15 trends uit het oosten die schandalig zijn

Geen enkele samenleving bestaat zonder trends voort te brengen. Sommigen van hen zijn logisch gecultiveerd vanuit sociaal geaccepteerde levensstijlen, anderen springen uit de lucht en nemen het over. Sommige van de laatste kunnen behoorlijk raar zijn, zoals die populair in de jaren 1990, toen schooljongens hun broek omgekeerd zetten, omdat het momenteel trendy rapduet Kriss Kross deed! Elke uithoek van de wereld wordt regelmatig door elkaar geschud door een of andere bizarre trend of andere, en hoewel de VS daar een deel van hebben, kunnen we ons niet vergelijken met sommige dingen die uit het Oosten afkomstig zijn. In landen als China, Japan en Zuid-Korea vertonen mensen gewoonten en gedragingen die op andere continenten heel vreemd kunnen lijken, en soms schokkend en wreed.

De geest denkt erover na hoe sommige van deze trends ooit tot stand konden zijn gekomen. Er is een idee dat in een overbevolkt land mensen geneigd zijn om alles te proberen op te vallen in een menigte, en het idee van vreemdheid weerhoudt hen er niet van zich uit te drukken. Hoe dan ook, vreemde dingen en trends zijn niet echt iets ongehoords. Wat we al lang hebben geaccepteerd, ziet er misschien vreemd uit aan de andere kant van de wereld. Hoewel het een goede reden is, kunnen we ons niet verwonderen over sommige trends; ze kunnen ons als absoluut vreemd of zelfs erger vinden, maar het zou toch opwindend zijn om te leren wat mensen in Azië en Japan leuk vinden.

En wie weet? Wat als morgen sommige van deze bizarre trends aanslaan en mensen ze leuk gaan vinden? Misschien beginnend met dit artikel.

T-shirts met gekke inscripties

Wanneer je in het buitenland reist, zie je een persoon in een T-shirt met een Engelse uitdrukking die op zijn minst joculair leest, dan begin je je af te vragen of deze persoon echt weet wat er op zijn borst staat. Ze hadden het voor kleur en voorliefde voor belettering kunnen kopen, niet schelen wat het shirt precies zegt. Of is het een poging om met de westerse cultuur te spelen en doelbewust gek te zijn? Hoe dan ook, met zoveel Aziaten die het Engels redelijk goed kennen, zelfs als de drager aanvankelijk niet op de hoogte was van de vertaling, moet iemand het vroeg of laat voor hen hebben geïnterpreteerd.

Het valt niet te ontkennen dat sommigen van hen een lachje waard zijn. Maar als je je vriend ziet met het gezegde “Crap Your Hands” en je kunt niet anders dan lachen, dan zul je de volgende keer waarschijnlijk niet lachen, en toch kan het later zelfs een beetje dom lijken. Voorlopig geniet Azië er echter van en de mode zal waarschijnlijk niet in de nabije toekomst verslijten. Met welk opschrift zou je willen pronken?

Verkoopautomaten die gebruikt slipje verkopen

Nou, het is niet precies alsof Japan volloopt met dit soort automaten - dat wil zeggen, meestal is het niet zo. Het idee is niet bepaald vreemd voor de Japanse cultuur, maar gedragen slipjes worden niet overal verkocht via machines. Japanse automaten verkopen voornamelijk dezelfde dingen die we van hen kopen - drankjes en snacks, andere kleine dingen.

In totaal zijn er bijna vier miljoen automaten in het land, wat één machine per ongeveer 30 mensen oplevert. Ze omarmen alle denkbare soorten mechanische verkopers - ze bieden tickets, speelgoed, hygiënische producten, kleine items van vermakelijke waarde en dergelijke. Deze zijn niet erg talrijk, ze vormen ongeveer 4% van het geheel. Populair zijn automaten die in Japan bekend staan ​​als 'gachapon' - een soort met een handgreep bediende machine die je nog steeds in snoep kunt verkopen in restaurants. Wat je ervan krijgt is een plastic capsule met een willekeurig gekozen product. Dat is het idee achter het Gachapon-ding.

Onder de producten die gachapons uitdelen zijn er slipjes, maar natuurlijk zijn ze nieuw. Het is een nieuw idee, en de inscripties op de machines vermelden absoluut dat de goederen niet worden gebruikt, maar niet alle buitenlandse toeristen kunnen het lezen! Dus sommige bezoekers die misleid werden door te geloven dat er machines zijn die gebruikte spullen leveren, amuseren zich zelf in het deel van Japan dat ze bezoeken. Ze zullen ze niet vinden.

Vreemde spellen tonen

Tv-spelshows zijn zo talrijk en soms zo bizar dat het zelfs een onmogelijke taak is om zelfs de meest bijzondere in dit artikel te passen. Je kunt altijd degene kiezen die je als de kampioenen van gekte beschouwt. Hier worden enkele van de risqué genoemd, zoals Hand Job Karaoke, het spel waar mannen karaoke zingen van begin tot eind zonder te stoppen, en vrouwen proberen te voorkomen dat ze winnen door ze moedwillig met hun handen af ​​te leiden juist daar waar mannen het meest kwetsbaar zijn . Het is veel moeilijker om Orgasm Wars te beschrijven, een spel met meerdere uitdagingen waarbij bijvoorbeeld een rechte ster van de volwassen bioscoop de pogingen van een homoseksuele man om hem opgewonden te maken, moet weerstaan. Wat dacht je ervan voor een uitdaging? De homoseksueel bleek goed te zijn in zijn kunst, en dat was het punt van de aflevering in kwestie.

De shows zijn zorgvuldig geschreven met kartonnen doosschalen om de nodige screening te bieden, zodat de kijker geen naaktheid krijgt; de belangrijkste drijfveren zijn schokwaarde en de mogelijkheid om het spannend te maken waar het niet helemaal hoort te zijn. Nou, ze krijgen hun beoordelingen, en het is aan persoonlijke mening hoe smaakvol de games zijn.

Decoratieve bretels

De westerse cultuur geeft geen voorkeur aan accolades; ze worden gezien als iets dat moet worden vermeden, net als het dragen van een bril. De situatie lijkt enorm te verschillen in landen als China, Indonesië, Thailand en enkele andere, waar het tandheelkundige correctieapparaat een indicatie is van rijkdom (afgezien van het hoofddoel). Is het mogelijk dat het dragen van een beugel kan worden vergeleken met het dragen van Rolex-horloges of toting Coach-tassen?

De trend is naar verluidt opgekomen in China, waar ze neppe bretels begonnen te dragen, zoals gewone bretels, en zich snel verspreidden over de nabijgelegen landen. Sommige dragers geven de voorkeur aan beugels versierd met plastic patronen en bloemen, zodat ze plastic gekleurde glimlachen rond kunnen flitsen. Misschien is dat wel leuk en aangenaam voor mensen in de buurt, maar ziet het er net zo mooi uit voor oude vrienden? Zal het er echt rijk uitzien, of gewoon een beetje leuker dan normaal?

Zuid-Koreaanse oogglimlach

Deze gelaatstruc kan zeker worden gerekend tot de enge dingen die mensen leuk vinden, en je vraagt ​​je af hoe iemand in vredesnaam het idee heeft bedacht. Het komt uit Zuid-Korea, waar het bekend staat als Aegyo Sal, vertaald als Eye Smile, en het neemt momenteel toe. Vrouwen zorgen ervoor dat ze halvemaanzakken onder hun ogen hebben (enigszins in de vorm van een glimlach) die ze opplakken of daar hebben geïmplanteerd. De tassen moeten gezichten een soort dromerige uitstraling geven.

Er zijn vrouwen die voortbouwen op het idee om make-up toe te voegen en andere manieren te vinden om het meer uitgesproken en kleurrijk te maken. Uiteindelijk lijken ze nog meer op poppen te lijken. Het laat zien dat de wens om anime-personages te emuleren sommige meisjes te ver kan brengen, maar de meesten van ons zouden er waarschijnlijk uit willen zien als onze favoriete filmpersonages als we zeker wisten dat we het konden uitvoeren.

Gezicht-kini-maskers dragen

Chinezen gingen heen en begonnen dunne stoffen maskers over hun hoofd te dragen, die hun gezichten verborgen hielden - gedrag dat in menig westerse stad chaos had kunnen veroorzaken! Stel je voor dat mensen rondgaan in soorten skimaskers van verschillende kleuren. Waarom kiezen ze ervoor dit te doen? Misschien is de zon de schuldige en willen mensen bleek blijven en hun huid beschermen.

De trend breidde zich uit met zowel kinderen als alle mogelijke locaties - steden, dorpen en, waarschijnlijk niet verrassend, aan zee, waar gemaskerde mensen in groepen de zee opkomen (wat er nogal eng uitziet!). Toegegeven, degenen met een te lichte huidskleur hebben een goede reden om zich zorgen te maken: de Skin Cancer Foundation stelt dat een bleke huid slecht bruint, maar gemakkelijker verbrandt dan de gemiddelde huid en bijgevolg verschillende dermatologische problemen kan ontwikkelen tot risico op kanker lopen. Hoeveel het is angst om ziek te worden en hoeveel redelijke bescherming is aan de vraag, maar degenen die vaak chirurgische maskers dragen hebben een leger van bondgenoten gekregen.

Donutvormig voorhoofd

Hier is nog een wijziging van traditioneel menselijke vormen uit Japan (dit land heeft veel gedaan om deze lijst met wenkbrauwen te verhogen, zoals je hebt opgemerkt). Deze keer experimenteerden ze met het voorhoofd dat, bij ontvangst van zoutoplossinginjecties, een donutvormig uitsteeksel aanneemt. Of bagelvormig, als je ze beter vindt.

Deze trend is duidelijk gegroeid uit de wens om van anderen te verschillen, zelfs door een vreemde gezichtsprojectie. Het moet door heel wat Japanse burgers zijn bereikt die niet vies zijn van dit soort opschudding. De procedure heeft niets moeilijks; het duurt twee uur om de voldoende hoeveelheid oplossing te injecteren, waarna je een lichte druk in het midden uitoefent om de juiste vorm te krijgen, en de prominentie is goed voor de volgende 20 uur met een marge van 4 uur. Wil je een selfie proberen op Facebook?

Rockabilly Japanse mode

Dit soort dingen bestaat al sinds de jaren 1950, toen Amerika werd overspoeld met boze jonge mensen, en ze probeerden allemaal hun houding te tonen in de manier waarop ze zich kleedden. Zwarte leren jassen voor jongens, in combinatie met strakke jeans en bedekt met zwaar pomade haar. Het vetkapsel werd gedetacheerd door meisjes die voor strakke maillots en gestreepte tops gingen. Nu staat de trend bekend als Rockabilly, hoewel ze begonnen als Greasers. Het verdween in de VS om ongeveer een halve eeuw later in Japan nieuw leven ingeblazen te worden als Japanse Rockabilly.

De Japanners emuleerden hun Amerikaanse spirituele voorouders tot op de grond. Ze verzamelen zich in groepen met hun motorfietsen en zijn zogenaamd net zo enthousiast om de boze oogtruc te doen, rijden rond in cirkels en proberen te intimideren op andere klassieke manieren. Het enige verschil is dat in Japan vrouwelijke leden een belangrijkere rol spelen in het peloton, tot leiders.

Fairy Kei mode

Terwijl sommige Japanse fashionista's vastbesloten zijn terug te keren naar de jaren 1950, concentreren andere trendvolgers zich op wat de jaren 1980 te bieden hebben. Ze lijken alle zolders in de VS te hebben doorzocht voor ouderwetse kleding, waaronder speelgoed en andere accessoires uit die tijd. Dan komen deze dingen terug in pastelkleuren, waardoor het mogelijk wordt om te verwijzen naar het beeld van een fee.

Maar deze trend gaat te ver in Japan, met zijn volgers die erop staan ​​niet alleen de Fairy Kei-kleding te dragen, maar ook vast te houden aan de overeenkomstige levensstijl. Anders kun je worden neergezet als een nerd of een ellendige poser. Er kan zoveel worden gezegd voor de Japanners, ze zijn in staat om het ding zover mogelijk te brengen.

Sleutelhangers met kleine levende dieren

Hier is het laatste woord in sleutelhangers die uit China, Japan en de buurlanden op ons afkomen: draag kleine levende dieren die aan de sleutelhanger zijn bevestigd! Het idee heeft al over de hele wereld veel controverse veroorzaakt, mensen noemen het wreed en totaal in de war. De dieren zullen u niet lastigvallen, ze worden in dikke plastic zakken geplaatst zodat ze met perfect gemak als accessoires kunnen dienen.

In de plastic zakken die aan sleutelhangers kunnen worden bevestigd, zitten meestal kleine vissen, hagedissen of schildpadden. De ontwerpers en detailhandelaren van zo'n accessoire beschouwen de dieren als comfortabel en vrij van schade - ondanks dat hun leefruimte zo beperkt is dat het onmogelijk voor hen is om te keren. Trouwens, hoe begin je met het voeden van de levende sleutelhangers als het etenstijd is? Je moet veel van deze plastic zakken kopen als je het arme beest in leven wilt houden.

Wereldwijd worden er al stemmen gehoord die verklaren dat dit ronduit wrede behandeling is en dat het niet echt nodig is om de wezens aan zulk snode misbruik te onderwerpen. Maar op dit moment zijn levende sleutelhangers enorm populair en veel Chinese en Taiwanese mensen lijken het niet erg te vinden.

Yankii mode

Je bent vrij om een ​​beslissing te nemen, of het nu waar is of veraf, maar dit is de manier waarop de Japanners de Yankee levensstijl waarnemen - of zich voorstellen dat het bij hun zin past. Misvattingen zijn niet zo gemakkelijk te krijgen. De meeste westerse mensen geloven dat de Japanners verlegen, buitengewoon beleefd en vasthouden aan wat zij gepast achten. Het lijkt erop dat Japan Amerikanen ziet als dwaze dronkaards wiens gedrag nog veel moet worden verholpen.

Nogmaals, Yankii zijn betekent niet alleen goed kijken, maar ook goed leven. Er wordt verwacht dat een echtblauwe Yankii rondgaat in trainingspakken, alcoholische dranken spoelt, spuugt wanneer ze willen (wat absoluut onaanvaardbaar is in Japan) en hun meningen ongevraagd in de gezichten van anderen staken. Nogal grof en ongepast, als men een mening kon wagen.

Jurken uit plastic zakken

Je weet misschien niet hoe je dit meteen moet doen, maar hier is nog een laatste trend uit Taiwan, een mode-stijl die aanslaat. Taiwanese jongere generaties hebben een nieuw soort selfie-outfits ontwikkeld bestaande uit plastic zakken. (Niemand zal verbaasd zijn dat het vooral meisjes zijn die deze nieuwe stijl onderschrijven.) Misschien zou het anders zijn als ze sterke zwarte vuilniszakken zouden gebruiken die gewoon konden passeren als wat rare kleding. Nee, ze nemen gewone winkeltassen en modetops, shorts en badpakken mee.

Tot nu toe worden dergelijke outfits niet in het openbaar gedragen en blijven ze alleen als huisexperimenten voor selfies, maar wie weet? De Taiwanezen gebruiken trouwens nog steeds plastic zakken, is het niet tijd om de milieuproblemen te overwegen en verder te gaan?

Mannelijke escort

Er is een baan voor bepaalde soorten mannen in Aziatische landen die vrijelijk kunnen worden omschreven als 'heren-bellers'. Ze zijn gekleed in goede pakken, dragen meestal hun haar in de stijl die ongeveer 30 jaar geleden was en gebruiken rijkelijk Keulen. Deze jongens, die een goedkope vorm van glamour betuttelen, fungeren als partners voor volwassen vrouwen die een jongere man aan hun zijde willen sporten.

Het voelt zeker fijn voor een vrouw van hoge leeftijd om een ​​nette jongere man te laten zien die met haar rondgaat, een stroom van gesprekken voert, drankjes deelt en danst. (Ook verzamelt hij hoge lonen voor zijn aanwezigheid en aandacht!) Blijkbaar zijn er geen romantische relaties bij betrokken, maar men kan er niet zeker van zijn dat een dergelijke mogelijkheid volledig buiten beeld is. Hoe dan ook, het is verheugend en sommige dames kunnen geloven dat een jonge man die aan haar arm bungelt, ze ver boven haar leeftijdgenoten plaatst en ze er groots uitziet. Ja, waarom niet, gezegend zijn zij die geloven.

Cafés catering egels

We weten al lang dat de Japanners een voorliefde hebben voor cafés met een dierenthema - mensen gaan naar deze plaatsen om te eten in het gezelschap van hun favoriete huisdieren. Het zijn niet alleen gewoon uitziende katten, je kunt je biefstuk kauwen gegloeid door uilen of met slangen die tegen je broekspijp borstelen. De egelaffaire is nog steeds behoorlijk fris en bevindt zich tot nu toe slechts in één stad, en "egel" is geen bijnaam voor een speciaal soort crêpe die ze serveren. Het is het dier waar je aan denkt en het wordt geserveerd in kleuren en maten. Ja, het lijkt meer op een dierenwinkel, hoewel het een café wordt genoemd. Als je een schattige egel wilt bezitten, ga je daarheen en krijg je er een voor maximaal 40.000 yen.

Perfect op elkaar afgestemde paren

Je toont je trouw aan degene van wie je houdt door hun ring te dragen. Het lijkt niet meer indrukwekkend genoeg voor jongeren in Zuid-Korea. Ze tonen nu liever hun betrokkenheid bij hun partners door hun outfits, kapsels te kopiëren, schoenen en accessoires van hetzelfde merk te dragen. Wordt deze trend ingegeven door sterke liefde of een wens om als koppel te worden uitgekozen?

De neiging om te matchen groeide met openbare plaatsen met een paar-thema - cafés, theaters, waar je ook bent, het kan worden gemaakt om het bijpassende paar te matchen. Het kan heel leuk zijn om een ​​dagje uit te brengen waar alles een dag lang een vervolg op je shirt is. Betekent dit nu dat deze paren nooit gescheiden zullen gaan vanwege hun uiterlijke betrokkenheid? Waarschijnlijk is het allereerste wat ze doen na het uit elkaar gaan naar een winkel om een ​​hele nieuwe garderobe te kopen en naar de kapper te rennen nadat ze hun kleding hebben veranderd om hun ex niet te matchen.