Beroemde Chunkies - Disney-karakters met overgewicht

De Amerikaanse kunstenaar Alex Solis tekende wat er zou kunnen gebeuren als de beroemde stripfiguren junkfood, gebak, snoep en andere schadelijke producten misbruikten.

Je hebt nog nooit Disney-figuren op deze manier gezien. Buitensporig zwaarlijvige Kitty propt haar mond met boter cupcakes, Ninja Turtles zijn veel zwaarder geworden na het eten van pizza, Harry Potter ziet eruit als een donut, Amerikaanse superhelden misbruiken fast food, en de kleine zeemeermin Ariel weegt nu 100 kilo en lijkt klaar om haar vrienden te slikken.

Dit is niet wat we verwachten te zien! Maar zo is het verhaal verteld door getalenteerde kunstenaar Alex Solis met de hulp van zijn kunstproject "Famous Chunkies".

Alex begon lang geleden met tekenen; hij staat ook bekend om zijn gevoel voor humor. De foto's van dikke stripfiguren zijn een ander leuk project van deze getalenteerde illustrator, die de aandacht van mensen probeert te vestigen op hoe ze leven en wat ze eten.

Het is geen geheim dat in de Verenigde Staten het aantal zwaarlijvige mensen onevenredig hoog is en blijft groeien. Meer en meer mensen met overgewicht verschijnen in Europa. In veel andere landen is het niet ongewoon dat mensen de voorkeur geven aan instantnoedels, broodjes en hamburgers, waarbij ze dit gefrituurde vette voedsel afwassen met een zoete frisdrank.

Na een dag op het werk gingen de fans van gefrituurd en zoet voedsel joggen of naar een fitnessclub om de calorieën te verbranden die ze gedurende de dag hebben gegeten ... maar helaas. Eigenlijk is dit precies waar de cartoons van de getalenteerde kunstenaar over gaan.