9 redenen waarom iedereen de prachtige stad St. John's moet bezoeken

St. John's in de provincie Newfoundland en Labrador staat vaak bekend als de oudste Canadese stad, maar het is ook een van de mooiste plekken in heel Canada om te bezoeken. Met alles van natuurlijke wonderen en rijke geschiedenis tot geweldige zeevruchten en een bruisend publeven, heeft St. John's het allemaal. Als je de stad toevallig nog niet hebt bezocht, zijn hier negen redenen waarom je die reis zo snel mogelijk moet maken.

Het is gewoon zo dichtbij

De allereerste reden waarom je St. John's wilt bezoeken, is omdat de stad net zo dichtbij is en toch een ervaring biedt als geen ander. Flyporter.com biedt vluchten naar Saint John's vanuit Toronto die u daar in ongeveer drie uur naartoe brengen; wat ronduit geweldig is, gezien de verschillen in omgeving en omgeving tussen de twee plaatsen. Het is alsof je een exotische vakantie naar Europa maakt zonder de halve wereld over te hoeven reizen om daar te komen.

Het uitzicht vanaf Signal Hill

Als u een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan vanaf de top van een heuvel wilt krijgen, is er maar weinig dat kan overeenkomen met het uitzicht vanaf Signal Hill. Op de top van de heuvel wacht de iconische Cabot Tower en op het open pad daar volgen reizigers de Queen's Battery Barracks gebouwd in de 19e eeuw. De National Historic Site is een prachtige combinatie van natuurlijke schoonheid en de rijke geschiedenis van de regio, met een gevoel van isolatie dat je geest in vrede zal brengen.

De zonsopgang bij Cape Spear Lighthouse

De vuurtoren van Cape Spear is een van de nationale historische vindplaatsen van Canada en bevindt zich op het meest oostelijke punt van het Noord-Amerikaanse continent. Er zijn eigenlijk twee vuurtorens hier naast meerdere kleine kliffen. Nu ligt de plaats eigenlijk buiten de stadsgrenzen, maar het is dichtbij genoeg voor een snel bezoek. Waarom is het een reden om St. John's te bezoeken? Welnu, het biedt een prachtig uitzicht op niet alleen de oceaan en af ​​en toe drijvende ijsbergen, maar het is ook een prominent punt voor het spotten van walvissen. Maak 's nachts een reis naar de vuurtoren van Cape Spear en bekijk de prachtige zonsopgang terwijl u bezig bent; het is een van de beste die je ooit in Canada zult zien.

Getuige van de prachtige basiliek van St. Johannes de Doper

Zoals je je kunt voorstellen, zal een plaats die naar de apostel is vernoemd, een paar plaatsen aan hem hebben gewijd en geen enkel ander gebouw in de stad is zo historisch belangrijk als de Basiliek van St. Johannes de Doper. Het is een prachtig stukje iconische architectuur op 200 Military Road dat beroemd is om het standbeeld van de Onze-Lieve-Vrouw van Fatima buiten en het weelderige en flamboyante bladgoudplafond binnen. De twee torens aan de zijkanten die hoog boven het hoofdgebouw zweven, zijn elk 46 meter lang. Als u zelfs op afstand religieus bent, moet u de plaats bezoeken, en zelfs als u dat niet bent, verdient alleen de architectonische schoonheid van de plaats zeker een bezoek.

Winkelen bij Water Street

De geschiedenis van Water Street gaat enkele eeuwen terug, omdat het meer dan vierhonderd jaar geleden werd gesticht als het commerciële centrum in St. John's. Hoewel de dingen sinds die tijd veel zijn veranderd, blijft Water Street nog steeds een van de drukste plaatsen in de stad, altijd druk tijdens kantooruren met souvenirwinkels, eetgelegenheden, bakkerijen en toeristen. Water Street ziet een groot aantal reizigers van mei tot december, vooral omdat de transatlantische cruiseschepen direct ernaast aanleggen. Als je in St. John's bent, moet je echt de Water Street Market en de omliggende straten bezoeken.

Wandelen door de East Coast Trail

Natuurlijk is de beroemde East Coast Trail niet precies in St. John's, maar door vanuit St. John's naar het noorden richting Cape St. Francis te gaan, zul je een goed toegangspunt kunnen vinden tot het ontwikkelde pad, dat naar het zuiden gaat en naar Cappahayden. Kliffen, fjorden, zeestapels, vuurtorens, bossen, vogelkolonies, walvissen en ijsbergen; er is gewoon zoveel meer te zien op de paden dat deze plek alleen al een reden is voor elke wandelliefhebber om St. John's te bezoeken. Als je een ervaren wandelaar bent en je voelt je bijzonder avontuurlijk, houd er dan rekening mee dat er ook meer dan 240 kilometer onontwikkelde, afgelegen paden zijn om te wandelen aan de oostkust.

Genieten van de briljante lokale keuken en muziek

Het is bijna onmogelijk om een ​​stad als 'must-visit' te bestempelen als het geen grootse lokale keuken te bieden heeft aan zijn bezoekers, en St. John's ontbreekt zeker niet in dat departement. Beroemd om zijn zeevruchten en vers vlees, heeft St. John's enkele van de beroemdste restaurants van Canada, die al hun gerechten hoofdzakelijk uitsluitend uit lokale bronnen maken. Er zijn fish and chips, kokosrode currymosselen, gebakken kabeljauw, garnalen diavollo, bakeapples en nog veel meer om je smaakpapillen hier te laten tintelen. Het prachtige vissersdorp Quidi Vidi is de beste plek om van het lokale eten te genieten, omdat het het meest verse en lekkerste eten heeft in heel St. John's.

Wat de drankjes betreft, staat St. John's bekend om het toevoegen van een beetje aanpassing aan traditionele drankjes, naast het brouwen van een aantal fatsoenlijke ambachtelijke lagers (er zijn hier echte St. John's Beer Tours!). Heb je bijvoorbeeld ooit 'ijsberg-doordrenkte rum' geprobeerd? Het is wel aan te raden om de drankjes onder controle te houden, als je echt van het bruisende nachtleven van de stad wilt genieten en minstens een paar van de live muziekjams wilt bijwonen die bijna elke avond plaatsvinden. De meesten van hen zijn niet eens betaalde muzikanten, maar gewoon lokale mensen die samenkomen om muziek te maken en iedereen entertainment te bieden.

Ziplining over kleine haven

Er is gewoon iets magisch aan ziplinen over een prachtig natuurlijk terrein en dat is precies waarom deze op de lijst staat. Tenzij u van platform naar platform over de Petty Harbor hebt gezeten, weet u niet waar we het hier over hebben. Zelfs als je eerder hebt geziplined, is dit de langste lijn in heel Canada, dus het zou een vrij unieke ervaring zijn. Als je nog nooit eerder hebt geziplineerd, laat je eerste keer dan naar St. John's en over Petty Harbor om het voor altijd gedenkwaardig te maken.

Je eigen vreugdevuur bouwen op Middle Cove Beach

Er is iets aan kamperen op het strand en marshmallows roosteren boven een kampvuur dat je zelf hebt gebouwd, wat tegelijkertijd heel bevredigend en ontspannend is. Ga naar Middle Cove Beach net buiten de stad tijdens de warmere maanden en je zult in staat zijn om precies dat te doen. Breng uw eigen brandhout mee en kom altijd vroeg aan, anders worden alle vuurkorven misschien gewoon opgenomen. Je kunt natuurlijk gewoon je eigen vuurkorf met stenen maken.

Het enige om in gedachten te houden is het weer, dus probeer uw reis naar St. John's (en de provincie Newfoundland en Labrador in het algemeen) tussen de maanden mei en december te houden, omdat het daarna misschien ook een beetje te koud om te genieten van een leuke vakantie.