8 dingen om te doen in Parijs, stad van schoonheid, stad van liefde

Frankrijk is een van de populairste overzeese bestemmingen voor Britse vakantiegangers, en als je eenmaal hebt bezocht, begrijp je waarom. Er is zoveel te zien en te beleven, van de rijke zonovergoten badplaatsen aan de Cote d'Azur tot historische steden als Lyon en Avignon, maar er is één plaats boven alle andere die toeristen een magneet bewijst: Parijs. De hoofdstad van Frankrijk is ook de wereldhoofdstad van mode, winkelen, cultuur, schoonheid en liefde. Of u nu op huwelijksreis, op zakenreis of op vakantie bent, hier zijn acht dingen die u echt moet zien en doen in Parijs.

De Eiffeltoren

Gustave Eiffel hield van Amerika, daarom heeft hij het Vrijheidsbeeld ontworpen als eerbetoon aan de gemeenschappelijke banden van vrijheid die zijn land en dat van ons hebben gevormd. Als je in Parijs echter gewoon zijn meest ongelooflijke creatie van allemaal moet zien: 1063 voet hoog en zijn naam dragend, is de Eiffeltoren de belangrijkste toeristische attractie in Frankrijk. Het uitzicht over Parijs vanaf de top is nooit te vergeten, maar lange wachtrijen kunnen zich aan de basis vormen. Daarom is het logisch om de wachtrij-service van Fastpasstours.com te gebruiken. Als je van tevoren reserveert, kun je de rij overslaan en veel waar voor je geld krijgen, en je kunt het ook combineren met een deskundige rondleiding door de prachtige rivier die door het stadscentrum loopt.

Rivier Seine Cruises

De rivier de Seine ligt in het hart van Parijs, en je zou gek zijn om de kans te missen om het te verkennen via een van de vele riviercruises die elke dag door het blauwe water varen. Met een Seine-cruise kun je deze bruisende stad in een meer ontspannen tempo verkennen, en niets is romantischer dan de hand van degene waar je van houdt vast te houden terwijl je rustig zweeft door enkele van de meest adembenemende gebouwen en monumenten die de wereld te bieden heeft . Als je van plan bent om de vraag te stellen, kan dit een geweldige plek zijn om het te doen. Er zijn ook cruises beschikbaar die zijn afgestemd op geschiedenis of kunstliefhebbers of gastronomen, dus er is een Seine-cruise voor elke smaak.

Het Louvre

Veel van 's werelds beroemdste kunstenaars noemden Frankrijk hun thuis, van Degas en Matisse tot Monet, Manet en Renoir. Veel grote kunstenaars die buiten het land zijn geboren, zijn ook naar Frankrijk verhuisd om hun carrière voort te zetten, met name Pablo Picasso en Vincent van Gogh, en Parijs heeft altijd kunstenaars en kunstliefhebbers gefascineerd. Je kunt je foto laten schilderen door kunstenaars in Montmartre en langs de rivier, maar als je de grootste kunstcollectie ter wereld wilt zien, moet je naar het Louvre gaan. Dit imposante gebouw bezit meesterwerken van Michelangelo, Caravaggio en Eugene Delacroix. Natuurlijk trekt het ene schilderij meer dan het andere de bezoekers aan; ze komen om de raadselachtige glimlach te zien van de vrouw van een koopman die bekend staat als La Gioconda, hoewel je haar misschien beter kent als de Mona Lisa, geschilderd door Leonardo da Vinci.

Versailles

Het Louvre is zowel buiten als binnen indrukwekkend, maar hoewel het op zichzelf al vorstelijk is, verbleekt het in onbeduidendheid naast misschien wel het meest ontzagwekkende paleis ter wereld: Versailles. Het paleis van Versailles ligt 14 mijl ten zuiden van het centrum van Parijs en is een enorm populaire dagexcursie vanuit de hoofdstad, dus je kunt een bus nemen die commentaar aan boord heeft in het Engels. Het werd gebouwd in opdracht van de beroemdste en flamboyantste koning van Frankrijk, de Zonnekoning zelf, Louis XIV. Hij deed de dingen niet in twee helften, zoals elke bezoeker van Versailles al snel ontdekt. Een van de meest spectaculaire attracties is de Spiegelzaal, met 17 brede en ongelooflijk sierlijke spiegels in een doorgang die zich uitstrekt over 230 voet.

Notre Dame

Je hoeft geen Quasimodo te zijn om te genieten van rondhangen in de Notre Dame, want deze kathedraal is een van de mooiste bezienswaardigheden in heel Parijs. Vertaald als 'Onze-Lieve-Vrouw', is het een van 's werelds grootste kerken, en zeker een van de meest verbluffende voorbeelden van een kathedraal die op elk continent te vinden is. Eenmaal binnen kun je niet nalaten ontzag te krijgen, of je nu religieus bent of niet, en je zult zien dat je ogen worden getrokken door het prachtige roosvenster in het noorden van de kathedraal. De Notre Dame ziet er 's nachts het mooist uit wanneer hij volledig is verlicht, en inderdaad, heel Parijs ziet er bijzonder magisch uit wanneer de duisternis valt. Daarom voelen liefhebbers van over de hele wereld zich thuis in de stad waar' l'amour 'heerst .

De Moulin Rouge

De rode windmolen is een van de beroemdste van Frankrijk, sommigen zeggen misschien beruchte bezienswaardigheden sinds de negentiende eeuw, maar het vertoont weinig tekenen dat de stoom opraakt. Het is een cabaretlocatie met een reeks spectaculaire shows, maar het moet gezegd worden dat het niet gezinsvriendelijk is of voor de gemakkelijk beledigde mensen. Desondanks is de Moulin Rouge echt een Parijse instelling en beroemd over de hele wereld, en eenmaal binnen wanneer de lichten zijn gedoofd en het blikje is begonnen, is het gemakkelijk om je voor te stellen in het gezelschap van Toulouse Lautrec, of nippen naar een felgroen glas absint.

Spectaculair dineren

Frankrijk is het land dat de wereld 'haute cuisine' en vervolgens 'nouvelle cuisine' gaf, en Parijs heerst nog steeds als de voedselhoofdstad van de wereld. Het heeft meer dan 70 restaurants met Michelin-sterren, de ultieme onderscheiding als het gaat om eten van de allerbeste kwaliteit, dus je zult zeker prachtig eten vinden dat perfect bij je smaakpapillen past. Het moet gezegd worden dat dineren in een restaurant met een Michelin-ster niet goedkoop zal zijn, vooral als je een eetcafé met twee of drie sterren kiest, maar als je op zoek bent naar luxe, zal het moeilijk te verslaan zijn. Mijn persoonlijke aanbeveling is 'Restaurant Le Meurice' van de wereldberoemde gastronoom Alain Ducasse, maar bijna overal in Parijs eten, tegen elke prijs, is zeker de juiste plek.

Begraafplaats Pere-Lachaise

Het zal je misschien verbazen als ik een begraafplaats in mijn gids zie voor de must-see Parijse attracties, maar Pere-Lachaise is een begraafplaats als geen ander. Het is misschien wel het beroemdste kerkhof ter wereld, en zeker het coolste. Toeristen uit alle landen komen hier niet om de spectaculaire architectuur en het landschap dat 110 hectare beslaat (hoewel dat op zich al de moeite waard is om te zien), maar om de beroemdheden en historische figuren die hier rusten. Jim Morrison van de deuren is zo'n figuur, maar er zijn ook de graven van legendarische mannen en vrouwen, waaronder Honore de Balzac, Maria Callas, Collette, Edith Piaf en Frederick Chopin. Misschien is het meest populaire graf van allemaal allemaal van Oscar Wilde wiens graf bedekt is met kussen en lippenstift, maar hij is slechts één reden dat meer dan drie en een half miljoen bezoekers elk jaar door de begraafplaatsen van Pere-Lachaise komen.

Dit zijn slechts enkele van de geweldige attracties die Parijs te bieden heeft, en omdat je er met veel van hen vooruit kunt boeken en de wachtrijen kunt overslaan, zie je er veel in relatief korte tijd. Er zijn ook prachtige openbare parken en groene ruimtes om van te genieten, evenals sportevenementen, muziekconcerten, opera's en theatershows voor elk wat wils. Er is nog nooit een betere tijd geweest om erachter te komen waarom bezoekers van Parijs komen en zeggen 'ooh la la'.