Solo bruiloften worden populair in Japan

Een Japans bedrijf promoot de zogenaamde "solo bruiloft" -dienst in het land van de rijzende zon. Dit is een complete huwelijksceremonie met de jurk van de bruid, de gasten en het banket, maar alleen zonder de bruidegom.

Het Japanse bedrijf Cera Travel uit Kyoto biedt haar huwelijksservices aan de vrouwen zonder bruidegom die zich bezighouden met het opbouwen van een carrière en al een scheiding hebben meegemaakt. De bruiden die kiezen voor een "solo bruiloft" hebben de mogelijkheid om de juiste trouwjurk te kiezen, bloemen te bestellen, een kapsel en professionele make-up te hebben. Bovendien kunnen vrouwen zelfs een man uitnodigen voor fotoshoots, maar de bruiloft zal plaatsvinden zonder de deelname van de bruidegom en alleen in aanwezigheid van de bruid en de gasten.

De formele huwelijksceremonie zal natuurlijk niet worden uitgevoerd, omdat de aanwezigheid van een man vereist is. De duur van de "solo bruiloft" -dienst is twee dagen. Deze periode omvat het passen van jurken, het bezoeken van de schoonheidssalon, het hebben van een fotoshoot en een huwelijksceremonie gevolgd door een feest.

Deze service is beschikbaar vanaf juni dit jaar en is erg populair bij alleenstaande werkende vrouwen, die niet willen omgaan met een lang, vervelend en duur traditioneel Japans huwelijksritueel. De "solo bruiloft" is al gekozen door meer dan tien vrouwen, en elk van hen betaalde $ 2752.

Volgens de vertegenwoordiger van Cera Travel is dit een unieke ervaring bij het organiseren van bruiloften, en ze zijn er trots op om het aan hun klanten aan te bieden. Trouwprofessionals zorgen voor alles zonder uitzondering dat nodig is voor de organisatie van de viering. Het bedrijf biedt een traditionele witte bruiloft, evenals het huren van nationale kostuums. Hun klanten kunnen poseren in het kostuum van een geisha tijdens een fotoshoot.