7 wandelingen voor fitnessliefhebbers in Spanje

Een handig aspect van vakanties is dat je veel kunt lopen. Het is dus een dubbel voordeel van vakantie genieten en fit blijven met al dat wandelen. Voor diegenen die op zoek zijn naar een vakantie-fitness-ervaring kunnen op zoek gaan naar speciale wandeltochten tijdens hun vakantie. Bovendien, als u van plan bent om naar Spanje te gaan, kunt u zeker genieten van geweldige wandelingen voor fitness. Ongeacht waar u bent, u kunt er zeker van zijn dat u een aantal fantastische opties voor Spaanse villa's te huur krijgt. Je zult nooit ver weg van de natuur zijn en je kunt richting de bergen gaan. Je kunt reisroutes maken en zelfs apps gebruiken die je helpen om in contact te komen met medereizigers en locals om te wandelen. Spanje heeft veel meer te bieden dan alleen een siësta nemen of tapas eten of genieten van voetbal, flamenco of uitgaan in de late avond.

Picos de Europa

Picos de Europa betekent de 'toppen van Europa'. Het ligt in de richting van de noordkust van Spanje en vormen van het Cantabrische gebergte. Geniet van een 6-daagse wandeling door de prachtige Picos de Europa en u zult gewoon genieten van het avontuur en de ervaring. Je komt Spaanse landbouwdorpen en weelderige valleien tegen. Er zijn gematigde wandelingen tussen de uitdagende trekkingsdagen. Zowel het weer als het landschap kunnen drastisch worden veranderd.

Oversteek van Catalonië

Dit is een perfecte wandeling die je door verschillende geografische types voert. De hele wandeling duurt ongeveer een week en begint in de Garrotxa Volcanic Zone. Je zult uitgestorven vulkanische stuwkracht tegenkomen uit diepe beukenbossen. U passeert eerst de stad Banyoles en hier kunt u wat tijd doorbrengen aan het prachtige meer. Later ga je naar Girona, de historische stad waar je kunt genieten van sightseeing. Een lange mijl van 15 mijl brengt je naar de Cost Brav. Het is echter een ongelooflijke ervaring om het sprankelende kustgebied in het laatste deel te bereiken, waar je vissersdorpen en afgelegen baaien en stranden tegenkomt. Dit is een comfortabele wandeling met behoorlijke paden en zonder noemenswaardige beklimmingen.

De Camino de Santiago

De Camino de Santiago is een van de meest bekende wandelingen, niet alleen in Spanje, maar over de hele wereld. Het is ook een van de grote bedevaarten van de christelijke traditie en kan vertrekken vanuit alle steden in Europa. Het doel is om het heiligdom van de apostel St. James te bereiken in de wandeling Santiago de Compostela. Het is niet alleen een wandeling maar een reis van zelfontdekking. Je maakt vrienden voor het leven en vindt vergeving als je je bewust wordt van je problemen. De Franse Weg is een van de meest populaire paden van de Camino en begint vanaf St. Jean Pied de Port. De hele wandeling duurt ongeveer een maand en zal zeker zowel een fysieke uitdaging als een spirituele ervaring bieden.

Nordic walking

Het doel van Nordic Walking door het Nordic Walking Center van Lloret is om het bewustzijn van Nordic onder de bevolking te vergroten en de voordelen voor de gezondheid te benadrukken. Tijdens de wandeling ontdekt u de aangename ervaring van wandelen in een natuurlijke omgeving. De buitenactiviteit stelt wandelaars in staat om de kustpaden van de Costa Brava te ontdekken en trekt liefhebbers uit heel Europa aan. Nordic Walking wordt snel populair in Spanje omdat het natuur en sport combineert. Het verhoogt het cardiovasculaire en spierstelsel en verbetert de coördinatie en mobiliteit. Onderweg zijn er een aantal oefeningen voor de wandelaars, afhankelijk van hun fitnessniveau.

De Cami dels Bons Homes

Een andere beroemde wandeling is "The Cami dels Bons Homes" of het pad van de goede mannen. De wandeling neemt je mee op dezelfde route als die van de Katharen toen ze de Inquisitie in de 13e eeuw ontvluchtten. Het begint vanuit Zuid-Frankrijk en gaat door de Pyreneeën en verandert in Berga, Catalonië. De complete wandeling duurt ongeveer een week en is geschikt voor de ervaren wandelaars. Onderweg krijgt men prachtige schilderachtige uitzichten over mysterieuze bossen, idyllische weiden, prachtige valleien en oude ruïnes te zien. Als je wilt, draag je je opblaasbare tenten en ben je klaar voor een geweldig overnachtingskamp in de bush. Elke dag van de trek is gevuld met iets nieuws en plezierigs. Het is inderdaad een uitdagende wandeling.

Via Ferrada de la Cala del Moli

U zult gewoon genieten van deze wandeling die u over de kliffen boven de Middellandse Zee in zal voeren. De wandeling via Ferrada de la Cala del Moli lijkt meer op een klim. De veiligheidskabels houden de klimroute veilig en beschermd, vooral voor de beginnende klimmers. Albert Girones, een buitenactivist en een lokale gids, staat achter de ontwikkeling van de wandeling. Het pad neemt je mee naar een houten plankbrug over het heldere water en er zijn nog twee kabelbruggen over het water. Je komt heel dicht bij zeemeeuwnesten. De wandeling kan een beetje uitdagend zijn voor beginners, maar het is inderdaad de moeite waard.

Cami de Rodes

Het schiereiland Cap de Creus ligt in het noordoosten van Catalunya en biedt het beste uitzicht op de prachtige Cap de Creus. Sant Pere de Rodes kan worden bereikt met de auto of bus, maar de beste manier is om er naartoe te wandelen. Verschillende paden leiden naar het klooster. Je moet echter een beetje meer lopen om het oude fort te bereiken dat tussen rotsachtig terrein en de ruige Middellandse Zee ligt. Dit is een wandeling die elke natuurliefhebber moet maken in Spanje. Geniet van 360 graden panoramisch uitzicht op de besneeuwde toppen van de Pyreneeën, en je kunt eindeloos staren naar de blauwe kleuren van de Middellandse Zee.

Ontwikkeld door de lokale gids en outdoor-activist Albert Girones, voert dit pad je langs verschillende punten die uitsteken in de Middellandse Zee, over een houten plankbrug over het heldere water en over nog twee kabelbruggen over het water. In het voorjaar kom je misschien heel dicht bij zeemeeuwnesten. En de mama meeuwen zullen niet blij zijn als je de rots naast hun baby's vasthoudt. Het kan een beetje uitdagend zijn voor beginners, met een paar overhangen die sterk afhankelijk zijn van de kracht van het bovenlichaam, maar over het algemeen is het een prachtig uitje.

Ervaren klimmers moeten het in ongeveer 2 uur kunnen doen. Als het teveel is, is er halverwege een ontsnappingsroute. Je hebt een klimharnas nodig om in de veiligheidslijn te klikken. En maak niet dezelfde fout die ik heb gemaakt bij het dragen van grote, gevoerde hardloopschoenen voor deze. Je zult klimschoenen of vrij dunne zolen atletiekschoenen willen, zodat je de rots of het kunstmatige voetstuk onder je voet kunt voelen. Een helm en handschoenen worden aanbevolen, omdat de rots ruw is en van bovenaf kan tuimelen, en de handgrepen ca