14 veelvoorkomende dingen die je niet wist, had zelfs een doel

Het gebeurt vaak dat een ding een doel heeft, maar de meeste zijn zich hiervan niet bewust. Alles heeft echter nut. Dit laten we je in deze review zien.

1. Pompons op hoeden

Pompons op hoeden zijn nu eenvoudig stijlvolle accessoires die alleen een decoratieve functie vervullen. In de 18e eeuw werden pompons echter uitsluitend aan matrozenhoeden genaaid. In feite hadden de schepen van die tijd smalle kamers met lage plafonds, en pompons werden ontworpen om de hoofden van de werknemers te beschermen tegen het oversteken van de overstekken. Later werd dit detail door soldaten gebruikt om het type troepen te identificeren.

2. Het nummer op de Heinz ketchup-fles

Iedereen die de verpakking van de iconische Heinz-ketchup heeft gezien, heeft zeker aandacht besteed aan het nummer 57, dat het etiket en de fles siert. Sommigen geloven dat dit het aantal producten is dat door het bedrijf is vervaardigd. Er is ook een gerucht dat als je op het nummer op het etiket klikt, de ketchup veel gemakkelijker stroomt, maar in feite is het mysterieuze cijfer slechts een marketingtruc. De oprichter van het bedrijf, Henry Heinz, was onder de indruk van de schoenenwinkel die zijn klanten '21 schoenstijlen' aanbood en besloot het nummer voor zijn bedrijf te vinden dat door consumenten zal worden onthouden. Eerst experimenteerde hij met de nummers 53 en 59, maar uiteindelijk besloot hij op nummer 57.

3. Het gat in een lollystok

Velen geloven dat het gat in een lollystok, zoals de dop van de pen, is ontworpen om lucht toe te laten in het geval van accidentele ingestie. Maar in feite heeft dit gat een praktischer doel - om de lolly op zijn plaats te houden zonder deze te laten verdwijnen.

4. De schakelaar op de achteruitkijkspiegel

Niet alle autobezitters weten dat er aan de onderkant van de salonspiegel een schakelaar is die deze in een nacht- of dagmodus verandert. De truc is dat de achteruitkijkspiegels een dubbele reflecterende coating hebben en met de schakelaar kunt u voorkomen dat de bestuurder wordt verblind door koplampen.

5. De lederen patch op een rugzak

Aan de voorkant van veel rugzakken zie je kleine lederen patches met gaten of duurzame metalen scharnieren. Niet-geïnformeerde kopers zijn van mening dat deze artikelen alleen decoratieve elementen zijn. Patches en haken zijn echter eigenlijk ontworpen om karabijnen, touwen of andere kampeeruitrusting te bevatten.

6. De gaten in sneakers

Elke eigenaar van sneakers moet aandacht hebben besteed aan de mysterieuze gaten aan de basis en zich afgevraagd waar ze voor nodig zijn. In feite hebben deze gaten twee doelen. Ten eerste kunnen ze worden gebruikt voor vetersluiting, waardoor de sneakers smaller worden en de voeten comfort bieden, en ten tweede zorgen de gaten voor ventilatie en voorkomen dat je voeten zweten.

7. Gaten op pottengrepen

Gaten op de handgrepen van potten en pannen zijn niet alleen ontwerpkenmerken, maar heel praktische elementen. Eerst en vooral zijn ze ontworpen om lepels en schuimspanen te bewaren tijdens het koken. Bovendien kunt u er groot keukengerei aan ophangen.

8. Het gat in een liniaal

Een mysterieus gat in een gewoon liniaal heeft een eenvoudig doel. Het kan worden gebruikt om de liniaal aan een spijker of een haak te hangen.

9. De rubberen schijf onder de dop

Veel mensen geloven ten onrechte dat een dunne plastic of rubberen schijf onder de dop van een frisdrankfles voorkomt dat de drank lekt. In feite kunt u met deze schijf het in water opgeloste gas op zijn plaats houden, waardoor het drankje bruist.

10. Klinknagels op zakken

De geschiedenis van de klinknagels op de jeanszakken begon in 1870. Destijds werd deze broek gedragen door gravers en goudzoekers die goudstaven en zwaar gereedschap in hun zakken moesten dragen. De zakken konden dergelijke belastingen niet weerstaan ​​en werden snel gescheurd. Dit bleef gebeuren totdat de vindingrijke kleermaker, Jacob Davis, koperen klinknagels uitvond om zakken duurzamer te maken. In 1873 patenteerden Strauss en Davis het recht om jeans met klinknagels te vervaardigen.

11. Vouwen op broeken

Vouwen verschenen in de late 19e eeuw. Ze waren geen bevlieging van een ontwerper, maar gewoon een praktische behoefte. In die tijd werden de meeste in Europa geproduceerde kleding naar andere landen verzonden. Om de kleding minimale ruimte in te nemen, werden ze op een speciale manier gestapeld en geperst. Na dergelijk transport verschenen er kreuken die niet konden worden gladgestreken. Even later kwam een ​​gekreukte broek in de mode.

12. De cilinder op het oplaadsnoer

De kleine cilinder op het oplaadsnoer van een laptop is een high-pass filter dat vervormingen van de voedingskabel neutraliseert. Het wordt een ferrietkraal genoemd.

13. Strips op de stekker

Iedereen die een hoofdtelefoon of luidsprekers gebruikt, moet aandacht hebben besteed aan de strips op de stekkers. In feite zijn dit de strips van isolatiemateriaal, waarmee je muziek in beide koptelefoons kunt horen.

14. Strips op iPhone 6

De plastic strips op iPhone 6 en latere modellen, die veel Apple-fans verontwaardigd, zijn eigenlijk een belangrijk functioneel onderdeel van een smartphone, geen gril van een ontwerper. In feite verbergt het antennes, die niet kunnen werken onder metaal.