5 prachtige Europese eilanden die waarschijnlijk niet op uw bucketlist staan

Als je denkt aan een eilandbestemming, denk je waarschijnlijk ergens aan het Caribisch gebied. Maar wist je dat Europa vol staat met enkele van 's werelds mooiste en idyllische eilanden die wachten om ontdekt te worden? Hier is slechts een fragment van de beste eilandbestemmingen van Europa die u zeker wilt toevoegen aan uw bucketlist voor reizen:

Lofoten-eilanden, Noorwegen

Verborgen in de wilde wateren van de Noorse Zee is een kleine groep eilanden die een droom zijn voor elke reiziger die dol is op het buitenleven. Bekend als de Lofoten-eilanden, kan deze archipel zich in de poolcirkel bevinden, maar de warme golfstroom betekent dat Lofoten veel milder is in vergelijking met andere plaatsen op dezelfde breedtegraad.

Verwacht zeldzame wildernis op je reis terwijl je je tijd doorbrengt met wandelen of skiën in het prachtige bergachtige landschap van de eilanden, of geniet van enkele van de vele watersporten van de eilanden, waaronder surfen en waterraften. In mei en juli kunt u de middernachtzon ervaren, terwijl u later in het jaar - van september tot half april - het noorderlicht kunt bekijken.

Madeira, Portugal

Beroemd om zijn cultuur, gastronomie en wandelen, is Madeira een eiland dat zijn titel waardig is als Europa's beste eilandbestemming (World Travel Awards). Houd er rekening mee dat Madeira, anders dan het vasteland van Portugal, geen strandbestemming is. De kusten zijn allemaal rotsen en kliffen, omdat dit een ongelooflijk bergachtig eiland is, maar het is een geweldige surfbestemming.

Neem in plaats daarvan een kabelbaan over het eiland om te verkennen en neem vervolgens de traditionele en opwindende methode om terug het eiland af te reizen in een rieten rodelbaan. Er is nergens anders zoiets.

Ischia, Italië

Ischia, gelegen in de baai van Napels, is een relatief onontdekt Italiaans eiland, wat betekent dat de prachtige stranden niet elke zomer worden overspoeld met toeristen. Een van de grootste attracties van het eiland zijn de natuurlijke warmwaterbronnen in Sorgeto, die worden veroorzaakt door ondergrondse vulkanische bubbels.

Natuurlijk is Ischia, zoals het grootste deel van Italië, beroemd om zijn heerlijke eten. Als eiland, verwacht je het beste in lokale zeevruchten, maar het eiland staat ook bekend om zijn heerlijke konijnengerechten - het eiland heeft talloze konijnenfokkerijen - evenals een droplikeur gemaakt met raketbladeren, rucolino genaamd.

Santorini, Griekenland

Santorini is een van de grootste spektakels in de Middellandse Zee en wordt snel een van de populairste Griekse en zelfs Europese bestemmingen. Beroemd om zijn zonsondergangen en beroemde witte huizen, die zijn ingebouwd in de kliffen van het eiland, zorgt Santorini voor een unieke vakantie-ervaring.

Of je nu je dagen doorbrengt op een van de ongewone stranden van het eiland, die bijna zwart zijn van vulkanisch zand, ontspannen bij het zwembad van je privévilla of het bergachtige landschap van het eiland beklimmen voor een wandeling, een ding is zeker - Santorini zal een van de mooiste plekken zijn die je ooit zult bezoeken.

Gozo, Malta

Als u van duiken houdt, is er gewoon geen betere bestemming in Europa dan het eiland Gozo. Gozo, gelegen naast Malta, is een relatief klein eiland met een kleine bevolking van minder dan 40.000 mensen. Maar wat het in omvang mist, maakt Gozo meer dan goed met zijn schone stranden en helder water.

Het eiland staat ook bekend om zijn uitgebreide culturele hotspots. Het Gozo-archeologisch museum herbergt artefacten uit de Neolithische tijd en het eiland is de thuisbasis van vele mooie en oude kerken, waaronder de kathedraal van Cittadella, die rond 1697 werd gebouwd.