Doe-het-zelfverzorgingstips voor het verzenderen van zomerdagen

De zomer is in volle gang en over de hele wereld worden miljoenen van ons verbrand door een onverwachte hittegolf. Hoewel het warme weer zeker een leuke afwisseling is van het ijzige winterweer, kan het onze huid behoorlijk moeilijk zijn om zich aan deze nieuwe omstandigheden aan te passen. Onderhevig aan schade door de zon, zweet en de gevreesde uitdroging, maakt onze huid veel door tijdens de zomermaanden en voor degenen onder ons met beperkte fondsen, kunnen we misschien niet het dichtstbijzijnde schoonheidsproduct bereiken. Kortlopende leningen zijn mogelijk beschikbaar in financiële noodsituaties, maar hoewel een droge en geïrriteerde huid een noodsituatie kan zijn, is het van vitaal belang om alternatieve manieren te vinden om voor onze huid te zorgen. Om te helpen kijken we naar enkele van de beste doe-het-zelf huidverzorgingstips voor zelfs de meest brandende zomerdagen.

Maak je eigen gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers zijn een geweldige manier om de gevoelige delen van uw gelaatstrekken te beschermen en te voeden. Vette, doffe en poreuze huid lijkt een gegeven zomertijd te zijn en hoewel gezichtsmaskers een geweldige manier kunnen zijn om het probleem op te lossen, is het niet noodzakelijk eenvoudig om de monetaire vraag van een dergelijke huidverzorgingsmethode bij te houden - tenzij je kiest voor DIY! Gezichtsmaskers kunnen worden gemaakt van een aantal natuurlijke ingrediënten, waarvan de meeste waarschijnlijk toch in huis zijn. Suiker en komkommer, citroen en honing en zelfs bananemaskers zijn populair en laten je allemaal een gevoede, olievrije teint achter.

Maak je eigen voet scrubs

Onze gezichten zijn niet het enige lichaamsdeel dat in de zomer wordt getroffen door een aanval. Terwijl het rondlopen in slippers en sandalen en het begraven van onze tenen in het zand op dat moment misschien een geweldig idee lijkt, is de zorg die je voeten nodig hebben daarom niet iets dat velen van ons overwegen. Vuil, puin, pijn en pijn zijn allemaal mogelijke resultaten van een uitstapje in je favoriete slippers, dus waarom trakteer je je voeten niet op een natuurlijke voetwassing voor al hun harde werk? Een kopje suiker gemengd met je favoriete oliën zou voldoende moeten zijn, hoewel pepermunt en kokosolie het meest worden geadviseerd. Citroen, melk en haver zijn andere populaire ingrediënten en kosten nauwelijks een cent!

Gebruik haver

Weet je nog die haver die we net noemden? Je zult blij zijn te weten dat een eenvoudige zak havermoutpap van het eigen merk de enige oplossing is die je deze zomer nodig hebt! U kunt exfoliatoren, voetbad, badbad, handscrubs, gezichtsmaskers en meer maken. Er zijn duizenden recepten online voor deze producten en hebben vaak niet meer nodig dan wat suiker, water of melk. Haver werkt ook als een ongelooflijke leverancier van verlichting voor dingen zoals zonnebrand, droge huid en andere irritatie. Meng eenvoudig gemalen haver met koud water en breng aan op het geïrriteerde gebied voor snelle verlichting die uw huid zacht en verfrist zal maken.

Houd je huid gehydrateerd

Eindelijk, het beste doe-het-zelf-ding dat je in de zomer voor je huid kunt doen, is deze gehydrateerd te houden. Was je gezicht elke ochtend en nacht, zodat je hydrateert met je gebruikelijke vochtinbrengende crème of een zelfgemaakt alternatief. Bovendien moet je je hele lichaam gehydrateerd houden, dus zorg ervoor dat je de hele dag voldoende water drinkt om elk deel van je lichaam te voorzien van alles wat het nodig heeft. Vergeet echter niet dat chloorrijk en zout water je huid kan uitdrogen, dus als je deze zomer bij het zwembad stopt, zorg er dan voor dat je je afspoelt en hydrateert zodra je buiten bent om je huid glad, zacht en schilferig te houden -gratis!

De zomer kan hard zijn voor onze huid, maar met deze tips voor de gezondheidszorg, hopelijk, ben je goed op weg om voor jezelf te zorgen, zelfs in de heetste weersomstandigheden. Welke gaat u eerst proberen?