd, wezen in meer dan 90% van de gevallen op de positieve resultaten.

Wat zijn de conclusies?

Dus, is het de moeite waard om geld uit te geven aan een duur schoonheidsgadget? Elektrische borstels zijn tenslotte niet goedkoop (Clarisonic kost $ 99 en Clinique kost meer dan $ 120). Bovendien is de aankoop niet beperkt tot de borstel zelf en moet je de doppen regelmatig reinigen en vervangen.

Het antwoord op deze vraag kan individueel zijn. Als je een zeer droge en gevoelige huid hebt, kan deze worden gepeld met glycolzuur waar je huid meer aan gewend zal zijn. Maar als u tot diegenen behoort die zelden huidproblemen hebben en ook graag nieuwe dingen proberen - dan is de elektrische gezichtsreinigingsborstel uw product. Maar alleen als u zelf voor uw huid zorgt en de frequentie vermindert of stopt met het gebruik van de borstel wanneer de eerste gevallen van huidirritatie verschijnen.