5 dingen om te doen in Central Park tijdens een bezoek aan New York City

Central Park in Manhattan, New York City is een van die must-go spots voor elke reiziger die de Big Apple bezoekt. Dit 843 hectare grote stadspark ligt tussen de Upper West Side en de Upper East Side en biedt de lokale bevolking en toeristen een handige plek om te ontspannen en te genieten van enkele leuke activiteiten.

Als je van plan bent je dag in het park door te brengen, kan het behoorlijk verwarrend zijn om te kiezen wat je wilt doen, gezien het bruisende activiteiten daar. In dit bericht gaan we je helpen om te vinden wat je moet doen en om het meeste uit je dag in het park te halen.

1. Stop bij Summerstage

Dit festival begon op het Rumsey Playfield in Central Park en heeft zich uitgebreid naar andere locaties in de vijf stadsdelen van New York City. Houd er rekening mee dat het evenement meestal seizoensgebonden is, omdat het alleen in de zomer plaatsvindt. Je kunt gratis optredens en tickets van honderden artiesten vinden.

Summerstage geeft meestal vooraf zijn planning en opstelling vrij, zodat u weet wat u kunt verwachten. Dit laat je gemakkelijk weten wanneer je favoriete artiest zal optreden en dienovereenkomstig plannen. Tijdens het evenement vind je kindvriendelijke shows, lezingen van beroemde auteurs, dans en theatrale producties.

2. Central Park Zoo

Ben je dol op dieren? Hier kun je stoppen om meer dan 130 soorten dieren te zien. De Wildlife Conservation Society beheert deze 6,5 hectare grote dierentuin, en het is de thuisbasis van verschillende dieren, zoals grizzlyberen, sneeuwluipaarden, zeeleeuwen en pinguïns. Je kunt ook kijken hoe sneeuwapen van de ene boom naar de andere springen.

Net naast de dierentuin, is er de Tisch Children's Zoo, die een ideale plek voor uw kinderen is. Je kunt ze daarheen brengen om van dichtbij te komen met dikbuikige varkens en geiten. Er zijn ook secties waar kinderen plezier kunnen hebben en kunnen doen alsof.

3. Geniet van varen op het meer

Het meer is het grootste waterlichaam in het park, en het begon als een ongetemd moeras. Aanvankelijk werd het gebruikt voor schaatsen in de winter en varen in de zomer. Tegenwoordig is het meer een uitstekende plek voor roeiboten, waarvoor u elk uur betaalt of afhankelijk van het aantal personen op een enkele boot.

Het is ook een geweldige plek om vogels te spotten en je kunt eenden, zwanen, reigers en zilverreigers zien. Een wandeling rond het meer is ook een geweldige manier om te genieten van de flora en fauna van het gebied. Als je zin hebt in een spannende boottocht, kun je het meer niet overslaan als je in het park bent.

4. Schapenweide

Je vindt dit reservaat aan de westkant van het Central Park, en het is een leuke plek om af te zetten bij gebruik van de hop on, hop off busdiensten, zoals Topviewnyc. De schapenweide wordt voornamelijk geassocieerd met demonstraties en politieke bijeenkomsten, maar het is een plek die je zeker moet bezoeken.

In het gebied vind je in dit gebied duizenden plaatselijke bewoners in krappe kleding. Meestal gaat het om 11 uur open, dus als je een schaduwrijke plek wilt beveiligen, probeer er dan op tijd te zijn. Meestal is Sheep Meadow een leuke plek om met vrienden of familie in de zon te koesteren.

5. North Woods

Voor degenen die van wandelen en natuur houden, is de North Woods een populaire bestemming in Central Park. Het park heeft drie bossen en North Woods is de grootste van de drie. Een rondleiding door dit bos zal u geweldige bezienswaardigheden van rustieke bruggen, tuimelende watervallen en prachtige zwembaden serveren.

Er zijn verschillende routes om uit te kiezen, en je zult genieten van hun oneffen terrein, trappen en heuvels. Houd er rekening mee dat er tickets zijn voor begeleide en zelfgeleide reizen. Als je met een groep van meerdere of meer reist, kun je drie weken van tevoren een aangepaste tour plannen.
Bezoek Central Park!

Central Park is een van de must-go spots wanneer je in New York City bent. Er is een overvloed aan dingen om te doen en te zien, en je zult genieten van de attracties daar. Of u nu geïnteresseerd bent in concerten, evenementen of buitenactiviteiten, u zult zeker iets heel bevredends en plezierigs krijgen. Als voor sommige gebieden of evenementen tickets nodig zijn, zorg er dan voor dat je ze vroeg krijgt.